Ahoj,doufám že jsem dotaz nedal do blbé rubriky a je na správném místě.
Takže,jak něktěří víte chci mimo jiné kupovat nový stol.pc,a použít tam pár starších komponent které mě teď nudou zývají a nepoužívají se.
Chci si je ozkoušet na kámošově sestavě,ale má to dva háčky.
1.háček je ten že to pojede na mém zdroji a to: Chieftec normal 340W a max Load 360W byl v casu Chieftec Midi,měl by to být tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23055
jinak ke zdroji:stáří necelé 2roky fungoval výborně až asi před měsícem mě chciplo amd cpu,asi se uvařilo a podezřívám chlazení,zadrhnul se mě větrák a asi se zavařilo ale pak se to po nějaké delší době rozjelo a jelo to v pohodě ale jen asi měsíc,dále podezřívám vysokou voltáž a to o 0,25vyšší oproti deafultu-cpu bylo taktly asi o 33procent a dále je podezříván taky zdroj a dále na desce byly některé kondíky nafouklé,ale deska fungovala do doby než odešel cpu pak už nevím,jinak zdroj jsem proměřil levným dig.měřákem multimetrem a na molexu který se dávají do mechanik,vga,hdd ukazuje po zapnutí kolem 5v cervenej+černej a pak 12v zlutej kabel+cernej kabel.Nevíte jak ho ještě ověřit kámoš ho má ve svým pc které mě pučí 2-3dny a zatím v pohodě nesmrdí nic funguje a měřák taky dobrý,co mám ještě zkusit?Nechci aby mě ten můj zdroj a jeho deska něco udělal s komponenty nebo i neudělala ale třeba snížila docela životnost a v nejhorším poškodila odbouchla atd.Jeho deska je: MSI Via KT600
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24855
tedy obyčejnější varianta tuším že nemá tu s FISR ozančeníma má pasiv na chipsetu ne větrák s pasivem.Stáří desky ěco přes rok.
Jak ověřit jak je na tom zákl.deska a zdroj ať mám jistotu?
Sestava na které budou testovány komponnety(možná si říkáte proč nepoužiju jeho zdroj?No on má neznačkový noname 300w zdroj a zatím jede na můj chieftec měnil vga za FX5900Xt namísto původního FX5500 takže mu vzrostla spotřeba a to by mu asi tamten zdroj neutáhl a nebo ne moc dobře,tak jsem tam radši daly prozatimě Chieftec): Amd Barton 2600+,512Mb DDR400,MSI Via KT600,Chieftec 360W,hdd 60Gb,dvdrw,dvdrom,fdd,pci modem, a chci tam otestit svůj hdd,případně mechaniku a vga MSI FX5950Ultra VTD256Mb.Utáhne to zdroj?
Ps:dodatek zrovna na Czechcomputer jsem četl že si někdo koupil zdroj nebo přepěťovku a zlikvidovalo mu to nějakou komponentu nebo i všechny,co doporučujete za levnější přep.ochranu která nerasí pc? -Vím že se to tady už někde řešilo:Něco jako-jakou přepěťovku?Ale po tomto přečtení a pár jiných věcech jsem docela ztratil důvěru a hlavně nabyl strachu o pc.Také tam Czechcomputer uvádí že i když to bylo kupováno u nich musí si to vyreklamovat a žádat škodu u výrobce nebo distributora zdroje nebo přepětovky,to je hustý aby se člověk bál nakupovat.Díky za případné rady,mooc díky pokuď mě dobře poradíte.![]()
Omlouvám se za délku a možná i nepřehlednost a nečitelnost textu.
![]()
![]()
![]()
![]()