Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Neustale se zavzdusnuje vymenik

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní Neustale se zavzdusnuje vymenik

mam vodnika jeste nedodelanyho, bloky od radka, cerpadlo eheim 1048, vymenik z kadetta... expanzka zatim neni tak mam vedle kompu 5-ti litrovej barel s destilkou... no a porad se mi zavzdusnuje ten vymenik, nechapu to... nemate tuseni proc?

vyskove je vymenik na zemi s barelem, hladina v barelu je stejne vysoka jako vymenik, bloky jsou vys, cerpadlo dole v casu...

zapojeny je to takhle: barel-cerpadlo-cpu-nb-vga-vymenik-barel... nikde jinde se to nezavzdusnuje jen v tom vymeniku... uz sem zkousel polohu ze hadice jsou na boku a vymenik stoji na boku a ted to mam ze hadice vedou nahoru a vymenik stoji na sve spodni strane.... nechapu v cem je problem a hlavne kde se tam porad ten vzduch bere sakris...
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Standardní

Ten barel mas zatvoreny?ci je je tam pristup vzduchu.
    AthlonXP 1700+ B0@2200mhz,1.825V(watercooled)|Abit NF7-SL ver.2.0 (watercooled)|Giga-byte Radeon 9000pro @ 320/300|Seagate 30GB|CD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|WC: 2 erty waterbloks,Sicce Nova 800l/h,mosadzny radiator,silikonové hadice|

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

je otevrenej

Standardní

ja ked nemam poriadne uzavretu nadobu, tak sa mi tiez semtam vytvara vzduch v radiatore. Cerpadlo mam ponorne.
    Skusil si pohybat s vymennikom z jednej strany na druhu? Vtedy sa ostavajuci vzduch co je nahromadeny v radiatore odstrani.
    AthlonXP 1700+ B0@2200mhz,1.825V(watercooled)|Abit NF7-SL ver.2.0 (watercooled)|Giga-byte Radeon 9000pro @ 320/300|Seagate 30GB|CD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|WC: 2 erty waterbloks,Sicce Nova 800l/h,mosadzny radiator,silikonové hadice|

Senior Member Avatar uživatele Lada Kolar
    Věk
    39
    Vliv
    275

Standardní

předpokládám že vodník ti nikde neteče, zkus ho položit výměník na zem naležato tj. aby trubky byly rovnoběžně se zemí
    pak ještě můžeš zkusit dát čerpadlo přímo před výměník - ten tlak by ti
    měl všechen vzduch vyhnat
    němáš v hadicích náhodou bublinky ?? ze by ti je prisávalo čerpadlo a pak se usazovali v tom výměníku protože je v něm nejmenší průtok ??

nic dalšího už mě nenapadá
    Some parts of this post may be considered violent or cruel

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

nalezato vymenik dat nemuzu, jak bych ho asi pak chladil?... v hadicich bublinky nejsou nebo aspon nejsou videt, ale na to cerpadlo se taky upima moje pozornost...

sere me trodas, kdyby nebyl pako tak uz sem davno mohl mit expanzku a treba by bylo po problemu....

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

no, ses si jistej ze ten vymenik netece?
    Zkus s vymenikem za chodu poradne trepat a otacet, takhle to odvzdusnis hned a 100%.
    .

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Prokop
    Zkus s vymenikem za chodu poradne trepat a otacet, takhle to odvzdusnis hned a 100%.
    ja uz ho odvzdusnil 100x a zase se zavzdusni.... nezda se mi ze by tekl, ostatne miskoboss by mohl kapnout bozskou proc mi ho opravdu prodal :P

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Warlord
    Citace Původně odeslal Prokop
    ja uz ho odvzdusnil 100x a zase se zavzdusni.... nezda se mi ze by tekl, ostatne miskoboss by mohl kapnout bozskou proc mi ho opravdu prodal :P
    kamo, tak to na me vubec nezkousej
    mel ho player1, ten ti muze potvrdit, ze ten vymenik byl na 100% dobrej

nechapu kudy se ti tam dokaze dostat vzduch? jedine ze ti cerpadlo nasava bublinky!!

tu hadici kudy ti priteka voda z okruhu do te 5L nadoby mas ji ponorenou, nebo kousek nad vodou?
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

to ja jen tak , rikam ze se mi nezda ze by byl deravej...

hadice jsou ponoreny obe dostatecne, nasavaci je jeste niz nez ta kterou prichazi do barelu tepla voda.... to ze jsou obe ponorene sem pokladal za samozrejme....

jak ale poznam, ze to dela cerpadlo? v okruhu zadne bublinky videt nejsou...

Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Warlord
    to ja jen tak , rikam ze se mi nezda ze by byl deravej...

hadice jsou ponoreny obe dostatecne, nasavaci je jeste niz nez ta kterou prichazi do barelu tepla voda.... to ze jsou obe ponorene sem pokladal za samozrejme....

jak ale poznam, ze to dela cerpadlo? v okruhu zadne bublinky videt nejsou...
    ja to proste nechapu, ze se ti tam dostavaji bublinky

po jake dobe se ti ten radiator zavzdusni?
    a cerpadlo ti netece?

Standardní

NO proste ked sa ti zavzdusnuje tak niekde dierku musis mat nie ? Ine moznosti velmi niesu.
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal janko_hrasko
    NO proste ked sa ti zavzdusnuje tak niekde dierku musis mat nie ? Ine moznosti velmi niesu.
    jasne, ale kdyz by nekde mel dirku tak by tou dirkou mela tect voda, ne?

Standardní

nezačal ti vodník dělat nějakej jinej zvuk kterej by naznačoval že čerpadlem prochází bublinky? je to dost nepříjemnej zvuk a dá se ho dost dobře všimnout... nebyl jsem u tebe při installaci až do konce a řekl bych že výměník netekl... na druhou stranu sme z něj vyčistily tuny bordelu který mohly nějakou dirku zakrývat ale nevím
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

Standardní

Prokop mi kdysi radil, ze vymenik nejlepe vyzkousim tak, ze nasadim hadice, ponorim do vody, zacpu jednu hadicu a do druhy fouknu.

Standardní

zavzdusnovat se to muze taky proto, ze ti hadice tvori sifon, tj. vzduch se nemuze dostat na "hladinu" a jak tim mistem prochazi drobne vzduchove bublinky, ktere rozviri cerpadlo ve vode tak se tam zachyti.
    dalsi veci ktere tohle jenom podpori jsou silikonove hadice, ktere jsou porezni a pak hadice vedene nad "hladinou" tedy nad urovni kyblu (misto pretlaku tam je podtlak).
    AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~

Standardní

Predelej si loop tak, aby byl radiator dole a ne nahore v loopu, pripadne pouzij rozumny reservoarek, no

Member
    Vliv
    279

Standardní

Z vlastnich zkusenosti:
    1) Cerpadlo zkus ponorit do barelu (a nad nim aspon 20 cm vody - dokaze totiz udelat vir) jestli se tam nevejde pouzij kybl, pokud to pomuze, tak se vzduch prisava do okruhu nekde pred cerpadlem, protoze je tam pochopitelne podtlak.
    2) do vody kapni par kapicek (ale opravdu par jinak uvidis "hrnecku var") jaru, nebo cim mejete nadobi, snizi to povrchovy napeti vody a pak jdou bubliny lip z okruhu ven
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Senior Member
    Vliv
    282

Standardní

V pondelok mi konečne skapala Sicce NOVA. Cca 3 mesiace pred skapanim sa mi tiež začal zavzdušnovať radiator, najmä po zohriatí na cca 38-41°C. Teraz už mam novú NOVU a je to opäť bezproblémov. Nemaš iny kus čerpadla na test??
    Napadá ma ešte jedna vec:
    Moj radiator ma odvzdušňovaci otvor, ktory som zavrel takou čapičkou. Voda nevytekala, ale zavzdušňovať sa stíhal...pomohla až čapička + silikón na lepenie akvarka...
    NTB MSI Mega Book M510A@M510C - Pentium-M Dothan 1,5 ; 512RAM ; 80GB HDD ; mobility Radeon 9700 64MB ; DVD-RW ; WiFi 54Mb ; 4,75h prace/2,3h games battery.... ; HW na predajCeleron M 1,5GHz, Banias core, 512kB L2 cache.