Zdravim,

mam podivny problem s vyse zminovanou kombinaci komponent. Puvodne mela do desky prijit 6600GT od MSI, ale ta bohuzel ani nepostla. Zajimave ale je, ze na druhem pocitaci funguje naprosto v pohode (chipset KT600, vyrobce taktez Soltek)...ale abych se vratil k jadru problemu. Misto 6600GT do pocitace sel Radeon 9600 Pro (Sapphire). Odinstaloval jsem Nvidiacke ovladace (melo se menit za GF4MX440) a nainstaloval Omegy (2.6.12). Po restartu jsem se rozhodl pocitac radne vyzkouset a prave tady padla kosa na kamen. Po chvilce ve hre (obcas 5 sekund, obcas 3 minuty...ted uz spis fakt tech 5 sekund) jsem se bud vratil na Windowsi plochu (zadna hlaska) nebo jsem se dozvedel, ze program provedl neplatnou operaci a bude ukoncen. Zacal jsem tedy laborovat s nastavenim BIOSu a karty. Ani to nepomohlo a tak jsem se rozhodl, ze zkusim oficialni Catalysty (verzi nevim, pokud je to nutne, zjistim). Bez vysledku. Rekl jsem si, ze je asi dodelany system a provedl cisty reinstall, nainstaloval XP + SP1, ovladace desky, Directx 9.0c a ony zkousene Omegy. Nepomohlo ani toto. Navic jsem zjistil, ze vyskakuje i jakykoliv 3DMark. Zaskocilo me ale to, ze vsechny testy ktere jsem provadel v Directx skoncily uspesne (presneji receno - mam na mysli, ony rotujici kostky s logem Directx). Navic jsem zjistil, ze karta nechce nabihat v rezimu AGP 8x, i kdyz jej deska i karta samotna podporuje. V BIOSu je na vyber pouze AGP1x,2x a 4x. Aby toho nebylo malo - kdyz jsem laboroval s nastavenim pocitace, AGP mod se mi jednou zobrazil spravne (AGP8x a neslo s tim z BIOSu hnout). Po restartu to bylo pryc. V klasickem 2D rezimu vse funguje jako po masle, problem nastava, jakmile se pokusim zapnout hru nebo benchmark (jak uz jsem uvedl vyse). Co se tyce Fast Writes, velikosti pameti AGP sbernice, synchronizace cteni AGP, vkladani cekaciho cyklu do cteni a zapisu na AGP sbernici a AGP modu (nyni na 4x, vyssi nelze nastavit) - nic nepomaha. Na zaver bych jeste poznamenal, ze karta u me (KT600, Fast Writes vyple a AGP na 4x - muselo byt snizeno ze SmartGart) a predtim i v tomto pocitaci behala na 100%

Nejak uz nevim, co s tim dal