Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Sempron 2200+ a KT400 (Soltek SL-KT400-4AC)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Sempron 2200+ a KT400 (Soltek SL-KT400-4AC)

Zdravim,

rozhodl jsem se ponekud obmenit pocitac rodicu a vymenil stavajici procesor (Duron 950) za vyse zminovany Sempron. Na desce jsem nastavil FSB na 333 MHz a pocitac zapnul. Ok, POST - AMD Athlon 1800+ (na desce neni posledni BIOS, takze Sempron nedetekuje...nemyslim, ze by to byla nejaka zavazna chyba...spis kosmeticka). Prvni neprijemne prekvapeni na me cekalo pri bootovani Win XP, kdy se mi zobrazila hlaska, ze vrstva HAL neni pristupna (neco v tom smyslu). Chtel jsem je tedy preinstalovat, ale pocitac behem reinstalace zamrzl. Reset, ktery nasledoval, nepomohl...zcernala obrazovka, boot nikde. Po peti minutach se vracim a zkousim to znova - pocitac nabiha. Lezu do BIOSu a kontoroluji teplotu, cidlo v CPU hlasi 50C. Chci videt, kam az teplota doleze, pocitac nechavam bezet...po navratu (cca 4 minutky) je pocitac opet sekly (stale jsem v BIOSu). Premyslel jsem, cim by to mohlo byt...ze by slaby zdroj? Nebo se snad procesor prehriva?

EDIT: Takze jsem zjistil, ze k zaseku dochazi priblizne v te chvili, kdy teplota procesoru presahne 50C Nechapu...

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

tohle jsem presne zazil na jednom pocitaci. dusledek spatne nasazeneho chladice.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Diky, zkusim vymenit chladic - tenhle je takovej pofiderni hlikovej vylisek s 5000ot vetrnikem Jen me napada - jaktoze se pocitac sekne tak rychle? Kdyz ani nedosahne nastaveny hodnoty

Vliv
    357

Standardní

protoze deska vetsinou meri cidlem pod procesorem. nikoliv cidlem v procesoru. takze 50 stupnu mimo muze znamenat mnohem vice uvnitr.

Standardní

nemas nahodou v BIOSe nastavene nieco v zmysle "Shut down PC on temp: [50°C]" ?
    hroch: opteron 144 @ 2400 (300*8 1.55v) + ac silencer 64 + msi nf3 250 platinum + 2x hynix 512 400 cl3@480 cl3 + nv43@550/1100 + raid0 2x sp1614c = aquamark, 3d01, 3d03, 3d05 : ...

Vliv
    357

Standardní

to by se to ale vypnulo a ne zamrzlo.

Standardní

Hmm, tak jsem vymenil chladic za BOX verzi...pocitac byl stabilni cca 40 minut, potom opet vytuh (byl jsem pouze v BIOSu), teplotni cidlo se zastavilo na 54C (Duron co tam byl predtim mel i 59C a byl v pohode), chladic na dotyk vlazny...Jsem fakt tak pitomej a ten chladic jsem tam dal znova spatne Jediny co me pak napada, je hodit tam posledni BIOS...jinak uz fakt nevim

Vliv
    357

Standardní

hmm a co ostatni hw? otestoval si pameti, grafiku atd? co zdroj?

btw ja mel jeden komp ( uz jsem to tu psal ve vse o epox kra2+ ), kdy pomohla az vymena procesoru. jinak byl hodne nestabilni.

Standardní

Taky podezrivam ten zdroj, ale je to 350W tak nevim...zkusim prohazet pamet a grafiku, kdyz nepomuze ani to, zkusim procik u sebe. Btw - mam taky Sempron 2200+, ale je celej zelenej, kdezto tenhle bych spis prirovnal k Bartonu (hnedej). Je to asi ptakovina, ale zajimal by me rozdil

Standardní

Nakonec pomohl flash BIOSu, ted uz vsechno beha naprosto v pohode. Jeste mirne haprovaly pameti, ale to vyresilo zvyseni voltaze

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání