mam tady ted tualatina 1,4 od Naka ... mel na nem vodnika, takoveho, ze voda tekla primo po headspreaderu, ktery se nakonec odlepil a odpadl. Jadro ma trosku olamanou jednu hranu, v TUEP2-M nejel, ja ho vrazil do masiny (CUSL2-M) s upravenym socketem a najel! jenze...
na nominalni frekvenci je neskutecne pomalu, treba v 3DM to byla spise frameshow nez plynuly obraz... cca 2 - 5 snimku za sekundu. pak jsem zkusil snizit FSB na 66 a kupodivu to jelo mnohem plynuleji, asi tak jak by melo na frekvenci kolem 0,9 GHz. kdyz jsem pak chtel zmenit spatky frekvenci FSB a pridat nejakou desetinku voltaze, tak po najeti na nastaveni voltaze mi vyskocila jakasi podivna chyba, nezobrazovalo to vubec nic -> restart -> najedu do hardware monitoru a koukam, ze deska cpe do CPU 1,95V a teplota jadra je 115 stupnu!
Tak me napadlo, jestli se neco neposralo s voltazi pritom odpadnuti headspreaderu, jestli se nekde nejaky vodic neprerusil. kouknul jsem ale na propojeni pinu urcujicich default voltaz a na 1,95V by se musely dalsi dva piny propojit, ne nejaky spoj prerusit... tak jsem z toho uplne blbej...
jinak CPU ma default voltaz 1,5V, nikli 1,475V - je to novejsi verze.

MAte nekdo poneti, cim by to mohlo byt?!?