Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Firefox - par detailu

Standardní Firefox - par detailu

To jsem blazen, mel jsem pocit ze jsem rano psal novej dotaz a ted ho nemuzu najit. Jsem byl tak ochrapanej ze ani nevim jestli jsem to odeslal a kam .

Takze:
    1) Lze ve Firefoxu nastavit vycentrovani v okne? Priklad: Mam galerii s thumbnailama a po kliknuti se ma v novy zalozce otevrit foto ve skutecny velikosti. Libilo by se mi kdyby slo umistit doprostred, plesknuty vlevo nahore to hlavne u mensich fotek vypada divne.

2) Pri kliknuti na jakejkoliv odkaz kterej se otvira v novy zalozce, bych potreboval aby se v adresnim radku tenhle puvodni odkaz zobrazil, a ne aby se zobrazil az po nacteni stranky a jeste k tomu uplne jinej diky presmerovani pomoci nejakyho reklamniho skriptu schovanyho v tom odkazu. Jde to nekde nastavit? Nebo jinak obejit?
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

1) Co s tym ma prehliadac

2) Neviem poradit, resp. ci to je mozne...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Standardní

Dovysvetleni k bodu 1: Myslel jsem galerii na www - napr. toto http://paolo.kvalitne.cz/repro1.html - kliknu na nahled a velka fotka se hodi doleva nahoru, no a ja bych radsi uprostred, jsem na to nejak zvyklej z Opery. Kdyby ty fotky byly trochu mensi bylo by to jeste vyraznejsi pri vetsim rozliseni obrazovky. Ja vim je to kosmetickej detail, ale Firefoxu k dokonalosti chybi hodne malo, tak se rejpu v tech detailech, no

Ad2: Taky relativne detail, ale kdyby to fungovalo, bylo by to prijemny. Opera 7.54 to taky nedelala a taky jsem to prezil, jen jsem musel odkaz zkopirovat, rucne vytvorit novou zalozku, vlozit tam ten odkaz, umazat z nej ty sragory a "Go". Trochu moc klikani. Jsem linej.
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Zkus se podívat na pluginy pro Firefox, třeba tam něco takového bude - zejména k těm obrázkům....
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    Zkus se podívat na pluginy pro Firefox, třeba tam něco takového bude - zejména k těm obrázkům....
    Tak jsem je prosel snad uz vsechy, k obrazkum spousta veci, ale centrovani zrovna ne. Mozna jeste nejaky nastaveni v about:config

Ale k 2. bodu, jsem nasel JumpLink, dobra vec na odkazy nesouci s sebou sragory, odmazne je to samo

Standardní

Hm, ked uz tu je dred o FF, tak aj ja mam otazocku. Da sa niekde nastavit, aby sa mi kazdy odkaz ktory sa ma otvorit v novom okne, otvoril v novom podokne? Nejak som sa nedopatral k tejto funkcii

Standardní

Citace Původně odeslal e1
    Hm, ked uz tu je dred o FF, tak aj ja mam otazocku. Da sa niekde nastavit, aby sa mi kazdy odkaz ktory sa ma otvorit v novom okne, otvoril v novom podokne? Nejak som sa nedopatral k tejto funkcii
    Jooo, tohle umi. Quick Tab Pref Toggle - Force links that open windows to open in - a je tam na vyber ze 3 moznosti. Mozna i jiny extensiony to budou umet, ale tohle je prvni kterej na to zabral me, tak jsem dalsi uz nehledal.

Standardní

Citace Původně odeslal Paolo.n
    .......Firefoxu k dokonalosti chybi hodne malo.......
    A to jako proč?
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Vliv
    300

Standardní

Paolo.n:

k 1)

Preco by ale mal FF ked otvara cisty obrazok, nieco centrovat
    Ked sa ti nepaci, ze je to vlavo hore, tak si sprav v tej galerii, aby sa ti nove obrazky otvarali v stranke, ktora bude mat nastavene centrovanie obrazkov na stred
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams

Standardní

Jooo, tohle umi. Quick Tab Pref Toggle - Force links that open windows to open in - a je tam na vyber ze 3 moznosti. Mozna i jiny extensiony to budou umet, ale tohle je prvni kterej na to zabral me, tak jsem dalsi uz nehledal.
    Kde ta funkcia je? Ja sa nejak nemozem dopatrat Skus mi to plz napisat, ako keby som v zivote nesedel pred pocitacom. Dik

Citace Původně odeslal PiT
    Paolo.n:

k 1)

Ked sa ti nepaci, ze je to vlavo hore, tak si sprav v tej galerii, aby sa ti nove obrazky otvarali v stranke, ktora bude mat nastavene centrovanie obrazkov na stred
    PiT - on v tej galerii asi neotvara html (alebo php, atd.) subor ktori definuje aj poziciu. On tam chce otvorit iba samotny obrazok (asi takto www.adresa.sk/obrazky/obrazok.jpg), a tam uz nemas kde definovat.

Standardní

na odkaz v novom podokne sluzi ctrl

....ale ja mam iny problem mam v bookmars toolbar folder nahadzane odkazy minimalizujem firefox a pustim nejaku hru v rezime 800*600 normalne mam v XP 1024*768 a ked skoncim hru a maximalizujem firefox tak ten toolbar je cely v tej rolovacej sipke a zvysny toolbar cize cely az na tu sipku je prazdy
    poradte
    Athlon® XP 1800+(142*11.5), Titan TTC-D5TB, MSI KT3 ULTRA 2, MAXTOR PLUS 40 GB, MAXTOR PLUS 120 GB, MSI GF 4 4200VTD 64MB(594/300), DDRAM 512MB PC333 APACER CL2,TEAC 48/40/12 IDE, DVD Samsung 16x/48x, SB Live 5.1

AMD Athlon64 3200+ BOX Socket 939, Sapphire X1950 Pro ULTIMATE , MSI K8N NEO4 FI, 2x Apacer DDRAM 512MB PC-400 CL2.5 + A-DATA 1GB PC-400 CL2.5, MAXTOR 160GB SATA, HL-DT-ST DVDRAM GSA-4040B, Sound Blaster Audigy 1, Logitech 5.1 Z-530

Vliv
    300

Standardní

Paolo.n:

k 1)

PiT - on v tej galerii asi neotvara html (alebo php, atd.) subor ktori definuje aj poziciu. On tam chce otvorit iba samotny obrazok (asi takto www.adresa.sk/obrazky/obrazok.jpg), a tam uz nemas kde definovat.
    OMFG , viem, ze neotvara... Otvara tam cisty obrazok... Neviem, preco by to mal prehliadac centrovat... To je vec toho, ako si to naprogramujes a nie prehliadaca...

Standardní

Na druhou stranu ale proc ne? Vypada to lip, kdyz je obrazek veprostred. Zalezi na konkretnim browseru, jak naklada se samotnymi obrazky bez html kodu. Mozna, ze to jde nastavit, napr. v Opere vlastnim CSS (vlastne to jde velice snadno).
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Kde ta funkcia je? Ja sa nejak nemozem dopatrat Skus mi to plz napisat, ako keby som v zivote nesedel pred pocitacom. Dik
    Tak: Nastroje - spravce rozsireni - Ziskat nova rozsireni, nacte se stranka (novy okno, to je zrovna jeden z pripadu kdy CTRL nefunguje), vlevo v menu si vyber "tabbed browsing" a tam uz najdes QuickTabPrefToggle. Kliknes Install, stahne se, nainstaluje, pak musis restartovat FF.
    Ted zase spravce rozsireni, najdes QuickTabPrefToggle - Nastaveni - zalozka User Values - policko Force links that open windows to open in - a vyberes si "a new tab".
    Hotovo.
    Muzes si jeste pridat ikonku QuickTabPrefToggle do listy a muzes tim prepinat mezi vlastnim a defaultnim nastavenim a dostat se primo k nastaveni.

Na to centrovani obrazku prdim, je to proste jenom zvyk, nic vic. Kdyz si dam FF i doma misto Opery, tak uz si na to za tejden pouzivani ani nevzpomenu.

Zatim jsem s FF velice spokojenej za tech par dni co ho mam v praci. Hlavne me dostaly moznosti jako vyhledavani ve slovniku, v ruznejch search enginech z jedinyho policka (vsechno nastavitelny jak chci), aktualizovany zpravy bez zdlouhavyho surfovani, atd. Cool .

EDIT: Pokud by to nekoho zajimalo http://forums.mozillazine.org/index.php - slusne obsahly forum vsech Mozillackejch produktech.

Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Na druhou stranu ale proc ne?
    Windows explorer ti tiez zobrazuje ikonky centrovane na stred
    Programy ti obvykle otvaraju video/audio/... centrovane na stred

Vypada to lip, kdyz je obrazek veprostred.
    Otazka vkusu... a zvyku...

Zalezi na konkretnim browseru, jak naklada se samotnymi obrazky bez html kodu.
    Presne tak... Zaklad je ten, ze lubovolny objekt, ktory je v nom zobrazovany/renderovany, je zobrazovany od zaciatku (left 0px, top 0px... resp s nejakou hodnotou left a top...)

Mozna, ze to jde nastavit, napr. v Opere vlastnim CSS (vlastne to jde velice snadno).
    "Mozna" alebo to ide

Standardní

Ne, ale tohle nemuzes srovnavat s browserem. Mimochodem, stve me, jak mi furt windows rozhazuji ikonky, ale to je vec uplne jina (a resi se v jinem dredu)

Ano, bsplayer. Normalne.

Vypada to lip, kdyz je obrazek veprostred.
    Otazka vkusu... a zvyku...
    Asi ano.

Zalezi na konkretnim browseru, jak naklada se samotnymi obrazky bez html kodu.
    Presne tak... Zaklad je ten, ze lubovolny objekt, ktory je v nom zobrazovany/renderovany, je zobrazovany od zaciatku (left 0px, top 0px... resp s nejakou hodnotou left a top...)
    Tohle definuje w3c? Ja bych rekl, ze na tom houby zalezi. Kdyz nekdo chce, aby to bylo tam, kde to chce mit, tak k tomu musi napsat html, to je snad jasne.
    Ja si myslim, ze kvuli takove prkotine se hadat nemusime

Mozna, ze to jde nastavit, napr. v Opere vlastnim CSS (vlastne to jde velice snadno).
    "Mozna" alebo to ide
    Jo, jde to, muzu to dat treba doprava dolu. Ve FF taky?

Standardní

Ale panove, toz se nehadejte.

Howard: Jaky rozhazovani ikonek ve Win mas na mysli? Nejek jsem ten dred nenasel.

Standardní

[OT]
    Howard: Jaky rozhazovani ikonek ve Win mas na mysli? Nejek jsem ten dred nenasel.
    Ten dred je u sousedu - zde.[/OT]

Standardní

[OT]
    Ten dred je u sousedu - zde.[/OT]
    Cirou nahodou se mi podarilo najit reseni ktery funguje. Mas SZ - at tu nesirim OT.

Vliv
    300

Standardní

Ne, ale tohle nemuzes srovnavat s browserem. Mimochodem, stve me, jak mi furt windows rozhazuji ikonky, ale to je vec uplne jina (a resi se v jinem dredu)
    Preco to nemozem zrovnavat s browserom ? Myslim, ze ked pises do zosita, tak pises zhora dole a zlava do prava... Ked citas, tak detto... Ked si prezeras fotky, detto...

Ano, bsplayer. Normalne.
    Tu som si elegantne podpilil konar pod zadkom. Mal som na mysli programy na editaciu videa a audia...

Tohle definuje w3c? Ja bych rekl, ze na tom houby zalezi. Kdyz nekdo chce, aby to bylo tam, kde to chce mit, tak k tomu musi napsat html, to je snad jasne.
    Ja si myslim, ze kvuli takove prkotine se hadat nemusime
    To nema nic s definiciou w3c ale s definiciou ucenia a chapania... (vid vyssie spominane pisanie, prezeranie a pod...) Proste zauzivane veci... Preco monitor vykresluje obraz elektronovym lucom zlava do prava a zhora dole etc...

Aj ked ti moje odpovede mozno pripadaju nasrane, nie su... Ospravedlnujem sa ti za to, som zvyknuty pisat podobnym stylom

Jo, jde to, muzu to dat treba doprava dolu. Ve FF taky?
    Tak to je konecne prva vec, co ma Opera naviac, aj ked sa mi to zda prkotina (ale uznavam, ze arabom alebo cinanom to moze na nieco byt )

Standardní

No a kdyz tedy FF a IE zobrazuji obrazky "spravne" nahore vlevo, proc je nezobrazuji na souradnicich x=0 a y=0, proc delaji mezeru od okraje?

Vliv
    300

Standardní

No a kdyz tedy FF a IE zobrazuji obrazky "spravne" nahore vlevo, proc je nezobrazuji na souradnicich x=0 a y=0, proc delaji mezeru od okraje?
    To sa musis spytat vyvojarov ...
    Imho preto, aby to nevyzeralo hnusne (text oprety o okraj ...)

A co sa tyka prave top/left 0/0 by som u opery pomlcal, lebo u nej treba nastavit stylom okrem top a left aj sirku okraja (ktora je podla specifikacie na default 0)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání