Jak sjem si tak četl ty kladné příspěvky k desce Abit IS7, tak jsem se nakonec rozhodl ji koupit :) Jenže ejhle a nastal problém. Předtím sjem měl desku MSI 845PE-MAX, která bohužel zvládala maximálně 1x AGP na novějších GeForce-kách, takže jsem se rzohodl ji vyměnit. Na té staré desce jsem mé P4 2.0GHz rozběhl na 2.8GHz (1,65V). Jenže na tý nový Abitce to taktovat nemůžu vůbec. Ono to jde, ale jen po hranici FSB 133 (tzn 2,66GHz) v tu chvíli se ještě nastartuje počítač, ale Windows už ne. Ty nestačí ani nahlásit chybu, jen problikne modrá obrazovka s nějakým chybovým hlášením (to snad na dobu několika pikosekund ;) a hend se restartne celej komp. Běží to jen v případě, že dám nastavení taktu na automatiku, čiže 2.0GHz. Když sjem sepokoušel tam dát těch 2.8GHz, tak se ani nenastartoval bios, odpovědí mi bylo pouze zhruba 5 sekundové pravidelné "pípání".
Co si o tom myslíte? :) Jen bych upozornil, že jsem nastavil AGP Ratio (CPU:AGP:PCI) na fixed, coz sjem se zde docetl a nepomohlo ani nastaveni DRAM ratio (CPU:DRAM) na konstantních 3:4 (mám možnost buďto 3:4, nebo Auto 3:4, tak si vyberte ;)
Já se bohužel až tak dobře v biosu nevyznám, tak předpokládám, že to bude nějakým nastavením, kdyžtak mám vyfocený...ehm ;) celý nastavení biosu na foťáku a celkově má ten jpeg asi 1,8mB, tak ho sem můžu řípadně hodit, kdyby byl někdo ochotný mi s tím pomoci :)
Díky za odpovědi :)
EDIT: Operační systém WinXP SP2en ;) Reinstaloval sjem ho kvůli tý desce nanovo... :)