Posledni dobou mi zacina obcas praskat v repro,myslel sem,ze je to zvukarnou,ale praska to i kdyz je komp vypnuty (repro je zaply). Neni topravidelne,ale jen obcas,nahodne,ovsem je to neprijemny. Myslite,ze odchazeji?
Posledni dobou mi zacina obcas praskat v repro,myslel sem,ze je to zvukarnou,ale praska to i kdyz je komp vypnuty (repro je zaply). Neni topravidelne,ale jen obcas,nahodne,ovsem je to neprijemny. Myslite,ze odchazeji?
C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,
Odchazejí se říct nedá, tohle dělají občas zesilovače(mě to na jednom děla taky) ... prostě při hromadě kapacit se stává, že vlivem statiky a veškerého vlnění kolem zesilovače se kapacity, které zrovna nejsou funkční(téměř vybité) a jsou součástí nějaké zpětné vazby(nemají přímé připojení na zem), tak se nabíjejí a následně vybijí a zesilovač zakmitne, což se projeví takovým prazvlašním prasknutím, spíš bych ho popsal jak ostré bublání.
Ale taky nemusím mít pravdu, takto uvažuji z praxe.
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
mno a nemas nekde kolem nich nejaky trafo?
XP 1700+
MSI - KT4 Ultra, 256MB RAM DDR 333
A nemohl bys mi to popsat jako laikovi? pripadne napsat,jak se to da poresit? Driv mi to prave nedelalo,tak si myslim,jestli uz prave nejak neodchazeji.Původně odeslal Arteee
A k tomu dalsimu prispevku ohledne toho,jestli neni nenkde pobliz trafo- co presne mas na mysli tim trafem(nejsem vubec znaly techto veci,proto omluvte snizenou hladinu chapani). Mam samo trafo od techto repro u basaku,ani predni repro nejsou moc daleko
C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,
V tom bude právě ten problém ... jelikož nejsi znalý, tak se to ani řešit nedá(ten mlj návrh ani tak, protože je to chyba již v návrhu samotného zesilovače) ....
Jinak s tím trafem > trafo pravě může být příčinou brumu, to jest vydávání kontinuálního zvuku, autor popisuje občasné, nepravidlené lupaní ... ale i trafo muže svím magnetickým polem lecos způsobit...
Takže ti spíš doporučím to donést člověku znalému, protože tohle asi nebude nic jednoduchého na opravu, ale taky je tu možnost, že je vše v pořádku a je třeba chyba jen v sítí(podpětí, přepětí) ...![]()
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Tak uz sem asi prisel na to,proc v nich praska,melo by to byt spatnym elektrickym proudem,tak bych chtel vyzkouset nejakou prepetovou ochranu,muze nekdo doporucit nejakou?
P.S. mozna uz to tedka patri jinam,pokud ano,muzete locknout
Tak sem koupil prepetovou ochranu od APC E25-FR a bohuzel to muj problem nevyresilo,praska v nich porad,tedka bych ale rekl ze v nich praska o dost hlasitejc. Mohlo by to byt tim,ze jsem zahybal s basakem?
Celkem nerad bych tedka kupoval jiny bedynky,i kdyz ty Geniusy mam vyhlidnuty dost dlouhoNavic tady v Liberci neznam nikoho,kdo by se zabyval opravou takovychto repracku
No jestli mas spatnej kontakt v basaku tak ti to delat muze, ale myslim, ze kdyz by jsi pustil nakou hudbu tak bys to rozhodne poznal. Me v nich taky obcas praska a vim, ze mi to dela, kdyz nabehne lednice, takze to neresim. Pochybuju, ze jestli je to ze site, ze to prepetova ochrana odfiltruje.
AMD Athlon XP-M 2600+ @ 241FSB x 10.5=2535Mhz/ 1,65V, L12 mod, 512 MB DDR500, NF7-S r. 2.0, bios D25_cpc_on_rev.1D by -=Merlin=-
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)