Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: mám ho reklamovat? (Zdroj)

Standardní mám ho reklamovat? (Zdroj)

Mám zdroj 3rsystem kupovanej od radka a nemyslím že by to byl nějakej extra kousek
    400w 12cm fan.. ale +5/4,95 +12/11,43 je to na reklamaci? nebo je to ještě v normě? popřípadě oco tím můžu přijít
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

Standardní

Jukni se kolik vyrobce udava danou vychylku na vetvi obecne je to 5-10%.
    +5V je fpohode +12 trosku nizsi,ale nic strasnyho.Pokud mas vsecko stabilni a napeti moc nekolisa pri zatezi,asi bych to nechal jak to je.
    Jinak odpoved bys na todle zrejme nasel v sekci case a zdroje kam to imho spis patri.

Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Vliv
    284

Standardní

no jeste ses v norme Ona ti mozna meri blbe deska. Sezen si multimetr a promer to
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

Standardní

ok
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

Standardní

Tak taky prihodim sve polinko do ohne

Mam na reklamaci svuj fortron (bohuzel z nej zasmradlo) a ted mam v pc takovej nejakej pochybnej EC 300w kterej vydava sileny vysoky tony a podle myho udava docela nestandardni napeti na vetvich. No posudte sami:

Myslite ze by to uz bylo na reklamaci?

P.S.: zdroj je z CC uz jednou vymeneny za "upecenej" zdroj ktery byl v druhem pc.

Dik za reakce

Chronos
    AthlonXP 2500+ (1,33V) Cooled by Tt SilentBoost

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Standardní

Jak už tady bylo, dokud to nezměříš multimetrem, tak nevíš na čem seš. Programy typu Speed Fan ukazujou každou chvíly pěkný haluze. Shoduje se ti to alespoň s hodnotama v BIOSu?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní

Citace Původně odeslal Peca-on-line
    Jak už tady bylo, dokud to nezměříš multimetrem, tak nevíš na čem seš. Programy typu Speed Fan ukazujou každou chvíly pěkný haluze. Shoduje se ti to alespoň s hodnotama v BIOSu?
    Samozrejme ze hodnoty jsou stejny v Biosu, s fortronem to bylo vse v normalu, odchylka byla v setinach V.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Otazka je, jestli ten zdroj nepretezujes. To ze ma nejakej zdroj nejakej pocet W jako max vykon neznamena vubec nic. Daleko dulezitejsi jsou maximalni proudy. Videl jsem "stejny" zdroje (tusim 360W) a rozdil byl 5A na 5V.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Otazka je, jestli ten zdroj nepretezujes. To ze ma nejakej zdroj nejakej pocet W jako max vykon neznamena vubec nic. Daleko dulezitejsi jsou maximalni proudy. Videl jsem "stejny" zdroje (tusim 360W) a rozdil byl 5A na 5V.
    Tak ted mam ten EC v ruce a opisu jeho parametry (konecne se mi vratil fortron z reklamace a musim uznat ze za priplatek 500kc za 350w jsem udelal asi dobre).
    Ale k veci:
    +3.3V ... 14A
    +5V ... 30A
    +12V ... 15A
    -5V ... 0.5A
    -12V ... 0.5A
    +5VSB ... 2A

Pretizeni: urcite pretizenej nebyl, jela na nem deska, procesor 2500+ bez OC, grafika FX5600, pamet (1 modul), sitova karta v PCI, jinak vse ostatni integrovano (zvukova a 2. sitova), par tech ventilatoru.... v pretizeni bych chybu nehledal, navic kdyz ten zdroj piska i v druhym pocitaci kterej je vyrazneji slabsi nez jiz zminovany...

EDIT: sakrys, jak jsem mohl jen zapomenout na disk , byl tam jeste obsazen disk, CD/DVD mechaniky byly odpojeny.

Standardní Re: mám ho reklamovat? (Zdroj)

Citace Původně odeslal Ladron
    +5/4,95 +12/11,43 je to na reklamaci? nebo je to ještě v normě? popřípadě oco tím můžu přijít
    No pokud se nepletu,tak napeti pod 11.4V na +12V je celkem slusnou hrozbou pro ostatni komponenty.
    Dum spiro, spero

Member
    Vliv
    281

Standardní Re: mám ho reklamovat? (Zdroj)

Citace Původně odeslal sodom
    Citace Původně odeslal Ladron
    +5/4,95 +12/11,43 je to na reklamaci? nebo je to ještě v normě? popřípadě oco tím můžu přijít
    No pokud se nepletu,tak napeti pod 11.4V na +12V je celkem slusnou hrozbou pro ostatni komponenty.
    Horsi zdroje maji od vyrobce na +12V toleranci 10%. Vim o zdroji ktery dava 12,7V a jede to v poho uz pres rok.
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání