Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Kvalita digital out-u: Int. zvukovka vs. "nejaka lepsia

Standardní Kvalita digital out-u: Int. zvukovka vs. "nejaka lepsia

Je pocut nejaky rozdiel v kvalite zvuku pri prehravani hudby integrovanou zvukovkou (ALC 650 na Abit IC7-G) oproti nejakej lepsej napr. M-Audio Revolution 5.1 ??

Myslim cisto digitalny prenos optikou: zvukovka ---> receiver

Teraz to mam prepojene optickym kablom do H/K AVR 330 (DC AKM 435 ale asi ho vymenim za AVR 430 (ten by mal mat prevodnik AKM 5381)

Diky za vysvetlenie.

PS: ospravedlnujem sa za nevedomost, ale podla mojho laickeho nazoru si myslim, ze je to jedno

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

rozdil mezi solidnim vystupem na Envy24 zalozenych kartach (a nemusi to bejt buhvico, staci nakej ten gainward 7.1) a desem besem ac97 kodekem je a to dost znatelny..

btw. AK5xxx sou A/D, asi si myslel AK4381 a to je DAC pouzivanej na predkach Revo 7.1

vicemene postup je takovy: schrastit kartu s Envy24, preflashovat na Prodigy 7.1 a odchod na parek digital maj vsechny takovy karty stejny a s Prodigy dostavas super ovladace se vsim potrebnym
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    vicemene postup je takovy: schrastit kartu s Envy24, preflashovat na Prodigy 7.1 a odchod na parek digital maj vsechny takovy karty stejny a s Prodigy dostavas super ovladace se vsim potrebnym
    Jeste kdyby zustal hral vlk, tak bych byl uplne spokojenej
    VYsvetleni: ChaintechAV710-> Prodigy. Na digiout pohoda. Zkusil jsem drivery VIA, Aureon a Prodigy a i kdyz toho v nich nejde moc co nastavit (mixer, PCM a AC3 na digitalu), tak Prodigy nejlepsi. Karty s Envy HT-s maj na poslednim kanale kvalitnejsi DAC (wolfson - vlk ) pichjel primo na linku co jde do spdif transcieveru a ten mi na "Prodigy" hraje jenom do prvniho vypnuti kompu. Proc to nevim, ale zatim pouzivam jen digital out - optiku.

A po preflashovani jsem na zadnej parek nesel
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Standardní zvukova & receiver

Dobrý den,prosím o radu jak propojit zvukovku a receiver(Yamaha440) digitálně(jakou zvukovku koupit).Máte to prosím osobně nebo u někoho odzkoušené,bude to fungovat v receiveru stejně jako bych mu digitálně poslal k dekodování digitální signál (koax) z dvd přehráváče -tedy receiver bude dekodovat DD nebo DTS.V různých diskuzích právě někteří uživatele si stěžovali,že takto propoj.zvukovky byly v receiveru dekodovány jen dvoukanálově (Live5.1 i
    Audigy).Kterou zvukovku (i obyč.)s digi výst. mi doporučíte a máte ji odzkoušenou na receiveru?

Děkuji

Standardní Re: zvukova & receiver

2radanekl1:
    Digitalni propojeni zvukovky a receiveru bude fungovat uplne stejne, jako digitalni propojeni prehravace a receiveru. Pokud budes pres SPIDF (koax nebo optiku) do receiveru jenom preposilat DD nebo DTS z filmu (napr. pres AC3 filtr nebo ffdshow), tak se to pak normalne dekoduje do plneho multikanalu az v receiveru. Jina vec je obycejne PCM (zvuky windows, hry), to ti samozrejme pojede pouze stereo - pokud bys chtel vicekanal i tady, musel bys zvukovce nejakym zpusobem vnutit real-time kodovani multikanalu do DD, coz se mi zda ze umi akorat nForce2 nebo to propojit analogove (kazdy kanal jeden stineny drat). Pokud by nekdo vedel, jak na obecne zvukovce rozchodit multikanal v gamesach pres koax do receiveru, tak sem s tim. Jinak s receiverem mam koaxem spojenou obycejnou Audigy, na prehravani hudby pouzivam foobar + resampler na 48kHz a kvalita zvuku mi naprosto vyhovuje.
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Standardní

M-Audio Revolution 5.1 mám objednanou,takže až jí budu mít doma,tak vám napíšu recenzi.....srovnání s moji stařičkou SB Live! 5.1,snad tam bude nějakej znatelnej rozdíl
    snad se vlk nezalekne )

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Taky jsem ji mel objednanou, ale porad nebyla, tak jsem vzal revo7.1 a taky zasnu, mixer to ma rozhodne lepsi nez fuck creative a ze zvuku jsem hotovej, ted to brzdi jem moje bedny .... ((( Dal jsem se her, ale ten zvuk v HL2 je absolutne uchvatny ... a hlavne mam stale 5.1 a zadne blbej ovladac to neprepina na 2.1 jako u audigy ... ))
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Standardní

Citace Původně odeslal svaca
    Taky jsem ji mel objednanou, ale porad nebyla, tak jsem vzal revo7.1 a taky zasnu, mixer to ma rozhodne lepsi nez fuck creative a ze zvuku jsem hotovej, ted to brzdi jem moje bedny .... ((( Dal jsem se her, ale ten zvuk v HL2 je absolutne uchvatny ... a hlavne mam stale 5.1 a zadne blbej ovladac to neprepina na 2.1 jako u audigy ... ))
    jj propoj si zvukovku kvalitním kabelem se zesilovačem,pak teprve poznáš co všechno ta zvukovčička umí!!!.....všichni píšete jak je Revo úžasná karta,tak snad máte pravdu,jinak ji hned hážu z okna
    jinak docela jsem byl překvapenej co dávaj výrobci bedniček za šunty kabely,zkoušel jsem je hned vyměnit a zvuk byl rázem o 200% lepší...ale stejně to hraje hrozně,jsou to 2.1 35WRMS,používám je teď jako zadní repráky,kde mi tolik nevadí ta nic moc kvalita zvuku......no nic už se těším na Revo 5.1 !!!!

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Nez vyhodis 3 tisice, dej vedet .....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Member Avatar uživatele ros
    Věk
    47
    Vliv
    271

Standardní

no ja bych se taky pripojil s dotazem....
    ma cenu kupovat nejakou lepsi zvukovku nez tu moji Audigy ES kdyz to mam propojeny prez koax/digital do Yamahy 450,
    respektive, pomuze zvuku vyrazne treba nejaka ta prodigy analogove.... jede o to jestli jsou lepsi DAC v ty yamaze nebo v ty lepsi PC zvukarne ne...?
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Standardní

Tak Revo 5.1 mi už šlape v počítači,zatím ty ovladače nejsou vychytaný.....zvuk stereo dobrý,zvuk surround perfektní,hry jsem ještě nezkoušel......takže čekám na nové ovladače......tato karta je perfektní co se týče přehrávání filmů a všech možných surround modů

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání