Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: MSI Gefotce6800 GT Artefaktry atd...?

Standardní MSI Gefotce6800 GT Artefaktry atd...?

Prosim proadte mi,asi som uplne pokazil tuto kartu Skusal som dat dole chladic,a dat tam sivu striebornu teplovodivu pastu,lenze dal som jej tam asi moc,a roztieklo sa to aj okolo jadra.Ale aj ked som tam daval naspat chladic tak som ho naspat prisroboval moc natesno,ze karta ani nenabehla a potom som ho dal dole a este raz a potom uz isla.Ale Problem je v tom ze teraz sa karta tvari ako moc pretaktovana (aj ked neni)a to uz ani nehovorim ze taktovat nejde,proste ked spustim 3dmark tak pri 66.93(ovladacoch) niekedy spadne,a pri 71.. ani nedokonci test(bud restart,alebo vyhodenie z testu a chybne hlasenie)Pred tym ako som daval dole chladic (a daval tam tu pastu)tak vsetko islo v pohode.Chcem sa spytat ze ci to robi tym prvym tesnym prisrobovanim (ze ci tam nemohlo volaco puknut)alebo ci to nebude v tej paste ci neprenasa volajako teplo aj na tie kondenzatory okolo jadra,ci to mam cistit,pretoze bohvie ako to nejde(ta siva pasta je svina),a cim (bezlakovac,bez acetonu,alpa,lieh atd..)Prosim poradte som naozaj debil ze som ju tam daval PLS
    Asus A8n32 SLI,Opteron144@2.83Ghz,Kingston 2x1024MB RAM 400Mhz cl2.5,Asus extreme 7800gtx 256MB @490/1320,SATA II 250Gb Hitachi 7200rpm 8MB cache,Sound blaster X-fi Music,2xDVD rom

Senior Member
    Vliv
    279

Standardní

Takze...

Je dost nepravdepodobny, ze by hodne pasty zpusobilo nejaky problemy. Spis to vypada, ze si pri neopatrne montazi spatne nasadil zpatky chladic a karta se ted prehriva. To by odpovidalo tem artefaktum a nemoznosti dalsiho pretaktovani. Takze si zkontroluj v RivaTuneru prubeh teplot pri zatizeni a pokud budou vysoky, tak je problem v tomhle.
    Kazdopadne zbytecnou pastu odstran, pokud si ji tam daval pred par dny, tak pujde odstranit normalne mechanicky takovym tim stouratkem do ucha (plastova tycka s bambulkama vaty na koncich). Jestli je ztvrdla, tak pouzij lih (klidne vodku). Oboji provadej s maximalni opatrnosti!!
    ()__()
    (<'.'>)
    (")_(")

Standardní

Dik za odpoved.Chladic tam je dobre,pretoze som ho uz daval aj dva krat dole a pozeral saa na to,a ked sa tam dava tak zapadne na take srobiky,a karta ked pozrem teploty sa neprehrieva,ani v rivatuneri,pri zatazi,do 60 stupnov,tak si mylim ze budu nachylne na teplo tie kondenzatry.Inac uz som to skusal cistit,presne tou vatickou do usi,ale je to naozaj pracne,pretoze ako to utieram tak sa to rozmazava dalej a dalej,ale chce to trpezlivost,tak uvidim.Dikes
    Asus A8n32 SLI,Opteron144@2.83Ghz,Kingston 2x1024MB RAM 400Mhz cl2.5,Asus extreme 7800gtx 256MB @490/1320,SATA II 250Gb Hitachi 7200rpm 8MB cache,Sound blaster X-fi Music,2xDVD rom

Standardní

Hlavne pozri na jadre karty, ci si neodlomil rohy z jadra...
    C2D 6750(2660MHz)@(3600MHz pri 1.41V ), 450x8(1.37V-real 1.39V full load),MSI P35 Neo2
    , PQI 2x1GB DDR2 800MHz@900MHz 4-4-4-12,Saphire 3850 256MB, powered by EC 450W

PC2: AMD x2 5000+(250x13), MSI K9N-SLI PLATINUM, 2GB RAM 800@819, MSI GF 8600GT silent

Standardní

Tak som sa dnes do toho pustil a dokladne to precistil.Rohy z jadra su neni odlomene(a co keby boli,tiez by to malo toto robit?),a tak sa mi zda ze to moc nepomohlo,ja uz teda neviem,asi tam nieco puklo alebo tak <

Member Avatar uživatele szikula
    Věk
    41
    Vliv
    279

Standardní

a nevšiml sis jestli ti ta pasta nenatekla někde k možičkám švábů a nespojila kontaky, přece je to i elektricky vodivé ta pasta pokud je v ní stříbo.

pokud ano tak je to třeba pořádně vyčistit třeba odlakovačem na nehty
    AMD Athlon64 3000+@2115, Geil 1024MB DDR Dual 2,5 (dělička 166),
    MSI K8N SLI Platinium FSB 235 (HTT 4x), MSI GeForce 6600GT128MB SLI,
    Seagate Barracuda PATA 160GB, DVD-ROM NEC, DVD-RW LG

Standardní

No cistil som to naozaj poriadne,ale kedze som nemal lieh poruke,tak som to cistil borovickou A k tym možičkám švábů,myslis okolo jadra take kde su tie kondenzatoriky,ci co to je (je to asi 1x2mm)tak take dve zelezne bodky?pretoze som si mysle ze ci ich to spaja,tak to sm tiez cistil tou borovickou.Ved uvidim ako ukaze cas,neviem ci to nerobi aj Dvi vystup na monitore,pretoze zrazu mi na nmo prestava fungovat,rozlisenie 1280 x ... len nizsie a na D-Sub v pohode.Tak ci sa aj ten DVI nepokaslal,pretoze pred tym tiez v pohode

Standardní

Takze to rozlisenie zrazu funguje,to ako sa mu zachce.Prave som hral Medal of honour: PA a po asi 20 minutach hrania obraz zamrzol aj so zukom (asi na 5 sekund) a potom sa rozbehol (presne ako to robi ked je moc nataktovane jadro)(a to ho pritom vobec nemam taktnute a ani sa neprehrieva)ale potom ked sa to znovu rozbehlo tak asi po 10 sekundach to zase zmrzlo a to aj po 5 sek.restartlo comp.Ja naozaj neviem.Asi som ju uplne dojebal,a najhorsie je na tom aj to ze zaruku mi asi neuznaju,pretoze tam zbadaju tu strieb.past < Som to ale blb

Edit: Dnes rano ked som zapal komp,tak aj vo windowse ,zascal zamrzat obraz ,a artefakty,tak som skusil,dat v biose AGP frekvenciu na 100Mhz,a tie artefakty sa objavili o nieco rychlejsie,tak som skusil dat 67 Mhz,a zatial sa este neobjavili,tak by mohla byt chyba aj tam,ale aj ked to bude blbnut vhrach,neviete o nejakom programe kde by sa dala znizit frekvenica este pod 66 (no dufam ze to bude aspon v tom) a ozaj mam ju nastavenu aj na agp 4x a nepomohlo to. A ozaj casto mi hned zamrzne obraz aj ked spustim napr.Medal of Hounour PA hned ako ma ist prve video.Naozaj neviem,a teraz ked pisem text tak zase sa objavuju artefakty,ale kazdych asi 5 sekund sa ako keby restartne monitor (vypne obraz ,a zapne a naskoci tam ze cez co je pripojeny)a potom zmiznu,ale za chvilu sa zas objavia.Inac ked mi ten medal zamrzol,a za chvilu sa rozbehol,tak som hned prepol do win,a v rivatuneri,bola teplota 52-53stupnov (v klude mavam 48-49),tak potom naozaj neviem

Edit: A ozaj neviem preco ale pri hre Punisher mi to vobec nemrzne (len ked to nataktujem)a pri Medale uz po chvile (aj pri nenataktovanej)

EDIT: HURAAAAAAA konecne som prisiel na problem (no teda zatial sa to aspon tak tvari) Ked som skusal davat biosy do karty,a tak uz asi pri neviem kolkom pokuse,som nakoniec nahraval na disketu,bios,a zrazu chyba,ze disketa sa neda pouzit,dam tam druhu,ale nic,disketova zblbla.Tak som vypal PC odpojil disketovu, a div sa karta bezi zatial v pohode nataktovana,takze po niekolko nasobnom cisteni jadra,flashovani biosov,bol nakoniec (no dufam)problem v disketovej.Diky vsetkym co sa mi snazili pomoct

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání