Kupil som si tento disk. Citanie ide uplne v pohode, ale zapis...
Takze, ak v biose vypnem ICH5R raid, tak mi najde disk na 3. ide kanali ako master, takto ho aj vidi winXP. Citanie je uplne bez problemov. Ked sa pozriem na vlastnosti disku, ma zapnute UDMA5. Ked vsak zacnem zapisovat, tak to ide asi 100mb rychlo a potom sa to spomaluje, spomaluje az sa to uplne zastavi, win hodi chybu delayed write failed. Ked sledujem pocas zapisu dma disku, tak klesa z 5,4..0 -> pio a potom uz konci kopirovanie a win hodi chybu.
HDtach pise rychlost rozhrania 80mb/s.
Ak zapnem ICH5raid a nemam pripojeny disk, tak windows pekne nabootoje. Ak pripojim disk, tak pocas bootovania s nim win nieco robi, pocut ako keby seekovala hlavicka ale je to taky divny zvuk. Potom asi na 0,1s hodi modru obrazovku, ktoru nestiham precitat a resetne sa.
WD data lifeguard testy ten disk spravi, teda je v poriadku.
Dosku mam FIC 875P max.
Neviete co s tym? Skusal som uz vsetko mozne, rozne kable, prepnut rezim z auto na big (to ked je disk zapnuty na 3. ide kanale) atd. a nic nepomohlo. Highpoint ide raid mi ide uplne v poriadku, ich5R najde disk, ale win potom spadne pri boote.
Este dodatok: robi to bez ohladu na to, ci na tom disku su alebo nie su particie. PCI mam 33mhz. Skusal som aj zapnut/vypnut spread spectrum na disku (cez jumper) ale nepomohlo to.