Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: DFI NF2 Ultra Infinity problém s ethernetem *solved*

Member
    Vliv
    257

Standardní DFI NF2 Ultra Infinity problém s ethernetem *solved*

Zdravim. Mam desku viz podpis a dělá to následující. Síťovka se tváří bez problémů. Síť je nastavená podle mě dobře. Nehází hlášku, že je kabel odpojen, nic takovýho. Prostě se tváří jako pohodový připojení. Ale. Nedostanu se nikam. Ani se nepingnu nikam. Mám síť dvou počítačů. Ať to dam přes switch nebo přes křížák, děje se to samý. Odeslaný pakety skáčou a přijatý ani ťuk. Za tři hodiny, co mám počátač puštěnej od reinstalu (kterej jsem dělal právě kvůli tomuhle) jsem neřijal byť jedinej packet. Přitom to dělá takovou divnou věc, že když nastavim na spolubydlově complu pevnu ip adresu na 192.168.0.cokoliv a masku 255.255.255.0 a na svym compu dam "ziskat ze serveru DHCP", najde si to tu spolubydlovu ip a hodí jí do upřednostňovanýho DNS Servru...takže komunikace tam asi nějaká probíhá. Fakt už nevim, co s tim. Mám 5.10 ovladače na chipset a tím i lanko. Kerio Personal firewall /tim to neni, pže sem to zkoušel i bez něj/, nod32, DU Super controller /tim taky ne/...fakt už nevim, co s tim mam dělat. Jestli odešla sí´tovka, či co. Ale přijde mi prostě divný, že to nějakym způsobem komunikuje

Před chvílí mi řek kámoš, že mu to dělá taky..uplně stejnu věc, jenom na Abit desce
    MSI 970A-G43 III AMD Phenom II X4 955 III 2x4GB DDR3 III MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming III HP 24" lcd...Enermax Liberty 500W

Member
    Vliv
    257

Standardní

Tak jsem to nakonec po dvou dnech vyřešil. Musí se zadat přes bios manuálně Mac adresa síťovky. je napsaná na AGP slotu blíž k cpu. Ta se přesně musí přes bios zadat a pak to šlape. Je to u DFI desek docela častá věc, prej. někomu to pomůže, někomu ne.

Další věc, kterou jsem vyzkoumal je, že pokud trpíte dropem bandwithu LANu s DFI deskou, dost tomu pomůže vypnutí APIC. Ale na to, aby se to vypnulo kompletně je třeba po vypnutí v biosu buď reinstallnout wokna nebo t nastavit ve správci zařízení pod položkou procesor tušim. Po restartu windousy reinstalnou všechny ovladače a APIs je vypnutej. To jenom, kdyby někdo měl problém s deskou d DFI...pozměnim i název threadu, aby se to dobře hledalo, bude-li někdo v budoucnu potřebovat.
    MSI 970A-G43 III AMD Phenom II X4 955 III 2x4GB DDR3 III MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming III HP 24" lcd...Enermax Liberty 500W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání