Zdravim
Ked musim tvrdo resetnut pc v linuxe, tak po restarte sa mi spusti utilita fsck pri boote. vzdy sa mi ale stane, ze checker nikdy nedobehne do konca, ale skonci s hlaskou ze danu chybu na disku musim odstranit "rucne" a hned nato sa mi spusti repair console. ked v nej opat napisem fsck /dev/hdX (linux je na ext3), tak
opravi superblock (napise nieco ze teraz to uz nieje ext3 ale ext2 fs) a zacne nachadzat neuveritelne vela chyb typu "inode xxx is y, should be z. fix<y>?" Podstate to ide doslova inode za inode. Ked stale stlacam enter (akoze ten fix), tak po celom dokonceni ostane na disku iba adresar /lost+found s "recover" subormi. takze mam po linuxe.
Toto sa mi stalo 2x.
Cudne je to, ako sa moze kuoly jednemu resetu dof**kat cela linuxova partition. Ved napr u nas skole kde bol nahodeny debian (aj ked si myslim,ze od distra to vobec nezavysi), prebehol checking bez problemov (resp. aj boli chyby, ale tie sa bez problemov opravili)??
A otazka do plena, ci je to normalne, ze si mozem jednym resetom doslova "vycheckovat" cely linux (pritom sa jedna o standartnu RH9 so standarnymi appz len s novym jadrom)
thnx