Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Win98 nenajedou

Standardní Win98 nenajedou

Prosím help - včera jsem se trošku rejpal v kompu a teď mi to dělá tohle: komp normálně najede, všechno OK, žádný problém, najde disk, DVD, pořád jede, pak naskočí win, problikne jak projede autoexec.bat, win se načítají dál - pak win opět lehce probliknou (to tam patří) a rozsvítí se USB myška.
    A pak komp vytuhne - komplet - klávesnice nereaguje, zastaví se ten supr jezdící proužek. Mám pocit, že je to ve chvíli, kdy se mají začít načítat win. Zkoušel jsem dávat i potvrzování krok za krokem, ale vytuhne to až ve chvíli, kdy už je všechno potvrzený a maj naskočit právě ty windowzy.
    Prosím help - komp neni taktovanej, disk jsem projel komplet scandiskem - bohužel to nic nehlásí, takže nemám ponětí, čím to může být. Poradí někdo?
    Athlon 1Ghz, 256MB PC133, GeFo4 64MB AGP 8x, Soltek Via 133A, Barracuda 10Gb, EIZO T57S, SB Live!, Genius 5.1 Value

Standardní

Naběhne to v nouzovým režimu?
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Jo do nouzovky se dostanu - zkoušel jsem pak ještě natvrdo nastavit 640x480x16 ale taky to nenajelo.

Edit: a žádný konflikty to nehlásí - v nouzovce nejsou k dispozici info o hardware. Jo a taky jsem zkoušel měnit grafiku, ale taky to nenajelo.
    Athlon 1Ghz, 256MB PC133, GeFo4 64MB AGP 8x, Soltek Via 133A, Barracuda 10Gb, EIZO T57S, SB Live!, Genius 5.1 Value

Standardní

Taq v tom nouzaku
    - zkontroluj programy, ktery se spoustej po startu (nejen 'Po spusteni', ale i registry) a prip. naky vyhazej
    - projed registry nakym cistidlem.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Takhle mi taky blbnul jeden komp s USB mysi. Nabihaly wokna, pak se rozsvitila opticka USB mys a pocitac vytuhl. Kdyz jsem tam dal PS2 mys, tak to zaclo normalne fungovat.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Standardní

To mi přijde divný - ty win se seknou ještě před tim, než se objeví aspoň plocha, takže po spuštění to bejt nemůže a nevim, kdy win sáhnou do registrů, navíc jsem nic neinstaloval, jenom taktoval...

Standardní

Ale ta USB myš tam byla celou dobu a navíc jsem ji zkoušel taky vypojit, ale nenajelo to ani bez ní

Standardní

Co znamena: "rejpal jsem se v kompu"? Pretaktovavals jen v BIOSu nebo nejakym Win taktovadlem, otevirals komp? Jestli ano, zkontroluj zasunuti RAM a VGA. Zkontroluj zmeny nastaveni v BIOSu, napriklad ohledne USB. Shod casovani pameti. Znovu vyhod vsechny USB zarizeni a zkus najet bez nich. V nouzi pust nejaky test HW (otazka pro vsechny: co je ted dobre a free, kdyz AIDA32 je dead?).

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)
    WORK: Dell Latitude D630

Standardní

Přetakovával jsem v Biosu, komp byl otevřenej, protože jsem pak musel jednou resetnout Bios - komp jinak nenabíhal. RAM i VGA jsou zasunutý dobře, jinak by to vůbec nenaběhlo (VGA) nebo by jí to nespočítalo na začátku (RAM) ne?

Paměti dřív běžely na 2-2-2 a teď jsou daný na 3-3-3 a stejně nejedou - dřív jely v poho.

Já si nemyslim, že by to blokovaly USB zařízení - prostě jenom proběhne jejich inicializace a tak se ta myš rozsvítí. Ten komp vytuhne asi kvůli win, ale protože nic nehlásí, tak nevim proč.

Dostal jsem nápovědu, že by to mohla být vadná paměť - že tím, jak win postupně zaplňují paměť, tak na určitym místě narazí a spadnou, je to možné? Každopádně večer spustím memtest...

Nějaké další nápady jen uvítám.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání