Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: fluxbox a nacitani necelych stylu - vyreseno

Standardní fluxbox a nacitani necelych stylu - vyreseno

mam problem, s nacitani celych stylu ve fluxboxu...(nenactou se cely napr. se nenacte tlacitko na zavreni okna, gaim se mi neminimalizuje do spodniho panelu, apod.)
    mam slackware 10, fungovalo mi to, kdyz jsem pri instalaci dal full install... vse bezelo jak melo (nacetli se cely styli apod.) ale kdyz jsem si to ted prinstaloval s tim, ze jsem si vybiral balicky, tak se to uz nenacita a zatim jsem nebyl schopen zjistit, co mi v systemu presne chybi... (napr. kdyz jsem nemel naistalovanej blackbox, tak se mi ani nenacitali obrazky na pozadi (rootCommand: bsetbg atd. atd.) ale to mi ted uz funguje)

nevite nekdo co mi presne chybi aby se to nacetlo vse jak ma?

EDIT: pres google jsem toho moc nenasel, nebo spatne hledam

EDIT2: kdyz se prepnu do konzole, ze ktere jsem spustil X-ka, tak to tam vypisuje:
    Faild to load groupfile:
    BScreen::BScreen: managing screen 0 using visual 0x21, depth 24
    FbTk::Color: Parse color error: ""
    Getmodeline a neco ....
    Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)

Standardní

zkus stahnout nejaky co nejnovejsi styl ( themes.freshmeat.net ) jestli to bude delat i s nim... je to ocividne problem konfiguraku
    btw dela to i na roota?

novy theme http://themes.freshmeat.net/redir/ha...fault-1.tar.gz
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

problem konfiguraku to urcite neni. mam /home na jinym oddile a kdyz jsem to preinstalovaval (z full na vyber baliku) tak jsem si zalohoval i root-a. (a oddil /home jsem neformatoval...)
    prave mi tam asi neco chybi nebo co... protoze kdyz byla full install slackwaru, tak to jelo uplne v pohode

btw: dela to root-ovi

Member
    Vliv
    280

Standardní

zkus prekompilovat fluxboxe muze tam bejt neco natrzenyho . co mas presne za verzi ?

Standardní

Citace Původně odeslal Lipo
    zkus prekompilovat fluxboxe muze tam bejt neco natrzenyho . co mas presne za verzi ?
    pkgtool pise fluxbox-0.1.14... jinak pouzivam swaret, takze to posledni co je...

btw: swaret --dep nehlasi zadny chyby na dependecies...

EDIT: tak jsem to jeste jednou zkusil preinstalovat uplne cely.. (celej slack) a dal jsem full install, a PORAD TO NEJEDE, takze se omlouvam za svoje tvrzeni, ze mi tam akorat neco chybi... navic se mi ted jeste nechcou nacitat fonty.. coz nechapu.. predtim to nemelo problem a ted se mi pod normalnim userem nenactou

EDIT2: ted jsem zjistil, ze jsem mel nakonfigurovanej swaret na verzi 9.1 a ne CURRENT... tak uvidime...

Standardní

Citace Původně odeslal bufobufo
    Citace Původně odeslal Lipo
    pkgtool pise fluxbox-0.1.14... jinak pouzivam swaret, takze to posledni co je...

btw: swaret --dep nehlasi zadny chyby na dependecies...

EDIT: tak jsem to jeste jednou zkusil preinstalovat uplne cely.. (celej slack) a dal jsem full install, a PORAD TO NEJEDE, takze se omlouvam za svoje tvrzeni, ze mi tam akorat neco chybi... navic se mi ted jeste nechcou nacitat fonty.. coz nechapu.. predtim to nemelo problem a ted se mi pod normalnim userem nenactou

EDIT2: ted jsem zjistil, ze jsem mel nakonfigurovanej swaret na verzi 9.1 a ne CURRENT... tak uvidime...
    0.1.14 je stare.
    Zkus vyvojovou radu (0.9.10) , rozdil ve stabilite oproti stabilni jsem nepoznal, ma paradni veci jako zapamatovani pozice oken, vsechno!! transparentni , mnohem vic moznosti konfirurace klaves.

Standardní

tak jsem pres swaret preinstaloval cca 350MB ale uz to aspon jede, tak jak ma mam sice ted zase problemy s alsou (pri spusteni alsaconf to pise ze nebyl nalezen modul se jmenem snd...)

mam jeste trochu jinej dotaz, kdyz jsem si nakonfiguroval v .profile barvy konzole a jiny kraviny (pwd, user@stroj, cas), tak to jede ok, ale kdyz pustim v X-kach xterm, tak tam to nefunguje... (nejak jsem nezjistil, kde se to nastavuje i pro xterm ) tzn. pustim X-ka pod uzivatelem, tam pustim xterm a prepnu se do root-a , tak se mi neobjevuje ze jsem root@pc ale jenom verze bash-e
    je to sice kravina, ale aspon se clovek pak lip orientuje ve spustenech konzolich...

EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT
    kdyby to nekdo nekdy potreboval, tak login shell nacita pouze .profile a pokud nekdo chce stejny nastaveni v xtermu (a ma konfiguraci v .profile), tak bud spusti xterm s parametry -ls nebo predela konfiguraci do .bashrc .... jenom kdyby to nekdo nekdy chtel...

Standardní

jeste bych se chtel na par veci zeptat, ale nesouvisi to primo s timhle problemem...
    co se ma kde nastavit aby se mi zpustila aplikace pod X (napr. mozilla) kdyz jsem prihlasenej jako user a v xtermu se prepnu pomoci su na root-a?
    vim ze to fungovalo v red hat 7.3 ale zatim jsem nezjistil, kde se co nastavuje...

a jeste zda nevite, kde se da nastavit xmms tak aby se mi zobrazovalo (ve fluxboxu) ve spodnim panelu, jako jedna vec a ne 3 (tj. xmms, equalizer, playlist)

Standardní

jeste bych se chtel na par veci zeptat, ale nesouvisi to primo s timhle problemem...
    co se ma kde nastavit aby se mi zpustila aplikace pod X (napr. mozilla) kdyz jsem prihlasenej jako user a v xtermu se prepnu pomoci su na root-a?
    vim ze to fungovalo v red hat 7.3 ale zatim jsem nezjistil, kde se co nastavuje...

a jeste zda nevite, kde se da nastavit xmms tak aby se mi zobrazovalo (ve fluxboxu) ve spodnim panelu, jako jedna vec a ne 3 (tj. xmms, equalizer, playlist)
    Moc jsem tvoji prvni otazku nepochopil, to jako, aby jsi mohl poustet programy jako user z rootovskeho ztermu, ci jak??

Co se tyce fluxboxiho paneli, tak ten toho zatim moc neumi, proto ja ho nepouzivam a absenci panelu nahrazuju taby a vice plochami, nebo taky si muzes jako muj kamos spustit gnome-panel a pouzivat ho misto fluxiho panelu.

Standardní

Citace Původně odeslal Apokeus

Moc jsem tvoji prvni otazku nepochopil, to jako, aby jsi mohl poustet programy jako user z rootovskeho ztermu, ci jak??

Co se tyce fluxboxiho paneli, tak ten toho zatim moc neumi, proto ja ho nepouzivam a absenci panelu nahrazuju taby a vice plochami, nebo taky si muzes jako muj kamos spustit gnome-panel a pouzivat ho misto fluxiho panelu.
    k tem X-kam.. aby kdyz jsem prihlasenej jako user xy a mam spusteny X-ka, v nich si spustim xterm, prepnu se do su na root-a a spustim graf. aplikaci, tak aby to neskoncilo s chybovou hlaskou cannot open display, ale aby se to pustilo na ten displey, kde uz bezi X-ka
    prave jsem se dozvedel, ze pred prikazem su, musim spustit "xhost +localhost"...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání