Mozna to sem uplne nepatri, ale jako inspirace je to hezky:
Jedna se o chlazeni z jenoho vetsiho mainfamoveho serveru IBM.
Obcas ty fotky nejedou, protoze WZ je jaky je... , takze pokud..., tak reload.
Mozna to sem uplne nepatri, ale jako inspirace je to hezky:
Jedna se o chlazeni z jenoho vetsiho mainfamoveho serveru IBM.
Obcas ty fotky nejedou, protoze WZ je jaky je... , takze pokud..., tak reload.
No vypadá to zajímavě no![]()
MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2
Nejak to nechapu
...to je jako nejaky spesl bazmek na chlazeni primo pole CPU die chipu, ci co?
Kde se to pouziva, co jsou to za ty cpucka a na kolika bezej Mhz + Vcore, to as asik nedovim, ze? Tim mene na jake teplote tohle cely bezi - predpokladam, ze to cely je pak vystaveno proudo vody, jenz ze strany odebira teplo tecm chladicum a zvrchu je injektovan primo na ty core (neco jako Cascade ve velkym)![]()
Chapu to dobre, nebo mi neco uniklo?![]()
Unikol ti rok výrobyPůvodně odeslal trodas
![]()
Toto je z IBM múzea - asi tak z IBM360 alebo ešte staršieho systému. Vtedy boli CPU z bitových rezov(teda tie všetky čipy - TO JE PROCESOR
)
BTW: voda prúdi hore, medzi tými veľkými rebrami. Tie "prsty" s pružinami iba prenášajú teplo z čipov do chladiča. Dole je okolo čipov natlakovaná ochranná atmosféra (cez ten ventil vpravo). Celé to má na spodku mohutný konektor...
▌SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌
Mel jsem asi specifikovat co presne to je abych zamezil dohadum. Je to presne jak pise PetreM. BTW v tech odkazech se to dozvite ...
Proste mi to prislo zajimavy a z konstrukcniho hlediska hodne vymakany, tak jsem to sem soupnul. Vubec si myslim, ze spusta lidi netusi co to Mainframe je, tak by to mohlo byt zajimavy i z tohohle hlediska.
No, ona se jich taky vetsina k mainframu moc nedostane, tak se nediv...Původně odeslal jecnak
![]()
Stipendium peccati mors est
Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas
Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!
PeterM - paneboze!![]()
![]()
Jezisi kriste... bitove rezy, eh, to je teda sila
To jsem este nevidel
jecnak - kdyby ty "odkazy" byly jako hyperlinky, tak bych na ne mozna i klepnul, ale takhle...![]()
A jo, mainframe, to teda neznam...![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)