Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: ASUS A7V880 a sdílení IRQ

Standardní ASUS A7V880 a sdílení IRQ

Mám problém s touhle deskou a kombinací HW co mám v podpise a to hlavně Terrateca (aureon space) a Atiny (AIW9800se). Spočívá v tom, že nejsem schopen rozchodit najednou tuner i zvukovku. Po pripojení zvukovky se systém chová příkladně. Tuner jedu, zvukovka zvučí. Ale jen do restartu, pak se totiž zvukovka namapuje na virtuální IRQ 16, na kterém už sedí i grafika. Přehazování ve slotech samozřejmě nefunguje díky skvělé technologii fuck and pray
    Nejhorší na tom je, že systém nelze nainstalovat jako standartní PC (tzn. bez ACPI, instalace se před naskočením nabídky kousne, to platí pro XP SP1), takže mi nezbývá nic jiného než to zkusit rozchodit s acpi.
    Tady je výpis IRQ z winů, jak je vidět, tak jsou některý vhodný volný (5,7), ale ty zk.... XP si to cpou na tu 16 za všech okolností. Jo mimochodem, nikde se mi nepodařilo zjistit, jak jsou sdílený PCI sloty na týhle desce, ale zkoušel jsem 3,4 i 5. Ta 5 je podle mě snad volná, protože je sdílená s Wifinou a tu nemám, takže by to HW IRQ mohlo být volný.

Pokud by někdo věděl jak to vyřešit, tak budu moooc vděčnej.

Můj problém patří asi spíš do ostatních OS, tak pokud bude mít mod nebo admin stejný názor, tak ať to prosím přesune, dík.

EDIT: tak tabulku sdílení PCI slotů už jsem našel-na asusím webu updatovali manuál a už to v něm je.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Standardní

Hmm, zkusil bych v biosu vypnout Plug & Pray aware OS, v Poweru potlačit použití ACPI 2.0 a ACPI APIC - na to budeš muset asi instnout znova systém. Taky můžeš zkusit instnout systém v MPS režimu (mps 1.4) přijdeš ale o akceleraci AGP.

Standardní

Já vím na 100%. Že sdílený PCI slot je ten uplně dole 5.? a většinou bývá sdílený i 1.? ten pod AGP.

Tak sorry editu sem si nevšim.
    AMD Athlon XP 2000+@12,5x166 Arctic Cooling Copper Silent 2 rev.2; ASUS A7V880, 512MB Dualchanel 2x256MB KINGMAX 433MHz, Leadtek WinFast A6600TD300/550@500@700 (in progress), SAMSUNG SpinPoint SP0812C 80GB SATA, Fortron 300W FSP300-60PN(PF); CASE 3R System NEONLight moded 2x120 fan, HYUNDAI IQ Q790, Logitech MX510, Logitech Internet Keyboard, X-Raypad THUNDER8

Administrátor Avatar uživatele Spec
    Vliv
    300

Standardní Re: ASUS A7V880 a sdílení IRQ

Citace Původně odeslal brazilterrorist
    Mám problém s touhle deskou a kombinací HW co mám v podpise a to hlavně Terrateca (aureon space) a Atiny (AIW9800se). Spočívá v tom, že nejsem schopen rozchodit najednou tuner i zvukovku. Po pripojení zvukovky se systém chová příkladně. Tuner jedu, zvukovka zvučí. Ale jen do restartu, pak se totiž zvukovka namapuje na virtuální IRQ 16, na kterém už sedí i grafika. Přehazování ve slotech samozřejmě nefunguje díky skvělé technologii fuck and pray
    Nejhorší na tom je, že systém nelze nainstalovat jako standartní PC (tzn. bez ACPI, instalace se před naskočením nabídky kousne, to platí pro XP SP1), takže mi nezbývá nic jiného než to zkusit rozchodit s acpi.
    Tady je výpis IRQ z winů, jak je vidět, tak jsou některý vhodný volný (5,7), ale ty zk.... XP si to cpou na tu 16 za všech okolností. Jo mimochodem, nikde se mi nepodařilo zjistit, jak jsou sdílený PCI sloty na týhle desce, ale zkoušel jsem 3,4 i 5. Ta 5 je podle mě snad volná, protože je sdílená s Wifinou a tu nemám, takže by to HW IRQ mohlo být volný.

Pokud by někdo věděl jak to vyřešit, tak budu moooc vděčnej.

Můj problém patří asi spíš do ostatních OS, tak pokud bude mít mod nebo admin stejný názor, tak ať to prosím přesune, dík.

EDIT: tak tabulku sdílení PCI slotů už jsem našel-na asusím webu updatovali manuál a už to v něm je.
    Musíš instalovat OS v PIC modu, máš totiž zapnuto APIC (neplést s ACPI), proto ty virtuální IRQ. Dělá to každá deska se zapnutým APIC...
    Víc je o tom popsáno v sekci OS. Já doporučuju APIC disabled, ACPI enabled...
    AMD Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 9x250 | Asus A7N8X DLX rev. 1.04 bios 1009 modded BPL + ROMSIP | Trig T40-7 Plus | 2x 512MB PC3500 DDR KingSton HyperX CL2 |ATI Radeon X800GTO@16 pipelines 256Mb TVOUT/DVI | Maxtor DiamondMax9 80GB 7200rpm 8Mb cache| Z-Com Xi626 | DVD-ROM Pioneer 120S | LC Power 550W | Compaq MV700 monitor | w2k/sp4 |

Standardní

Takže dík za rady, ale podařilo se mi to nahodit i s ACPI a chytlo se to. Teď už si grafika i zvučka sedí na vlastním (byť virtuálním) IRQ. Tuner mi sice nejede, ale to nebude chyba sdilení IRQ, protože to mají i jiný uživatelé se stejnou kartou a vypadá to na chybu ovladačů.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

toto tema bylo zamceno z duvodu presunu veci kolem teto desky do samostatneho threadu http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=69226

dekuji za pochopeni
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání