Mám problém s touhle deskou a kombinací HW co mám v podpise a to hlavně Terrateca (aureon space) a Atiny (AIW9800se). Spočívá v tom, že nejsem schopen rozchodit najednou tuner i zvukovku. Po pripojení zvukovky se systém chová příkladně. Tuner jedu, zvukovka zvučí. Ale jen do restartu, pak se totiž zvukovka namapuje na virtuální IRQ 16, na kterém už sedí i grafika. Přehazování ve slotech samozřejmě nefunguje díky skvělé technologii fuck and pray
Nejhorší na tom je, že systém nelze nainstalovat jako standartní PC (tzn. bez ACPI, instalace se před naskočením nabídky kousne, to platí pro XP SP1), takže mi nezbývá nic jiného než to zkusit rozchodit s acpi.
Tady je výpis IRQ z winů, jak je vidět, tak jsou některý vhodný volný (5,7), ale ty zk.... XP si to cpou na tu 16 za všech okolností. Jo mimochodem, nikde se mi nepodařilo zjistit, jak jsou sdílený PCI sloty na týhle desce, ale zkoušel jsem 3,4 i 5. Ta 5 je podle mě snad volná, protože je sdílená s Wifinou a tu nemám, takže by to HW IRQ mohlo být volný.
Pokud by někdo věděl jak to vyřešit, tak budu moooc vděčnej.
Můj problém patří asi spíš do ostatních OS, tak pokud bude mít mod nebo admin stejný názor, tak ať to prosím přesune, dík.
EDIT: tak tabulku sdílení PCI slotů už jsem našel-na asusím webu updatovali manuál a už to v něm je.