Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Perl a jeho @INC proměná

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní Perl a jeho @INC proměná

prostě nějak nechápu, jak stímhle programy pod perl pracují, protože jsem naistaloval novou verzi perlu a vše funguje, teď jsem něco chtěl spustit a vypiše mi to klasickou hlašku, že @INC neobsahuje to či ono, a že jsou v ceste (a cesty .....) No a problém je v tom, že při téhle hlašce jsou cesty stareho perlu, které už neexistují, jen si je vytvořil ten program (třeba /usr/lib/perl5/5.8.4 ... přičemž můj aktuální perl je na /usr/local/lib/perl/5.8.5).

No a pokud dám příkaz perl -V nebo perl -e 'print "\@INC is @INC\n";', tak dostnu obsah toho nového perlu ...

Tak otázka ... jak mám tomu programu říct, kde je skutečné @INC ... nebo jak se zbavit toho @INC kde jesou neexistujici věci?
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

co a jak si instaloval? na jaky stroj? co mas za distro?
    stare cesty zustavaji, neni problem snad udelat symlink
    zkus myslet na to, ze nejsme telepati...
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

skus libperl_rebuilder
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal TimeLord
    skus libperl_rebuilder
    No o neco takoveho mi slo ... zkusim

2Wohma: jak jsem ti uz rikal, nejde o konkretni aplikaci .. elaji to skoro vsechny ... jen mi slo o to, kde je promena @INC, kdyz prakticky existuji jakoby dve ... ale symlink taky funguje ... akorat nestacil jeden
    BA95 positive

Standardní

tak sakra napis ty dve rozdilny @INC!
    jinak do @INC se da zapisovat i pres normalni globalni promenou v bashi, PERL5LIB nebo neco tak...
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Vliv
    293

Standardní

A včem ti to pomůže
    Když od začátku říkám, že rozdíly jsou v obsahu a v jejich obsahu jsu pouze cesty... a říkla jsem že v jedný jsou cesty, který neexistují(od odinstalovanýho perlu) a v té druhé, která je vrácena perl dotazi jsou správný, k perlu, který se spouští...

Obsah je nedůležitý, důležitý je kde proměná je ... v exportu není ... a měnit jí přes perl nemá smysl, když perl ji má správně.
    BA95 positive

Standardní

Ted nevim jestli je to u Pythonu, ale nekde se proste pri instalaci baliku v Debianu kompiluji nejake soubory pro vsechny tri verze TOHO.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání