Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: S-ATA nebo IDE

Standardní S-ATA nebo IDE

Zdravím všechny!
    Přemýšlím o novým disku, asi maxtor 160 Gb,8 Mb cache. A rozhoduju se jestli vzít IDE disk nebo SATA. Mám toto rozhraní na desce a chci je nějak využít. Jak se chová SATA disk oproti IDE? Je to podobný jako SCSI? stím už mám co dočinění ale SATA sem ještě nězkoušel ani neviděl. Je mi naprosto jasný že disky SATA a IDE jsou stený akorát že mají jiné rozhraní. Jak to je v BIOSU? to se zapne SATA řadič a bude disk detekovat při nabíhání systému? Četl jsem diskuze o maxtoru a jeho hlučnost je docela velká a dá se opravit utilitkou, zajímalo by mě jestli tato utilita funguje i na SATA disky. Na jedný diskuzi jeden borec říkal že mu to nefuguje, že mu to detekuje jen IDE disky. Jestliže bych si nechatl fatku32 na sata a přes botovací disketu spustím dos ukáže se mi tam tento disk. U scsi disku sem musel při instalaci windows xp instalovat ovladače z diskety aby mohl instalator na disk zapisovat to se tento disk bude asi chovat steně ne? děkuji za vysvětletní a odpovědi

Standardní

joooj, to bude slepejs(mozna, dufam ze nebude), kazdopadne hladaj.
    ale inak sata(ano treba instalovat ovladace ako pri SCSI), FAT32=suxxx
    NTFS=rulezzz
    Maxtor=suxxx(sam som si myslel ze to shit neni, a seka, seka, huci hrozne, som debil, zle som zvolil)
    --- ---

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Tom
    Vliv
    286

Standardní

O tomhle uz tady bylo napsano hafo dredu, hledej

A navic proc zakladas novy dred, kdyz pro nakup novych disku/radicu tu mame nakupni poradnu jako sticky thread

LOCK
    Phenom II X4 960T @ 4 GHz 1,425V 5th and 6th core functional, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, Asus M4A785TD-V EVO, 16GB DDR3-1600 Kingston HyperX, Sapphire HD 7950 Vapor-X OC (1140/6400 MHz) , Kingston HyperX SSD - 120GB, SAMSUNG 1TB Spin Point F3, WD 20EARX 2TB, WD 15EARS 1,5TB, Dell U2412M, Seasonic M12II-620 620W, ASUS Xonar D1 soundcard + CREATIVE GigaWorks T3, LOGITECH Z-5500(placed in front of TV), Razer DeathAdder Left-Hand, Logitech Illuminated Keyboard CZ, rSeat EVO V3 RB + Logitech G27

HONDA Accord Type-S (2,4 DOHC VTEC)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání