Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Koupě DVD přehravač s DTS

Standardní Koupě DVD přehravač s DTS

Můj dotaz trochu souvisí s domácím kinem, zajímá mě jestli se vyplatí koupit dvd přehrávač s DTS dekoderem ? Jedná se mi o podporu filmů (zatím jsem to viděl jen u Fantoma Paříže) , taky jsem si o top přečetl , že to je o trochu lepší než klasické DD (zadní repro ,,hraje víc zvuku") Máte s tím někdo zkušenosti ?
    Pašák erda.

Standardní

DTS ma oproti DD akorad vyšši datový tok => podobne jako u MP3 - vyssi bitrate = vyssi kvalita.
    "jestli se vyplatí koupit dvd přehrávač s DTS dekoderem" nevim, pouzivam na prehravani filmu pocitac, na nem se daji vsechny dekodery realizovat softwarove.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní Re: DTS

Citace Původně odeslal eraser
    Můj dotaz trochu souvisí s domácím kinem, zajímá mě jestli se vyplatí koupit dvd přehrávač s DTS dekoderem ? Jedná se mi o podporu filmů (zatím jsem to viděl jen u Fantoma Paříže) , taky jsem si o top přečetl , že to je o trochu lepší než klasické DD (zadní repro ,,hraje víc zvuku") Máte s tím někdo zkušenosti ?
    Tiez mi nie je celkom jasne o com je DTS, pokial je nahrany zvuk do konkretnych kanalov, tak sa tam predsa nemoze len tak z neba vytvorit nejaky dalsi zvuk... dekoduje sa len to co bolo nahrane, ci nie? Videl som rozdiel medzi DD a DTS na koncertnom DVD od U2 , ked som prepol do DTS tak bol jasny rozdiel ale len v tom ze zadne repro zacali hrat o hodne hlasnejsie, ake je to cely princip DTS tak dakujem pekne za taku "technologiu" Skoda ze to nemam doma, poriadne by som sa zapocuval.
    ..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-

Standardní

Citace Původně odeslal Caleb
    DTS ma oproti DD akorad vyšši datový tok => podobne jako u MP3 - vyssi bitrate = vyssi kvalita.
    .
    hele a kolik nevíš to DD má něco okolo 460Kb/s (jeslti se nepletu)
    Pašák erda.

Standardní

DTS ma cca 3x vetsi datovy tok a to musi byt poznat, zalezi na cem si to poslouchal a jak je to DTS udelane, zazil sem i DVDcka, kde me DTS stopa pripadla horsi jako DD.

Standardní

pokud budes prehravac propojovat s receiverem(nebo si to myslim), tak nejspis optikou, a v tom pripade ma cenu resit otazuku kvality dekoderu v dvd a receiveru-pokud ma receiver kvalitnejsi, tak pouzijes jej a nema cenu kupovat dvd s dekoderem spis bych se koukal po jinych parametrech
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Standardní

Citace Původně odeslal Thor
    DTS ma cca 3x vetsi datovy tok a to musi byt poznat,
    ehm ? ty poznáž rozdíl mezi mp3 192 a 460 ? natož pak 460 xxxx ?

možná to chápu špatně ......
    Pašák erda.

Standardní

mam pocit ze tu pisete len to co ste sa docitali, vyssi datovy tok neurobi tak markantny rozdiel ako som pocul ja, jednoducho stlacis tlacitko a zrazu ti zacne cela izba inac hucat, to nie je len bitratom, ja som tak narychlo postrehol akurat ze to hralo vzadu hlasnejsie, o dost

Standardní

Citace Původně odeslal Thor
    DTS ma cca 3x vetsi datovy tok a to musi byt poznat,
    ehm ? ty poznáž rozdíl mezi mp3 192 a 460 ? natož pak 460 xxxx ?

možná to chápu špatně ......
    Rozdil mezi mp3 192 a 320 lze poznat.
    U DD i DTS ale je datovy tok potreba daleko vyssi, protoze se koduje 5+1 kanalu.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595

Standardní

U DD i DTS ale je datovy tok potreba daleko vyssi, protoze se koduje 5+1 kanalu.
    jako že vyhází 460/6=+-78 na jeden kanál ? to nemyslíš vážně ne?
    Pašák erda.

Standardní

jako že vyhází 460/6=+-78 na jeden kanál ? to nemyslíš vážně ne?
    Jasne ze myslim - jako napriklad MP3 160kbit vychazi na kanal 80kbit - AC3 pouziva neco na zpusob Joint-stereo u MP3 - shodne informace ve vice kanalech se koduju jen jednou, rozdilove informace se koduji zvlast, navic kanal pro subwoofer spotrebuje minimalni sirku pasma takze lze uvazovat pouze 5 kanalu.

DVD prehravac muzes mit i bez dekoderu v pripade ze mas receiver (DVD prehravac propojeny coaxem nebo optikou). Kdyz ne, tak si kup DVD prehravac uz s DTS dekoderem.
    Kdo tady tvrdil ze neni poznat rozdil mezi DTS a dolby digital tak asi neslysel stejny titul na kvalitni audio soustave v DD nebo v DTS. DTS je ROZHODNE lepsi a tomu odpovida i velikost datoveho toku.

Napriklad vlastni zkusenost>

Zvuk k zaznamu koncertu na DVD:
    V Dolby Digital 5.1 zabira o 1/2 mene nez stereo 2.0 k tomu samemu titulu
    DTS zabira zase o asi 1/4 vice nez stereo 2.0.

Takze je to jasne ne ?
    AMD The S I L E N C E R powered by: PcLinuxOs
    San Diego 3500+@3080MHz 11*280MHz, vcore 1.42V , AC Freezer 64, MSI K8N Neo2 FX nForce3 250Gb, Patriot PDC 1GB DDR500 8-4-4-3, Sapphire Ati Radeon x1950 pro 512 + Arctic Cooling Accelero S1, Antec Nine Hundred, PSU Seasonic S12-2 500W, LG GSA-4136, Pioneer A09XL, Logitech X-530. 3DMark01/03/05/06 29485/15384/9894/4597 marks

Citace Původně odeslal Halen tech
    DVD prehravac muzes mit i bez dekoderu v pripade ze mas receiver (DVD prehravac propojeny coaxem nebo optikou). Kdyz ne, tak si kup DVD prehravac uz s DTS dekoderem.
    Kdo tady tvrdil ze neni poznat rozdil mezi DTS a dolby digital tak asi neslysel stejny titul na kvalitni audio soustave v DD nebo v DTS. DTS je ROZHODNE lepsi a tomu odpovida i velikost datoveho toku.

Napriklad vlastni zkusenost>

Zvuk k zaznamu koncertu na DVD:
    V Dolby Digital 5.1 zabira o 1/2 mene nez stereo 2.0 k tomu samemu titulu
    DTS zabira zase o asi 1/4 vice nez stereo 2.0.

Takze je to jasne ne ?
    Je to jeasne... len uz by sa niekto mohol aj konkretne vyjadrit V COM je lepsi? bo ja stale nerozumiem.. vyssi bitrate = vysia kvalita zvuku, ok to chapeme vsetci ale z toho co som skusal ja viem ze DTS je uplne ine zvukove pole ako DD tazke... o com to je? ma v tom vobec niekto jasno?

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Standardní

Nezkoumal jsem, v cem je DTS lepsi po strance technicke, ale po strance uzivatelske. Filmy na DVD s DTS zvuci i na malych bedynkach Cambridge Soundworks DTT2200 mnohem, mnohem lip. Je to bud a) vyssi kvalitou DTS nebo za b) spatnym nazvucenim filmu bez DTS. Diky tomu, ze mam na DVD zatim dva filmy s DTS zvukem a cca 8 dalsich DVD s DD, musim rict, ze obe DVD s DTS maji MNOHEM cistsi zvuk a zrejme tedy plati varianta (a) DTS poskytuje mnohem kvalitnejsi zvuk.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal berraneck
    pokud budes prehravac propojovat s receiverem(nebo si to myslim), tak nejspis optikou, a v tom pripade ma cenu resit otazuku kvality dekoderu v dvd a receiveru-pokud ma receiver kvalitnejsi, tak pouzijes jej a nema cenu kupovat dvd s dekoderem spis bych se koukal po jinych parametrech
    Především jde o to, jak kvalitní dekodér (procesor) je v jednotlivých přístrojích použit. V segmetu do nějakých 10tis. je to jedno, takže se hodí koupit i DVD bez dekodérů a dekodování pak provádí procesor v receiveru.

DD je samostatná zvuková stopa, paralelně s DTS. Pokud DVDčko nemá na sobě DTS záznam, nespustíš to ani na receiveru. DTS je dynamičtěji zpracované, ale u drtivé většiny filmů je rozdíl tak zanedbatelný, že tento formát ztratil již dávno na významu. Proto se taky většina filmů dělá jen s DD.

Kvalitní receiver ti pak z DD vykouzlí ještě další modifikace. Nejvíc variant nabízi asi YAMAHA, nejzajímavější je Logic7 od Harman Kardon. Všechno jsou to už jen ale překodované DD a poslechově jsou slabší, než originál DD.

Věk
    58
    Vliv
    291

Citace Původně odeslal Branik
    Je to jeasne... len uz by sa niekto mohol aj konkretne vyjadrit V COM je lepsi? bo ja stale nerozumiem.. vyssi bitrate = vysia kvalita zvuku, ok to chapeme vsetci ale z toho co som skusal ja viem ze DTS je uplne ine zvukove pole ako DD tazke... o com to je? ma v tom vobec niekto jasno?
    DTS versus Dolby Digital (názor profesionálního zvukaře filmů)
    Podle mého názoru jsou formáty DD a DTS zvukově naprosto totožné. To, že DTS má vyšší bitrate totiž rozhodně neznamená, že je kvalitnější (zkuste si porovnat například video ve formátu MPEG-1 a MPEG-4,) vyšší bitrate vyplívá spíše z horšího komprimačního algoritmu. Rozdíly mezi stejně jakostně zakódovanými formáty jsou v podstatě neslyšitelné. Problémem může být, že např. u DVD distributor dostane pouze DTS stopu a sám z ní transkóduje DD stopu. Vzhledem k odlišným algoritmům se totiž veškeré nedokonalosti navzájem znásobí a výsledný DD je potom skutečně horší než DTS. V praxi ale u většiny disků rozdíl mezi DTS a DD není vůbec slyšitelný, a ti, kteří tvrdí opak jsou nejspíše netopýři (kteří slyší opravdu dobře), nebo naopak hluší lidé, kteří slyší očima (když vidí vyšší bitrate, řeknou si, že to musí být lepší, a tak to i slyší). Osobně si myslím, že většina je druhý případ.

Citace Původně odeslal Aliencz
    Podle mého názoru jsou formáty DD a DTS zvukově naprosto totožné. To, že DTS má vyšší bitrate totiž rozhodně neznamená, že je kvalitnější (zkuste si porovnat například video ve formátu MPEG-1 a MPEG-4,) vyšší bitrate vyplívá spíše z horšího komprimačního algoritmu. Rozdíly mezi stejně jakostně zakódovanými formáty jsou v podstatě neslyšitelné. Problémem může být, že např. u DVD distributor dostane pouze DTS stopu a sám z ní transkóduje DD stopu. Vzhledem k odlišným algoritmům se totiž veškeré nedokonalosti navzájem znásobí a výsledný DD je potom skutečně horší než DTS. V praxi ale u většiny disků rozdíl mezi DTS a DD není vůbec slyšitelný, a ti, kteří tvrdí opak jsou nejspíše netopýři (kteří slyší opravdu dobře), nebo naopak hluší lidé, kteří slyší očima (když vidí vyšší bitrate, řeknou si, že to musí být lepší, a tak to i slyší). Osobně si myslím, že většina je druhý případ.
    Díky to bylo vyčerpávající, konečně názor vod profíka , sem si taky říkal, že ten vyšší btrate nemůže stoupat úměrně s kvalitou zvuku.
    Pašák erda.

Citace Původně odeslal Aliencz
    Samozrejme, nie je to analogicke s tym bitratom, ale porovnaval si dva rozne formaty, Mpeg1 a Mpeg4 ale ked zoberies bitrate u toho isteho formatu, trebars len mpeg1 tak zvysenim bitratu dosiahnes iste zlepsenie , samozrejme nie linernym narastom takze treba zvolit nejaku rozumnu hranicu, ale to bolo trosku mimo temy.
    Moja otazka ale smerovala k tomu ze na jednom DVD som pocul dva rozne mody a to DD vs DTS a ten zvuk bol vazne uplne iny, trebars taky rozdiel ako ked si na receiveri prepenes medz Pro Logic a DD. Neviem ci to ale nie su nejake zvukvoe "triky" zo strany vyrobcu. V dnesnom svete formatov v tom zacina bt neprijemny zmatok. Zvlast ked si kazdy vyrobca definuje vlastne zvukove pole.

Standardní

nebo to muze byt taky tim, ze u vetsiny filmu proste pecou na poradny umixovani zvuku na dvd, proste to odflaknou......a to neni utopie, to je realita
    MB:Gigabyte EP45-DS4 CPU:Intel Core 2 Duo E8500 rev E0@3,8GHz(9,5x400)@1,248v(load Prime)COOLER: CoolerMaster Hyper 212 RAM:Kinston HyperX 2x2048 DDR2 800 4 4 4 12 GK:Asus Radeon 5870HDD:SATA II WD500GB + WD320GB + Samsung F1 1TB BOX: Chieftec CH-05SL-B-OP PSU: Enermax MODU 525W CRT:21" LCD Samsung 215TW

Věk
    58
    Vliv
    291

Citace Původně odeslal Branik
    Moja otazka ale smerovala k tomu ze na jednom DVD som pocul dva rozne mody a to DD vs DTS a ten zvuk bol vazne uplne iny, trebars taky rozdiel ako ked si na receiveri prepenes medz Pro Logic a DD. Neviem ci to ale nie su nejake zvukvoe "triky" zo strany vyrobcu. V dnesnom svete formatov v tom zacina bt neprijemny zmatok. Zvlast ked si kazdy vyrobca definuje vlastne zvukove pole.
    Vždy´t to tam píšu. Vyzkoušej jiný titul. Zrovna ten tvůj testovací může být ten, co je na něm DDčko udělané z DTSka humpoláckým způsobem. Zvýšený b.r. při horším algoritmu dekodování efekt ztrácí. Ale to je fuk. Stav je takový, že DTS je na titulech spíše vyjímka. A to je asi to nejpodstatnější.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání