Čau všichni, už zase mám problém, resp. problémy. Chci si udělat téměř to samý jako je standardní InputBox, ale na zadávání hesla. Jediný rozdíl by měl být v tom, že ten TextBox kam se píše text by měl být chráněný - vlastnost passwordChar - zobrazí se tam třeba * místo každého písmenka. Udělat formulář bylo trivi – Label, dva butony, TextBox… pohoda. Teď ale nevím jak napsat funkci, která vrátí to co uživatel zadal. Aby to fungovalo přesně jako ten stand. InputBox, abych mohl napsat tohle:

Dim ZadaneHeslo as String
ZadaneHeslo=PasswordBox(*)

PasswordBox by byla funkce, která by vracela co uživatel napsal, nebo pokud zmačknul Storno by vracela třeba False. To v závorce by měl být znak, kterým se to má „kódovat“
Nevím jak to udělat. PLS HELP.

2) Jak mám udělat aby se po inicializaci formuláře vybral=označil obsah třeba TextBoxu1. Zkoušel jsem to přes TextBox1.SelText, protože v nápovědě je, že returnuje nebo setuje vybraný text. Ale nerozchodil jsem to.

3) Taky si nevím rady s ikonama u formulářů, myslím ty malé ikonky vpravo nahoře v rohu. Jak tam nacpat ikonu na maximalizaci, minimalizaci nebo naopak vyhodit tu na closing.

4) Jde nějak použít ControlTipText (takový ten pomocný textik, v delfach se tomu rika HINT) i u komponent na listě (když budu mit třeba TextBox přímo na Sheetu a ne na UserFormu)? Oni tuhle vlastnost nemají, ale musí to přeci jít, nebo ne?

5) A ještě jedna věc. Mám potíže s rychlostí výpočtu, nedali byste mi nějaká rady jak psát co nejefektivněji. Užívám vypínání překreslování, to dost urychluje. A pak takové věci jako exit for pokud jsem dosáhl výsledku uvnitř cyklu před jeho ukončením. Snažím se přesně deklarovat proměnné a dávám přednost kolekcím.

Díky za každou radu.

Mimochodem k čemu slouží class moduly?