Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Gigiho case

Standardní Gigiho case

Nevím, jestli to tady někde někdo náhodou nenačal a zas sem beztak budou "všichni" (to jest tak tři lidi, navíc Ti lidi, co nemají rádi "světýlka" a cokoli podobného na case) psát, že už to dávno znají, ale stojí to za to....

tenhle chlap má můj upřímný respekt a uznání ... přesně stejnej nadšenec jako já, ale on to má fakt exclusive

http://gigi.kvalitne.cz/
    home made plexi micro case + light show

pak nějaké další featurinky
    startování jako v letadle - jsem chtěl dělat taky,
    nasvěcování větráku, aby vypadal pomalý/stojící...
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Standardní

to je z pretaktovani.cz co? jo uz sem to videl a ma to celkem pekne vyreseny!! podobna kolotocarna jako ty

Standardní

Já souhlasím s Lukem...fakt nádherná a precizní práce a vypadá to naprosto super... respekt...ale pár detailů bych asi vyřešil jinak...

Standardní Re: Gigiho case

Citace Původně odeslal Luke_chiptuning
    a zas sem beztak budou "všichni" (to jest tak tři lidi, navíc Ti lidi, co nemají rádi "světýlka" a cokoli podobného na case) psát, že už to dávno znají
    jo, pocitej mezi ne i me a myslim, ze je tady o dost vic lidi, kteri nadsenci do stromeckarstvi nejsou... tuzingu zdar

mimochodem gigi, to ma aspon trosku strizlivy
    AMD Opteron144 - Noctua NH-U12 pasiv | Gigabyte K8NSC-939 nF3 | 2x 512 MB DDR400 Mushkin | Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB + Thermaltake CL-G0003 | Hercules DigiFire 7.1 | Seagate Barracuda 7200.7 120GB | Seagate Barracuda 7200.8 250GB | CDROM NEC 24x | Lian Li PC-7A Plus | Enermax Liberty EL400AWT 400W | Samsung SyncMaster 730BF

Standardní

Neni to spatny, ale je tam na me moc svetylek... Ale kazdy ma jinej vkus - treba mrizky ala dracek
    :: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Citace Původně odeslal Flizsk
    to je z pretaktovani.cz co? jo uz sem to videl a ma to celkem pekne vyreseny!! podobna kolotocarna jako ty
    .

Muzu se zeptat v cem to je kolotocarna ? Ma to naopak velmi decentni s vyberem svetel apod. Kolotocarna to je kdyz zapne vsechno najednou ale jak sam pise tak to zapina podle nalady coz mam doma taky. Fakt vas lidi nechapu jak muzete nazvat kolotocarnou neco co ma modre nasviceny okraje plexi sten... Proti kritice nic nemam ale kdyby alespon byla konstruktivni a ne naprosto nepodlozena a nepravdiva ke vsemu.

Bych pak rad videl modlej case kterej podle vas neni kolotocarna > 1 dioda ?
    nebo jedna schovana katoda ? popripade 1 svitici vetrak v cely case ? Bylo by to fajn potom ?

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

... a ty si vieš predstaviť mod, kde by neboli vôbec žiadne zbytočné svetlá? Prečo si myslíš, že mod = okno plus svetlá
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM
    ... a ty si vieš predstaviť mod, kde by neboli vôbec žiadne zbytočné svetlá? Prečo si myslíš, že mod = okno plus svetlá
    Jaja, presne tak... Muj nazor je ten, ze mod casu by mel byt predevsim ucelny, aby mel nejaky smysl. Vzhled je az druha stranka a sam o sobe nestaci, tj. bezucelny mod ala "prdnu tam deset sviticich diod, dve katody a vsechno to bude blikat skrz vokno".
    AMD Opteron144 - Noctua NH-U12 pasiv | Gigabyte K8NSC-939 nF3 | 2x 512 MB DDR400 Mushkin | Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB + Thermaltake CL-G0003 | Hercules DigiFire 7.1 | Seagate Barracuda 7200.7 120GB | Seagate Barracuda 7200.8 250GB | CDROM NEC 24x | Lian Li PC-7A Plus | Enermax Liberty EL400AWT 400W | Samsung SyncMaster 730BF

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

aha..takze kdyz nemate rozumne argumenty tak se aspon budete chytat za slovicka co ? Rad bych upozornil na rozdil slov modding a tuning...

Tuning cejsu : vylepsovani vlastnosti

Modding : zlepsovani vzhledu

A absoluten nechapu proc si myslis ze pod pojmem mod si predstavuju okno + svetla ? To si vydedukoval z meho prispevku ? no pane jo..

Doufam ze se jednalo o prispevek na lidi prede mnou a ne na me protoze potom si to absolutne odporuje..

Dalsi vec je ze v pripade hlavniho tematu tohoto threadu je mini plexi PC> Logicky autor chtel male PC ale nechtel kupovat barbone tak si ho vyrobil..

Fakt si to nedokazu jinak vysvetlit nez ze ste me nepochopili nebo jste jedni z tech radikalnich odpurcu kolotocarstvi ( tri diody a okno a hned je kolotoc)

Standardní

Citace Původně odeslal NazQul
    aha..takze kdyz nemate rozumne argumenty tak se aspon budete chytat za slovicka co ? Rad bych upozornil na rozdil slov modding a tuning...

A absoluten nechapu proc si myslis ze pod pojmem mod si predstavuju okno + svetla ? To si vydedukoval z meho prispevku ? no pane jo..

Doufam ze se jednalo o prispevek na lidi prede mnou a ne na me protoze potom si to absolutne odporuje..

Dalsi vec je ze v pripade hlavniho tematu tohoto threadu je mini plexi PC> Logicky autor chtel male PC ale nechtel kupovat barbone tak si ho vyrobil..

Fakt si to nedokazu jinak vysvetlit nez ze ste me nepochopili nebo jste jedni z tech radikalnich odpurcu kolotocarstvi ( tri diody a okno a hned je kolotoc)
    Ten barebone se mi libi o tom nemam pochyb. Ovsem co se tyce modding vs. tuning - zajimalo by me, jak chces zlepsovat funkci casu, aniz bys nejak upravil i jeho vzhled - u casu jsou tyhle veci proste vzajemne provazany. Ale tohle stejne nikam nepovede, takze koncim a omlouvam se za mimo misni prispevky.

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal NazQul

Jeste bys tam mohl hodit:

Styling - vylepsovani povrchů

a tvoje rozdeleni by bylo temer dokonaly

Jinak ten case je podle me docela hezkej. Podrobne sem to nezkoumal, ale aspon snaha byla. I barevny sladeni docela jde.

Vetsina lidi si do casu prdne okno s 3 katodama nejspis proto, ze je to naprosto lama-proof a nezkazitelny (kdyz nezlomi katodu). Naproti tomu vymysleni novych a zajimavych veci stoji dost casu a marnych pokusu, nedej boze ze by se u toho muselo premyslet
    Myšlení zkresluje realitu.

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Me de hlavne o to ze lidi kritizujou neco co neni pravda. Ze tam ma 50 diod neznamena ze to je kolotocar protoze ma normalne zaply treba dve tak to asi pak tezko bude vypadat jako diskoteka.

skoda se hadat.. Taky se pak divte ze sem lidi uz moc nedavaj fotky cejsu a vseho dalsiho kdyz se dockaj akorat neobjektivni kritiky. jentak dal...

Standardní

TAKŽE

tady na tom fóru jsou jasní odpůrci světýlek atd... i když je zvláštní, že v celosvětovém trendu se nejen v oblasti pc moddingu, ale i car moddingu vyrábí čím dál víc svítících věcí (až do extrému viz svítící kabely, či u aut třeba svítící ostřikovače a řadící páky)...

jedna věc je koupit sériovou case s oknem a dát tam katodu na Molex a říct hele - mám mod...

nebo spoustu věcí vymyslet, vrtat, pilovat, stříkat (pokud možno precizně, což u PC modů vidím teda dost málo)...

dobře, lidi jako Dawe (který se zde nevyjádřil) uznávají spíše výkonnostní úpravy a tuning a je na tom něco pravdy... vždyť stačí se podívat na nějaké stromečkové Por-Š-e 120.... klučina si něco našetří, tak tam hodí pár plastů, pak to nějak stříkne, oblepí ze všech stran samolepkami (viděl jsem i BRAMAC ), pár děr do výfuku a myslí si, jakej není borec

já si ale myslím, že "atmosféra" k tomu patří, jo, tak mám P4 a spoustu udělátek kolem toho a bla bla bla a pak to dám jako do nějaké krabice, která je celá z hliníku a... a prostě vypadá jen jak krabice od bot se dvěma LEDkami ? ? ? je tady plno lidí takového názoru a ty teda nechápu.... já mít teda umatlanou stříbrnou "no-name" krabici kde nic tu nic na stole nechci .........a když se ty neony, svítící větráčky, grafiky s nasvícením a LCD, RAMky se svítícími LEDkami a nedejbože i svítící kabely a svítící nožičky (což považuji za stromečkařinu jak dělo, zvlášť ty nožičky, co jdou ven třeba na Chiefteca), prodávají a vyvíjí, tak na tom asi něco bude

na pretaktovani.cz to jinak poslední dobou byla dost bída, spousta "laciných" řešení nebo ne moc zdařilých, ale Gigiho case, i když není 100% "čistý preciz", tak je dost cOOl... lidi, vždyť to je totální home-made

zcela souhlasím s NazQulem jinak na mém modu (a že tam bylo taky spoustu práce) jde vypnout i Power LED a HDD LED, to jen pro anti-světlo šťouraly, ale to už jsem psal...
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Standardní

Sice jsem se uz nechtel vyjadrovat, ale musim

To, ze se, mily Luku, na svete vyrabi a prodava stale vic svitivych veci v zadnym pripade neznamena, ze jsou svetylka a podobny kravinky ten nejlepsi napad, jimz si muzu vyzdobit case, v tom jsme doufam zajedno. Taky muzu rict, ze kdyz se v Hollywoodu dela takovy mnozstvi filmu, tak na nich neco bude. Pritom vetsina z nich nestoji za plivanec na DVD.

A potom pochopte, ze tady neobhajuju (neobhajujeme) jen samotny tuning vykonu pocitace (myslim tim OC, vmody atp.). Svetylka, diodky a katody jsou hezky, ovsem jen pokud maji nejaky smysl.

Priklad cislo 1: do celniho panelu si vrazim vysokosvitivou diodu aby mi svitila vecer do xichtu - to mi nepripada ok

Priklad cislo 2: do celniho panelu si vrazim diodu, aby mi ukazovala dejme tomu zapnuty odsavaci vetrak.

Takhle bych mohl pokracovat a co se tyce gigiho case, uz jsem se vyjadril. Akorat me trosku nastvala tvoje poznamka v prvnim prispevku, vis?

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Konecne normalni a pekna debata. Takze co k tomu rict.

modding je pro me zlepsovani vzhledu myho cejsu tak aby se libil me. Sou lide kteri to delaji aby se to hlavne libilo ostatnim. Je vcelku co z toho ste vy nebo ja. De o to ze kazdy z nas ma jiny vkus a prave diky jinemu vkusu vznika tak velky mnozstvi modu a vsech veci kolem cele te "veci" ze by ani jeden neveril co vsechno se da udelat. Prave diky tem rozdilum ve vkusu vznikaj pekny projekty. Kdyby sme vsichni byly jednostrane zamereny tak by to bylo celkem o nicem, ne ? Nema podle me moc cenu hodnotit vkus autora ale preciznost a uhlazenost celku jako takoveho. Pokud se mu libi ze mu sviti jedna dioda do xichtu ale ma napr. v kompu uvnitr krasnej poradek, vsechno pekne barevne sladeny tak proc mu rict ze to ma hnusny ? Prikladem budiz treba projekt Bug Y2k(nevim esli se to takhle presne jmenovalo) > mod to byl fakt genialni ale nelibil se mi vzhledove ale provedeni bylo na jednicku.

Pojmy jako kolotocarny a disko sem podle me vubec nepatrej. Akorat to pusobi trapnym dojmem a odradi to dalsi lidi od ukazovani dalsich projektu.

A fakt ze se stale zvysuje produkce vsech svitidylek apod je jenom dobre. Proc asi ? I kdyz ne vsechny sou supr vec kterou musi kazdej mit tak de o to ze i kdyby drtiva vetsina techto veci byla k nicemu tak hafo veci se da sehnat i u nas a myslim ze prave to masove rozsireni je vyhoda. Mnozi mozna reknou ze se to stava komercni zalezitosti ale co je na tom spatnyho ? Pro nas je to jenom dobre, ne? Snaze se daji shanet veci ktery bysme kdysi sehnali leda tak z USA. A kazdej prece musi zacit oknem do cejsu a katodou. Nemuzume cekat ze nejakej zacatecnik hned stvori nejakyho Oraca4 apod...

Ale zpet ke cejsu o kterym tenhle thread je : Prave naopak myslim ze to je dost decentni protoze zvolil klasickou barevnou kombinaci a jak sam pise tak pouziva ruzny svitici mody. Navic ukazte mi cloveka kterej postavi takhle peknou plexi case a da si tam jeden druh osvetleni..

Standardní

Gigiho prace je jedna z nejlepsich co jsem videl u nas = male, pekne, sikovne, neprehnane

To o cem se tu od zacatku bavite je k smichu mozna spis az k placi.
    Vseobecne mam pocit ze na tomto foru je jen velmi malo lidi kteri dokazou ocenit dobrou praci. Porad se tu okecavaji pojmy jako KOLOTOC a SVETYLKA ale jeste jsem nevidel od nekoho z tadyma neco poradneho jako je tato prace... (nic v zlem )
    PC 1: Intel E2180, BIOSTAR TP43D2-A7, 2 GB DDR2 800, GeForce GTS450, OCZ Agility3 80GB, WD Black 1TB

PC 2: Intel P4 2.8 NW, ABIT IT7 MAX3, 2x 512 MB CORSAIR XMS LED, Gainward FX5900U 256MB, Samsung 40GB SATA

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal T613
    Gigiho prace je jedna z nejlepsich co jsem videl u nas = male, pekne, sikovne, neprehnane

To o cem se tu od zacatku bavite je k smichu mozna spis az k placi.
    Vseobecne mam pocit ze na tomto foru je jen velmi malo lidi kteri dokazou ocenit dobrou praci. Porad se tu okecavaji pojmy jako KOLOTOC a SVETYLKA ale jeste jsem nevidel od nekoho z tadyma neco poradneho jako je tato prace... (nic v zlem )
    tak tak! tenhle mod je opravdu jeden z nejlepsich ceskych modu co jsem kdy videl. Je to komplet custom a navic nepouzil zadne extra nastroje..

svetylka teda taky nejak nemusim, ale k modovani to holt vetsinou patri.. ale uz tu nesrovnavejte skhodarny a kompy.. sakra
    .

Standardní

abch to upresnil na presnou miru. sry napsal sem to blbe => ta KOLOTOCARNA mela patrik k Lukovymu tuningu... ( me se to vubec nelibi ale nerikejte mu to ) jinak ten plexi kase ma udelanej uplne skvele... zvlast to vypinani svetylek... omlouvam se ze se kvuli me vedla dlooouhosaha debata

Standardní

aha, pan Flizsk obraci.... jo stado je stado. Jinak klidne mi to rekni, me to zas tak moc neublizi
    DECENT II EXTREME

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Citace Původně odeslal Flizsk
    abch to upresnil na presnou miru. sry napsal sem to blbe => ta KOLOTOCARNA mela patrik k Lukovymu tuningu... ( me se to vubec nelibi ale nerikejte mu to ) jinak ten plexi kase ma udelanej uplne skvele... zvlast to vypinani svetylek... omlouvam se ze se kvuli me vedla dlooouhosaha debata
    ty si fakt sila chlape...kdyz neumis subjektivni a poradnou kritiku tak aspon kopes a kopes co ? pekny..ale to uz sem moc nepatri..

Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Věk
    46
    Vliv
    333

Standardní

Mno je tazke povedat co je dobre a co je zle...co clovek to iny nazor a kazdemu sa paci nieco ine...to som uz povedal 100 krat minimalne na tomto fore. Ide hlavne o vypracovanie a jeho kvalitu....moze to byt presvietene ale po stranke vypracovania je robota cista a poctiva....cize fajn. Proste niekomu sa paci jednoduche nepresvieten modifikacie...inemu s kopec svetielkami....podstatne je kolko autor vlozil do modifikacii energie AKO KVALITNE HO ZROBIL.....

Mne osobne sa to paci...urobene to je fakt dobre...a okrem toho sa tie svetielka daju vypnut. Ak by bol cas velmi rad si takuto modifikaciu do obyvacky spravim...menej miesta by brala.
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    51
    Vliv
    296

Standardní

Ja tiež nie som zástanca "svietiť, koľko sa len dá", ale keď chce mať komp na stole aby to každý mohol vidieť, tak nejaké to osvetlenie nemusí byť na škodu...
    Vidieť, že sa s tým pohral, nie je to nejaký odfláknutý mod... Jediné čo sa mi tam nepozdáva je ten odkrytovaný zdroj... Sem tam človek šiahne do kejsu aj pri pustenom kompe (testnúť teplotu niektorého chladiča, alebo čosi podobné) a toto by mohla byť taká malá časovaná bomba... Minimálne by som tomu spravil nejakú miežku z pletiva, keď to chce mať priedušné...
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

Standardní

koukam ze se tady rozjela debata, ze prej tam mam moc bezucelnejch svetilek

komp jede 7/24 a vetsinu casu jsou svetla vyply, kolotoc(rizeny supersvitivy modry zapinam jen na lanparty/ jiny party a pro kamose co se prijdou kouknout..) a v noci si zapnu decentni cervenou abych videl na klavesnici(pri psani poslepu mam velkou chybovost textu

kopanec vod zdroje uz sem dostal asi 20x ale tu mrizku si tam dam

ucel kejsu byl aby to bylo maly a neprekazelo na stole(a kdyz uz to tam je tak to nesmi bejt nudnej kejs a aby to bylo tichy abych u toho moch v pohode spat....splneno

ja sem spokojen

co povazuju za kolotoc jsou multibarevny vetraky a nebo si tam dat UV katodu...........ja to mam decentni a sladeny takze si kazdej vybere cervena, modra , dohromady......

pro ty co neverej ze jde vsechno samostatne vypnout videjo http://namrdky.kvalitne.cz/videa/case08.avi

2Luke_chiptuning chlape jak/kam se zapojuje ten analog VU metr

custom modingu zdar

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Muzes mi rict v cem je kolotocarna dat si tam UV katodu ? Prave UV svetlo je narozdil od vseho ostatniho svitivyho klidny a nebije do oci. pokud s nim neco nasvitim tak dochazi k decentnimu barevnymu efektu a ne ze to zari ale spis jenom odrazi svetlo... to si se splet

Standardní

Pomalu se zacinam obracet na stranu tech co si mysli ze je zde dost arogantnich lidi!!... kdyby ste si poradne precetli muj prvni post " to je z pretaktovani.cz co? jo uz sem to videl a ma to celkem pekne vyreseny!! podobna kolotocarna jako ty " tak tady takovejch OT nemuselo bejt! psal sem ma to celkem pekne vyreseny!! to asi par lidi prehlidlo!! kdybych to myslel tak, jak tady pisete vy tak bych si trochu protirecil ne?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání