Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: REKLAMACE ORINOCO WIFI KARTY

Standardní REKLAMACE ORINOCO WIFI KARTY

Asi před rokem jsem koupil u firmy BARCO z Uherského Hradiště bezdratovou wifi kartu ORINOCO z a 2000Kč. Včera jsem u sveho ISP zjistil že karta je vadná´- rok a jeden měsíc fungovala dobře- a bez problemů. Nyní jsem chtěl u firmy BARCO kartu reklamovat , našel jsem fakturu a kupodivu jsem zjistil, že na faktuře není uvedena zaruční doba. Když jsem volal do firmy, řekli mi asi po 10 minutách že mají na tento výrobek zaruku jen jeden rok, že oni jsou velkoobchodní firma a že mají na vyrobky jen 1 rok zaruku- přičemž já jsem to kupoval jako konečný uživatel- a i na faktuře je to tak uvedeno. Jaké pak bylo moje zjištění když jsem zjistil, že na webových strankách teto firmy mají uvedeno u tohoto mojeho výrobku zaruku 3 roky::::: :
    Může někdo poradit jestli je narok na reklamaci tohoto výrobku Na faktuře není uvedena doba zaruky, myslel bych tedy že to bude dle obchodního zákoníku 2 roky. Na www firmy uvadí u mojeho vyrobku 3 roky........že by před rokem to bylo jen jeden rok?
    Díky vám za radu MOTKA

Standardní

Podle toho, co vím: jestlis to kupoval jako koncový uživatel, tak i když to tam není uvedeno, tak to musí být 24 měsíců.

Z velkoobchodu se dá koupit s nižší zárukou, z maloobchodu nikoliv.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Bohužel jsi to kupoval vloni, takže se prodejce ještě může vymluvit na to, že výrobek byl vyroben v roce 2002 a pak je záruka 6 měsíců (minimálně - může být i rok), avšak je-li na výrobku nějaké "production date" již z roku 2003, tak můžou jít se svýma kecama leda někam, protože pak je záruka ze zákona 24 měsíců (pokud ti to ale neprodali jako bazarové zboží -> pak jeden rok).
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Vykuk
    Bohužel jsi to kupoval vloni, takže se prodejce ještě může vymluvit na to, že výrobek byl vyroben v roce 2002 a pak je záruka 6 měsíců (minimálně - může být i rok), avšak je-li na výrobku nějaké "production date" již z roku 2003, tak můžou jít se svýma kecama leda někam, protože pak je záruka ze zákona 24 měsíců (pokud ti to ale neprodali jako bazarové zboží -> pak jeden rok).
    Nemuze, ten zakon stanovoval, ze to tam MUSI byt vyslovene uvedeno!!

Normalne mas narok na reklamaci. Proste jim posli doporucenej dopis ve zneni priblizne "Timto uplatnuji reklamaci vyrobku ... cislo faktury ....". Pokud se stebou odmitnou dal bavit, pockej 30 dnu a posli dalsi, "vzhledem k odmitnuti prevzeti reklamace uplatnuji narok na vraceni plne kupni ceny + naklady reklamace. ... " Das jim treba 5 dnu na uhrazeni a pak proste dojdes na nejblizsiho pravnika a podas na ne zalobu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní už se rozhoupali

Asi si to uvědomili a zavolali mi na moje opětovné telefoní reklamace že je natom zaruka 2 roky. Na muj dotaz jak je možné že je na tom jen 2 roky zaruka když vyrobce a potažmo i na jejich www uvadějí 3 roky tak koktali a řekli že vyrobce sice poskytuje 3 roky ale oni jen 2 , díky tomu že jsem konc. uživatel. Asi jim došlo že na faktuře není uvedena zaruční doba a tak to platí dle Obchodního zákonníku. ALe stejně je blbí že oni mají na reklamaci 30 dní a já budu měsíc bez internetu.....bez karty a navíc budu muset platit paušal 900Kč za internet který mam a využívat nebudu. TO asi z nich nejak dostat nějakou nahradu nepujde....

Díky všem za rady PAvel

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Nahradu z nich dostat pude, tohle je snadno prokazatelna skoda. Oni jsou za tu skodu zodpovedni => pozadej je o zapujcku (pokud nemuzou reklamaci resit ihned) a upozorni je, ze jinak po nich budes prave tohle pozadovat jako nahradu skody kterou ti zpusobili.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání