Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Deska ničící procesory, nebo procesor ničící desky?

Standardní Deska ničící procesory, nebo procesor ničící desky?

Zdravím, mam takovej krapet problém.
    Včera jsem klasicky vypojil disk, něco si nahrál z jinýho komplu, zapojím disk zpět a kompl nefaká. (monitor v suspend modu, roztočí se disky a to je vše)
    Zkusil jsem odebrat všechno nepotřebné zařízení, vytáhnout a znovu vrazit paměti a procesor a zapl to. Žádný efekt.
    Říkal jsem si, že to vypadá na procák (2000+ XP), protože vůbec netopil.
    Vytáhnu z druhýho kompu procák (duron 900) strčím ho do své desky (asus A7V8X-MX SE) a to stejný jako předtím. Takže jsem z toho usoudil, že je podělaná deska.
    Strčím teda 2000+ XP do druhé desky (Aopen AK73 Pro) a stejný efekt jako na prvním komplu.
    Usoudím, že je podělanej jak 2000+ XP, tak deska od asusu.
    Vrátím teda na Aopen Durona a světe div se, opět nic nenaskočí.

Takže teď nevím co je vlastně rozbitý (předpokládám, že asus a že mi podělal oba procesory, protže když šáhnu na chladič, tak se skoro vůbec nezahřeje...).

Není možný aby procesor podělal desku?
    Se vším jsem operoval při vytáhlým napájecím kabelu a vlastně nevím v čem je problém.
    Může mi někdo poradit, jak teda zistím, co je špatně?
    Díky

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

neco podobneho jsem cetl uz tuna. nicmene me napadaji dve veci ( pac sem byl take majitel asusu ).

a) resetoval si cmos?
    b) kdyz to nepomuze zkus napevno nastavit multiplikator a fsb pomoci dipu ( pokud je ta deska ma na sobe pritomny ).
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    neco podobneho jsem cetl uz tuna. nicmene me napadaji dve veci ( pac sem byl take majitel asusu ).

a) resetoval si cmos?
    b) kdyz to nepomuze zkus napevno nastavit multiplikator a fsb pomoci dipu ( pokud je ta deska ma na sobe pritomny ).
    a) jo
    b) zkusim, ale mam to nastaveny na tolik kolik to ma byt...
    dik za radu kazdopadne

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Don Gizmo
    a) jo
    dik za radu kazdopadne
    asi takto. kdyz sem mel sveho prvniho asuse a dal jsem do nej procesor, tak vubec nenajel. nechapal jsem proc. pak jsem cirou nahodou zkusil natvrdo nastavit pomoci dipu parametry a ejhle... dodnes nevim proc. ale fungovalo to.

pak tu take nekdo psal, ze kdyz zkusil dat do desky vykonnejsi procesor, tak ten puvodni uz mu nebrala ackoliv deska i procesor samostatne bezeli. no ale to uz si nepamatuju kde to bylo a jake bylo reseni.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    333

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    Citace Původně odeslal Don Gizmo
    a) jo
    dik za radu kazdopadne
    asi takto. kdyz sem mel sveho prvniho asuse a dal jsem do nej procesor, tak vubec nenajel. nechapal jsem proc. pak jsem cirou nahodou zkusil natvrdo nastavit pomoci dipu parametry a ejhle... dodnes nevim proc. ale fungovalo to.

pak tu take nekdo psal, ze kdyz zkusil dat do desky vykonnejsi procesor, tak ten puvodni uz mu nebrala ackoliv deska i procesor samostatne bezeli. no ale to uz si nepamatuju kde to bylo a jake bylo reseni.
    Pokud mu ale nejede ani jeden CPU ani v te stare desce (Aopen), tak to vypada opravdu na horici desku, ktera si s sebou do pekla vzala i CPU.

Mne osobne se taky stalo, ze po zapojeni meho disku (ne supliku) se ozvalo tiche "lup" a disk shorel. Treba neco takoveho potkalo i tebe, ale misto HDD to odnesl CPU.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Takze problem byl v tom, ze pri odpojovani disku jsem asi drbnul do tech malych pinu co jsou na nastaveni fsb e a nastavila se tam nejaka kravina.
    Dneska jsem to dal dokupy, ale porad nevim co je s tim druhym komplem, ten jsem komplet prolezl a nic jsem tam nenasel spatnyho...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání