Včera jsem si koupil tento zdroj, protože jsem chtěl dost podstatně snížit hluk mého PC.

Zkušenosti jsou asi takovéto:

1. Zdroj má opravdu hodně a dlouhých kabelů, někdy až překážejí ve skříni.

2. Pasivní chlazení je řešeno dá se říct blbě, jako pasiv funguje celý rámeček a zezadu je na rámeček přidělán jeden vyčnívající kus pro lepší odvod tepla, jenže ten není i při 50°C na rámečku moc teplý, takže všechno teplo zůstane ve skříni.

3. Tohle jsou jen detaily oproti 3. neřesti zdroje které jsem si za 1 denní provoz všimnul. Je to fakt slušné bzučení zdroje na nižší frekvenci, přesně takhle bzučí normální transformátory, není to tak slyšet, ale protože nemám aktivní chlazení nikde a disk je ve výborném HD Silenceru od Silent Maxxu, tak je to slyšet z celé skříně nejvíc. Netuším jak to může být u nižšího modelu.

Zkusím napsat ještě výrobci, jestli se toto bručení projebuje u všech modelů, například zdroje eurocase pro změnu slabě pískají. Tohle je lepší, ale neočekával jsem to u zdroje za 6 200 Kč.

Jako další věc jsem zkoušel HD Silencer, o kterém jsem se zmýnil o kousek výše. Ten mě naopak naprosto nadchnul, ze Seagate Barracudy 7200.7 200GB (je trošku hlučnější, než menší z té samé série) je najednou opravdu pořádný tichošlápek, tak jak ho slyším teď z 1m od počítače jsem ho slyšel předtím z cca 5m. Opravdu to za ty peníze stálo, ikdyž je to velmi předražené.