Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: 2systémy na 1PC a viry z netu?

Member
    Věk
    42
    Vliv
    269

Standardní 2systémy na 1PC a viry z netu?

Nevěděl jsem, jak nazvat tento thread, tak to pak případně přejmenuji, ale jde mi o toto. 90% času u PC trávím na netu, kde nachytám plno spywarů, adwarů, někdy virů, trojanů a dalších takových hnusáren. Po delší době zjišťuji, že i přesto, že používám různé antiviry a utilily, tak mi začíná PC kolabovat, nu prostě nefachčí jak má.

A teď to hlavní. Chci si disk rozdělit na 3 části. Jedna NTFS - WinXP, druhá FAT32 - Win98SE, třetí NTFS - zálohy.

XPčka chci mít na běžnou práci, hry, .....
    Win98 chci mít na net.

Nu a chci se zeptat, pokud budu surfovat na netu přes win98 a odněkud stáhnu nějakého vira, ..., tak jestli se mi nakazí i ostatní oddíly?! Jelikož si myslím, že z win98 bez nějakých utilit nebudu mít přístup na NTFS, tak by ostatní dva oddíly mohly zůstat v bezpečí. Je tak? Ale zase mi vrtá hlavou, že pokud se přihlásím do WinXP, tak ty bez problému ve FAT32 budou moct komunikovat s daty této partition, tak by mě zajímalo, zdali můžu nějak tento oddílve Win XP s Win98 zakázat a jestli to nějak pomůže proti šíření těchto virů, atd.

Nebaví mě pořád formátovat disk. Chci si udělat obraz těch Win98 a pak už jen při nějakých problémech tuto partition zformátovat a jen nahodit tento obraz a pokračovat v surfování a ne, abych pořád dokola instaloval XPčka a všechen software.

Doufám, že jste to pochopili, protože když to tak čtu, tak ani já už z toho nejsem moc chytrý.
    Case:Chieftec DX-01B-D-U, Zdroj:LC Power 550W gold, MB:MSI KT6 Delta-LSR, CPU:AMD Athlon XP 2200+, Paměti:2xApacer 512/400, VGA:ASUS A9550GE/TD 128MB, HDD:Seagate Baracuda IV - 80GB, DVD-RW:LG GSA-4163B, DVD-Rom:Toshiba SDM2012C, Monitor:19´IBM P97, Repro:2.1 Creative Inspire P380

Standardní Re: 2systémy na 1PC a viry z netu?

Tak jak jsi to napsal by to fungovat mělo (mohlo)

Aby WinXP neviděly FAT32, musel bys použít nějaký bootmanager, který by ti partitions s FAT32 skryl. Ale snad by mělo stačit odebrat té jednotce písmeno start/spustit diskmgmt.msc (změnit písmeno jednotky a cestu)

Většině vopruzů z internetu se ubráníš i pouhou změnou prohlížeče, zkus Operu, Mozillu ..., (ale ne jen nástavby na IE jako Avant Browser, MyIE ... )
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

Nevím, podle mýho názoru je to zbytečná práce neustále rebootovat mezi systémy, za chvíli tě to přestane bavit. Výměna prohlížeče je naopak maximálně jednoduchá a zmizí ti většina problémů. Já mám Firefox + Kerio Personal Firewall + NOD 32 antivirus a jsem naprosto v pohodě.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání