Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: preco AthlonXP 2600+ horsi na OC ako 2500+

Standardní preco AthlonXP 2600+ horsi na OC ako 2500+

Pytal som sa kamarata co robi v PC firme ze ci sa na OC oplati priplatit za Athlon XP 2600+ (barton) oproti 2500+. Cakal som jedinu odpoved a to tu ze 2600+ by mal byt na overclocking vhodnejsi ako slabsi 2500+. Nevie povedat preco ale vraj na forach je pisane ze 2500+ je najvhodnejsi barton na oc. Je to preto ze pri 200 FSB je uz frekvencia na ten proc vysoka?(kedze nasobitel je vyssi ako u 2500+ a menit sa neda)?Vysvetlite mi to pls.
    Intel Celeron Tualatin 1300@1625MHz(1.625V) PCI=31MHz, ABIT ST6, 512MB RAM PC126, Sapphire Radeon 9600 128MB, Maxtor 6Y160P0, CD-ROM Toshiba XM6602B,DVD+-RW Pioneer DVR-106D, EIZO T57S

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

tak tedy po lopate ( a jeste po tisici, kdyz uz to v ostatnich threadech neni tak videt )

- klasicky barton je vetsinou superlocked
    - klasicky barton nema zadne primarni omezeni ve vyzarenem vykonu
    - klasicky barton neni specielne vybiran tak, aby splnil jak vykonove, tak napetove pozadavky
    - klasicky barton 2500+ ma vetsinou hranici kolem 2200MHz real ( svuj nasobic * 200 ) pri nejakem napajeni nicmene to neznamena, ze ji kazdy kus dosahne.

nejvhodnejsi procesor na oc byl puvodne athlon xp 1700+ urcitych serii ( napriklad JUIHB - jadro tb b0 ) protoze mobilni verze se za a) nedaly sehnat a za b) byly silene drahe. dnes tomu tak neni, tak je nejvhodnejsim kandidatem na oc athlon xp-m s jadrem barton ( a nektere verze 2600+ jdou jak sis jiste precetl na 2600MHz real ).

EDIT:
    - klasicky barton ( 2500+ az 3200+ ) je temer identicky a vetsinou maji oba hranici kolem 2200MHz real
    - pokud mas dobre chlazeni, muzes dosahnout i vice ( z nekterych serii se toho da vyzdimat skoro 2700MHz real ) nicmene za tu praci to nestoji ( je jednodussi koupit si xp-M )
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní re

Ja viem ze na oc je ovela lepsi xp-m, ved su to vyberane najlepsie kusy bartonov. teda ak spravne chapem, tak bartony 2500+ az 3200+ su rovnake az na to ze su inac nataktovane. Ja som si len myslel ze 2600+ je sice rovnaky, ale ze su to vlastne vybrane lepsie kusy, kedze idu na vyssej frekvencii. Ak tomu tak nieje tak potom je to jedno ci 2500+ alebo3000+. Este otazka. ak sa na klasickych bartonoch neda menit nasobic, tak skorej pobezi na 200FSB barton 2500+ s nizsim nasobicom ako 2600+ ktory ma nasobic vyssi a teda aj jeho realna frekvencia na FSB 200 bude vyssia. Preto bude ten 2600+ pri fsb 200 viac pretaktovany a ma mensiu sancu nabehnut. Moze to tak byt?
    Intel Celeron Tualatin 1300@1625MHz(1.625V) PCI=31MHz, ABIT ST6, 512MB RAM PC126, Sapphire Radeon 9600 128MB, Maxtor 6Y160P0, CD-ROM Toshiba XM6602B,DVD+-RW Pioneer DVR-106D, EIZO T57S

Standardní Re: re

Citace Původně odeslal Gordon_Freeman
    Ja viem ze na oc je ovela lepsi xp-m, ved su to vyberane najlepsie kusy bartonov. teda ak spravne chapem, tak bartony 2500+ az 3200+ su rovnake az na to ze su inac nataktovane. Ja som si len myslel ze 2600+ je sice rovnaky, ale ze su to vlastne vybrane lepsie kusy, kedze idu na vyssej frekvencii. Ak tomu tak nieje tak potom je to jedno ci 2500+ alebo3000+. Este otazka. ak sa na klasickych bartonoch neda menit nasobic, tak skorej pobezi na 200FSB barton 2500+ s nizsim nasobicom ako 2600+ ktory ma nasobic vyssi a teda aj jeho realna frekvencia na FSB 200 bude vyssia. Preto bude ten 2600+ pri fsb 200 viac pretaktovany a ma mensiu sancu nabehnut. Moze to tak byt?
    TREFA !
    je to přesně tak, jak píšeš...

Vliv
    357

Standardní

eh trosku jsem si tam primyslel to athlon xp 2600+ M takze sem odpovidal trosku na neco jineho. nicmene je to presne tak jak pises. 2600+ ma vyssi nasobic a to znamena i vyssi naroky na kvalitu cpu. ovsem dnes se dle me opravdu nevyplati kupovat normalniho bartona ale koupit rovnou mobilni verzi ( ten rozdil uz neni zas takovy ).

a hlavne bartony ( jadra ) se prestaly vyrabet ( kvuli nejakym marketingovym tahum > nejspis kvuli podpore platformy socket 754/939 ).

Senior Member
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    tak tedy po lopate ( a jeste po tisici, kdyz uz to v ostatnich threadech neni tak videt )

- klasicky barton je vetsinou superlocked
    - klasicky barton nema zadne primarni omezeni ve vyzarenem vykonu
    - klasicky barton neni specielne vybiran tak, aby splnil jak vykonove, tak napetove pozadavky
    - klasicky barton 2500+ ma vetsinou hranici kolem 2200MHz real ( svuj nasobic * 200 ) pri nejakem napajeni nicmene to neznamena, ze ji kazdy kus dosahne.

nejvhodnejsi procesor na oc byl puvodne athlon xp 1700+ urcitych serii ( napriklad JUIHB - jadro tb b0 ) protoze mobilni verze se za a) nedaly sehnat a za b) byly silene drahe. dnes tomu tak neni, tak je nejvhodnejsim kandidatem na oc athlon xp-m s jadrem barton ( a nektere verze 2600+ jdou jak sis jiste precetl na 2600MHz real ).

EDIT:
    - klasicky barton ( 2500+ az 3200+ ) je temer identicky a vetsinou maji oba hranici kolem 2200MHz real
    - pokud mas dobre chlazeni, muzes dosahnout i vice ( z nekterych serii se toho da vyzdimat skoro 2700MHz real ) nicmene za tu praci to nestoji ( je jednodussi koupit si xp-M )
    Ehm je pravda ze novsie kusy xp su superlocked/
    2. Nemyslim si ze nema ziadnu primarne obmedzenie vo vyziarenom vykone , zda sa mi ze to je 72W
    3.Ze neni specialne vyberany?
    No podla mna musi plnit jednu zkaladnu podmienku a to stabilitu 2500+ tj 1833 na 1,65(defaultnom) vcore.Pokial by tuto poziadavku nesplnal tak by ho asi nemohli ani predat , resp mohli mozno ako Thorton s odpojenou cache alebo mozno este Duron s odpojenou vacsinou cache.

Osobne si myslim ze situacia bude podobna ako mobilnych procakov 2500+ vs 2600+

Na oc je najvhodnejsi XP-M 2600+ s tym mas vacsiu istotu ale to neznamena ze nemusis mat stastie aj so 2500+ a rovnake to bude aj s desktopovymi procakmi.
    Proste ten procak je nuteny zvladat o 100+ ratingu naviac , coz dava vacsiu pravdepodobnost ze pojde vysie.
    Problem je akurat ten ze mozno ze so superlocked procakom s vyssim ratingom bude problemovejsie dosiahnut taku fsb ako s nizsim modelom.

Tot moj nazor.
    HP 6530b

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Lukas-SVK
    Pokial by tuto poziadavku nesplnal tak by ho asi nemohli ani predat , resp mohli mozno ako Thorton s odpojenou cache alebo mozno este Duron s odpojenou vacsinou cache.
    jako duron tezko, kdyz je to jiny jadro...
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Vliv
    357

Standardní

2Lukas-SVK: vsimni si, co jsem psal pote. myslel jsem srovnani s mobilnim athlonem ( nejak mi uniklo, ze srovnava jen dve verze klasickeho bartonu ). jinak samozrejme vetsina veci tam plati.

a otazka jiz byla zodpovezena

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání