Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: DVD vypalovacka + problem cteni z disku

Standardní DVD vypalovacka + problem cteni z disku

Cus,
    nikdy bych neveril,ze jsem napisu s nejakym problem.ALe fakt si nevim rady.
    Mam 1x 200GB disk (MASTER) ULTRA DMA 5

1xTeac W50D (last firm) - MASTER ULTRA DMA2 jina ksanda pochopitelne...

Pokud palim na palirne nemuzu skoro vubec makat...a kdyz zacnu makat,zacne klesat read buffer disku v neru az na 0% a pak zas pomalu na 100% no proste muzu palit jen,kdyz nic nedelam. Uz me moc veci nenapada, IDE drivery gut,last bios desky, posledni firm palirny, posledni nero..a NIC
    WEBDESIGN + TVORBA E-SHOPU http://www.dreammedia.cz

Standardní

tak me poradil AjsTi ... delam 15 let z PCckama..a tohle by me v duchu napadalo..taklze pro ostatni kdyby meli tenhle problem..

dal jsem HDD na CS (cable select) .. jezis vzdyt master je lepsi..nez mu rikat vyber si podle toho na jaky pozici v kabelu jses..ale ONO TO FUNGUJEEE .. apson se zdaaa

Standardní

To je ale uplna blbost, nie
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

je nooo..taky jsem to vubec nechtel zkouset...ale uz jsem byl na pokraji zoufalstvi..no dam jeste jednou simulaci paleni..uvidim..ale prvni probehlo skvele a delal sem si co jsem chtel

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    To je ale uplna blbost, nie
    Ja mam vid zostava dole , vsetky disky zapojene na cs ak cih napojim a nastavim ako mam , pc mi ani nejde. Niekedy treba skusit aj blbosti a zazrak sa moze kludne stat.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Standardní

no holy fakt je,ze me to pomohlo u 3dvd 4ty uz zase zacalo delat takovyhle haluzeee..vidik mto bud na preinstal..nebo defragmentaci nebo reklamaci..nebo brzo moji exhumaci

Standardní Re: DVD vypalovacka + problem cteni z disku

Citace Původně odeslal Ganja-NIN
    Cus,
    nikdy bych neveril,ze jsem napisu s nejakym problem.ALe fakt si nevim rady.
    Mam 1x 200GB disk (MASTER) ULTRA DMA 5

1xTeac W50D (last firm) - MASTER jina ksanda pochopitelne...

Pokud palim na palirne nemuzu skoro vubec makat...a kdyz zacnu makat,zacne klesat read buffer disku v neru az na 0% a pak zas pomalu na 100% no proste muzu palit jen,kdyz nic nedelam. Uz me moc veci nenapada, IDE drivery gut,last bios desky, posledni firm palirny, posledni nero..a NIC
    Ono zatížení OS je při pálení z hdd větší než z mechaniky do mechaniky. Když máš pouze jednu mechaniku, tak pálíš třeba z image a při pálení DVD je přenos dat mnohem vyšší než třeba u CD, takže disk je dost vytíženej. Ve chvíli, kdy začneš během pálení spouštět jiný aplikace, ty se taky načítají z disku, tak se začne vyprazdňovat buffer, protože disk nestíhá, kor, když je images i ty aplikace na stejný plotně. A vůbec největší problémy jsou s pravým tlačítkem u myši ...........

Standardní

njn...to chces rict ze je nemozne,abych palil a spoustel novy okna myie2 napr.?? do toho vlez do outlooku...je fakt,ze me to s touhle mechanikou delalo i u staryho kompu...

jsem nestastnej...vcera se me zkazilo takhle dvd ... na dvou mistech se vyprazdnil cterci buffer hdd na 0% a taky na tech mistech byl pak v dvdrinfu totalni propadak a 0x cteni

Standardní

njn...to chces rict ze je nemozne,abych palil a spoustel novy okna myie2 napr.?? do toho vlez do outlooku...je fakt,ze me to s touhle mechanikou delalo i u staryho kompu...

jsem nestastnej...vcera se me zkazilo takhle dvd ... na dvou mistech se vyprazdnil cterci buffer hdd na 0% a taky na tech mistech byl pak v dvdrinfu totalni propadak a 0x cteni
    1) A máš vůbec zapnutou DMA?
    2) Ve vypalovacím programu musíš mít aktivovanou ochranu proti podtečení bufferu. Zapnout!

Standardní

Jak zjistim zapnuti DMA ?? vypalkovajdu me hlasi ULtra DMA2 disk ULTRA DMA5 ... podteceni bufferu v neru je zapnuta...

Standardní

Nastavení DMA (Win XP):

pravé tlačítko na Tento počítač -> Spravovat -> Správce zařízení -> Řadiče IDE ATA/ATAPI -> poklepej na primární nebo sekundární kanál, podle toho na jaké kšandě je to připojený -> Upřesnit nastavení

Standardní

asi neumite cist panovee..tohle samozrejme mam nsstavenyyyy

problem je v tom : na intel musi bejt naistalovanej intel application accelerator a ten bohizel nejd ena tuhle desku a proc??

protoze tq ma abit ic7-g (i875p) ma sata(i raid) od silicon image a ne primo v cipsetu od intela,takze 4.1.0 iaar nejde nainstalit...

zjistil jsem ze i pri kopirovani z disku na disk me nejde skoro makat z kompem,pritom hdd tach a ruzny jiny programy ukazujou ze hdd je naprosto uzasny... takze zkousim po tydennim vypadku stahnout z ftp abitu jejich 4.1.0 doufam,ze udelali zmeny kvuli svymu SILICON IMAGE ... no hruuza..napisu jestli pomohlo

Standardní

tak nehci to zakriknout,ale snad se to vyresilo:

specialita ABIT IC7-G : ma 4 SATA -- 1a 2 jsou southbridge INTEL a

3a 4 jsou silicon image ... dal jsem disk (IDE) pres redukci na SATA3 , a utitlitou k silicon image muzu menit DMA ... neco jako intel application ,ktery ovsem na tuhle desku nejde naistalovat...

zatim 2xdvd simulace a delani na kompu a v pohodeee...

Standardní

zatim 2xdvd simulace a delani na kompu a v pohodeee...
    DMA je prevít, snad už ti to půjde.

Je ale divný, že bys na Intel musel mít naistalovaný IAA, spousta lidí to taky nemá (třeba já) a DMA jde změnit. Ovšem nemám ABIT .

Standardní

ted to vypada ze to snad slape..az na to ze me mechaniku vidi jako Mulůti-Word DMA 2 a ne ULTRA DMA 2 .... mam dojem ze Multi-Word DMA 2 je PIO 4 .. no kdyby to tak slapapalo..ale stejne googlouju a hledam jak to zmenit na ULTRA DMA 2 , at je to koser

Standardní

Hmmm, Intel nedoporucuje instalovat IAA pokud mas problemy s IDE; klasicke drivery pro chipset od Intelu by mely stacit, radic by mel jet vpoho a mit vetsi kompatibilitu.

Jinak s podtecenim bufferu problemy nemam ani kdyz poustim ruzne veci (holt CFQ I/O scheduler v linuxu), ale kdyz se nahodou stane, ze mne podtece buffer (uz se to parkrat stalo), tak akorat zhasne LEDka a vypalovacka pocka na data. Medium pak jde normalne precist.

Jinak v tomto pripade doporucuju palit na DVD+R, lip se vyrovnaji s vypadkem laseru (s fazi barviva).
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

tam jde ale o problem cteciho bufferu,ne bufferu vypalovackyyyy...

jinak dela me to porad ikdyz mam disk na SATA ... ted jsem jeste vypnul vsechny efekty windows...comp se znatelne zrychlil .. holt budu muset palit 2x rychlostne .. proste z jednoho disku (systemovyho) nejde palit na dvd a mit tam jeste pagefile ,system ....

pri 2x to myslim nedelaaa..

Standardní

Hmmm... Tak na tohle pomuze maximalne: zmena filesystemu (windowsy neumi) nebo zmena I/O scheduleru (windowsy asi neumi). Takze ti zbyva maximalne defragmentace
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

tu jsem vcera udelal..a nic..porad stejny..smiriuju se s tim,ze si tady nekde vemu nejakou 20gb disk..a budu palit data z nej...a nebo jen 2x

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

...z disku se systémem a pagefile nejde pálit...
    Ale jde, dokonce jsou i jedinci, kteří zvrhle pálí ze 120GB systémového a notně zabordeleného, nedefragmentovaného disku s pár volnými GB, navíc sestávajícího z jediné partition... Tam bude něco hnědého - přeinstaluj systém, vypalovací SW, ev. ASPI, pohraj si s UDMA režimy, kabely, pozicemi mechanik, otestuj si paměti, sniž FSB pokud máš PCI na více než 33 MHz (nebo se ujisti, že máš AGP/PCI lock), apod.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Standardní

A odstran primarny a seknudarny kanal a nechaj win nech si ich najde znova a potom nastav UDMA. Ako si pisal vyssie mas vyuzitie prociku na 100% aj pri kopirovani medzi dvoma diskami. Niekedy sa stane ze win ukazuje ze disky idu udma ale v skutocnosti idu iba pio

Standardní

disk me jede urcite udma5 .. ukazuje to sata utilita..i win...
    mechanika jede na udma 2..

no nahodil jsem jeste posledni aspi..a to uz je posledni vec..pak uz asi rezignuju

Standardní

Otazka je ci to ta utilita "cita" z win alebo ma nejake vlastne meranie Urcite zato nic nedas aby si deletol kanaly a znova ich nastavil?

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Jinak s podtecenim bufferu problemy nemam ani kdyz poustim ruzne veci (holt CFQ I/O scheduler v linuxu), ale kdyz se nahodou stane, ze mne podtece buffer (uz se to parkrat stalo), tak akorat zhasne LEDka a vypalovacka pocka na data. Medium pak jde normalne precist.

Jinak v tomto pripade doporucuju palit na DVD+R, lip se vyrovnaji s vypadkem laseru (s fazi barviva).
    To proto, že máš zapnutou ochranu proti podtečení. Kdybys neměl a vyprázdnil se ti buffer, tak můžeš placku hodit rovnou pod kafe a je jedno jestli pod Win nebo Tučňákem.

disk me jede urcite udma5 .. ukazuje to sata utilita..i win...
    mechanika jede na udma 2..
    Promiň možná jsme si nerozuměli, ale seš si jistej, že tu DMA máš zapnutou? To že mechanika hlásí, že jede v UDMA2 s tím až tolik nesouvisí.
    Jestli máš XP, tak to je v Správci zařízení-Řadiče IDE ATA/ATAPI-Vlasnosti pravým myšítkem na Primární nebo sekundární kanál (podle toho, kde ji máš)-Režim přenosu
    Nastavení jumperů na mechanice bys měl asi vrátit zpět.

Standardní

tak jsem tam konecne nacpal intel aplicctaion (iaar410) a zda se ze top pomohlo..sice musim mit porad zapnutej onchip SATA/RAID ,ikdyz na nem nic nemam (mam jen jeden IDE disk)..ale asi to pomohlo..ted zacnu testovat ,ale zda se ze by to mohlo bejt ono...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání