Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Instalace Win98/ME na velky disk

Standardní Instalace Win98/ME na velky disk

Zdravim. Potreboval bych kvuli kompatibilite naistalovat na malej (cca 5 GB) partition Win98 nebo ME. Mam disk rozdelnej na cca 20+140 GB a tak jsem zmensil tu druhou (140 GB) partition a na konci vytvoril malou 5GB po FAT32 a opatril to dual bootem (OSL2000). Po instalaci Win 98 i ME na me vybaflo BSOD s hlaskou ze nemuze nahart KRNL386.EXE. Jak jsem pochopil, tak Win98 moc nechutna 48-bit LBA. Jde to nejak och..t na desce s nForce2? Pomohlo by vytvoreni ty partition hned za tou 20 GB. ktera je na zacatku disku? Hledal jsem v archivu i v tom vyse prispendlenym prispevku, ale tohle jsem nezjistil. Dik
    Abit NF7-S;Barton 2500;RAM 2x Kingmax 512MB DDR PC433;VGA LEADTEK Winfast A7600GT AGP8x 256MB;HDD Hitachi 7K250 160GB; Case Chieftec BX-02 (360W PSU)

Standardní

Windows 98 by meli byt na primary partition. A nejlepe jako prvni. Nevim, co mas na te 20GB partisne, ale pokud XPcka a pred ne das novej oddil, tak si XPcka akorad rozes**es.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Windows 98 by meli byt na primary partition. A nejlepe jako prvni. Nevim, co mas na te 20GB partisne, ale pokud XPcka a pred ne das novej oddil, tak si XPcka akorad rozes**es.
    Pred ne uz je nedam, kdyz zmensim velikost oddilu (partition), tak zbyde misto az za nim, proto ted mam tu partition az na konci disku (za "datovou" 140 GB partition). Samozrejme ze nepouzivam FDISK , rozdeluju to partition magicem. Vysledek vypada asi takhle: 20 GB Primary NTFS/135 GB Datova NTFS/5 GB Primary FAT32. Pomoci OSL2000 si volim, ze ktery partition chci bootovat, takze se to netluce.

Standardní

Mala poznamka: Ale samozrejme, ze muzes vytvaret oddily i pred. A jak? Nastavis Free Space Before v Resize/Move. Nebo pokud mas uz misto za, tak ten oddil se da posunout mysi doprava (coz je jen graficke nastaveni toho Before). Ale jak rikam, kdyz to das pred XPcka, tak se pak podelaji.

Takze ty mas vsechny oddily primary? Zvlastni. JA si nejsem jisty, jestli se ti instalace win98 povede, kdyz neni jako prvni, ale vzhledem k tomu, ze 98 neuvidi NTFS (i kdyz je na to program aby videli) a oddil 5 GB je primarni, tak to zkus udelat.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

jestli XP tak máš lepší udělat new install, na první part hodit 98my, za ně XP na extended a za to data extended...nejjednodušší a bootuj XPbootem

Standardní

Citace Původně odeslal Likedi
    jestli XP tak máš lepší udělat new install, na první part hodit 98my, za ně XP na extended a za to data extended...nejjednodušší a bootuj XPbootem
    Napred bych vyzkousel nainstalovat ty win98 ta tamten oddil, treba to bude fungovat. A kdyz ne, tak xp furt budou fungovat.

Standardní

Uz jsem to vyresil - soupnul jsem ME za tu pripmarni partition, ze ktery jsem ubral 3 GB. Bylo to skutecne tim, ze predtim byly nainstalovany za 137.GB na disku.
    howard - dik za tip do PM, nejak jsem to prehlid.
    Se dvema primary partititions neni problem - XPcka to videj v pohode a MEcka stejne nevidej NTFSky, pokud nedoistalujes nejakej specielni soft k tomu urcenej. Pak se ti ty NTFSky pripojej jako dalsi disky, nehlede na primary/extended. Pokud si k tomu nainstalujes nejakej boot manager, kterymu staci jako zivotni prostor MBR, tak se mi to jevi jako nejcistsi reseni.
    Tak, konecene si zadrandim NFS:Porsche s forcefeedbackem

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Mala poznamka: Ale samozrejme, ze muzes vytvaret oddily i pred. A jak? Nastavis Free Space Before v Resize/Move. Nebo pokud mas uz misto za, tak ten oddil se da posunout mysi doprava (coz je jen graficke nastaveni toho Before). Ale jak rikam, kdyz to das pred XPcka, tak se pak podelaji.
    Tak sem si rikal jak jsem blbej, ze sem na to nerisel taky, ale ono to ma malej hacek - ta patition se kterou chces pohnout musi byt zrejme prazdna. Aspon u me to PM 8.0 s extended cca 140 GB partition neudela - pokud neco napisu do "free space before", tak se to zmeni na 0.0

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání