Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: WiFi repeatování

Standardní WiFi repeatování

Zdravím,
    otřebuju spojit dvě místa přes Wifi, ale je mezi nima kopec na kterým stojí barák a na něj je vidět z obou míst. No a na ten barák uvažuji o umístění repeateru se dvěma směrovkama. Poradíte co by byl nejlepší hardware, jaký antény směrový, popřípadě kde sehnat?

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Doporučuji vše od jednoho výrobce. ANtény jasně, že směrové - síta. A shopu na netu je dost např. inwifi.cz
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní d-link dwl900ap+

podle meho by na toto byl nejlepsi d-link dwl900ap+. jednak je to teoreticky 22mbit., takze ztratou z repeatrovani se dostanes na teoretickych 11. a na ty dva konce bud to same zarizeni nebo cokoliv od d-linku (napr. pci dwl520+).

stavim na tom celou sit a vse je bez problemu.

jak nastavit repeater asi vis (mod repeater a dat tam mac apcka).

Standardní

jo tak s nastavením nemám problémy, jenom jsem chtěl doporučení určitého hardwaru a antén

Standardní

pokud jde o anteny, tak zalezi na vzdalenosti. ja sem se treba pripojil na 12km s plechovkou. ale spis bych doporucoval uzce smerove - male parabolky.

vzdalenost je fakt klicova. zbytecne kupovat obrovkse anteny na 300m, zvlast kdyz neni zaruseni.

no a nez delat repeater, co tak postavit stozar? zjistovals kolik vysky bys potreboval (to mne jen tak napadlo. asi vis, ze by to neslo).

(kolik vas na ten repeater bude? antenu smerem k tobe bych dal sektor a muzes pripojit dalsi lidi a slozili by ste se na vyssi rychlost i ten repeater.)

Standardní

no hele je to ode mě z bytu v paneláku na chatu která je za kopcem a na tom kopci končí sídliště, je tam poslední panelák, k němu je to z obou stran skoro stejně daleko, ale nedokážu odhadnout tu vzdálenost, řekl bych max 1,5km. nad stožárem bych ani nepřemýšlel, je to docela velký převýšení

Edit: takže si chci vlastně nátahnout net jen k sobě na chatu nikoho jinýho napojovat nechci

Standardní

TP-Link + LeoAnt sektorky .... tot moje rada
    ..:: Nas-Net.org ::.. programming,build-up and management networks,development,freenet,education

Standardní

Ovislink WL-5400AP + dratová směrovka 19dB .
    Jedu na tom už půl roku a v pohodě. Vzdalenost mam zhruba stejnou co popisuješ.

Standardní

HW v modu klient (- ~~~~ -)--(- ~~~~~ -) HW v modu klient

a uprostred je HW v modu accespoint a antennim slucovacem spojene 2 smerovky otocene na pozadovane misto
    Sony Playstation 3, HP w2408, Logitech Z-5500 Digital

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání