Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: A7V880 problém s vyšší FSB

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní A7V880 problém s vyšší FSB

Je tady sice problémů s touto deskou až moc ale ten můj ne. Předesílám, že ta deska je opravená, čili není nová. Už jsem se o tom bavil i se Specem, ale třeba budete mít někdo podobnou zkušenost.

Jde o to že nejdříve začal padat 3Dmark03(01 myslím v poho), normální používání PC taky v poho až na včerejší 2 zátuhy. Vyloučil jsem špatné paměti a jejich nastavení a špatný procesor, ale když nastavím FSB výše než cca 170Mhz(a to ať 170, 190, 200 nebo 210), v prime mi to hodí tuhle hlášku: Rounding was 0,49905...., expected less than 0,4. Když locknu AGP/PCI i když nelocknu, prostě toto to dělá. Zkoušel jsem i jiné BIOSy (03-07), ale žádná změna. Může to dělat nějaký SW ? Že by nějaké nastavení? Když používám PC normálně, jeví se stabilně, ale 3Dmark 03-05 a prime prostě nefachčí(výše uvedená chyba v prime a pády marků). V čem by to mohlo vězet?
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

no, podle mě, když ti neběhá jenom 3Dmark a prime tak je "vše v pohodě" mě by to vůbec netrápilo a jak koukám na tvou sestavu také netrháš rekordy abys mohl soupeřit s ostatními ve srovnávacích a diagnostických testech... Může to být nějakým rezidentem, softwarem ale i hardwarem bohužel vyzkoušení zabere tolik času, že se to dle mě nevyplatí. Tyto testy, když by funkgovalo všechno ostatní jak říkáš, by mě skutečně netrápili
    Asi jsem ti moc nepomohl, ale rozházet si kvůli blbosti fungující systém je škoda

Standardní

No ked ti PRIME95 vyhodi takuto chybu tsk je nieco nestabilne najskor procak skus mu dat vyssie napajanie
    MSI 610gx + HP LP2475 +Logitech mx518 + KRK RP5

Pentax k10D + 18-55, sigma 70-300 APO, sigma 24-70/2,8 + Metz 48

Standardní

Jenom malý dotaz. Reinstalnul jsi winsky ?? .... pomáhá to )

... mi se tahle deska na systému instalovaném na abitu KX7-333 (původně sem měl abita) taky nerozběhla na FSB vyšším než 166 (prime nestabilní), stačil reinstal a bylo to ok i na 220, takže za pokus nic nedáš, cca hoďku času no !

Banned Avatar uživatele Semik
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní

Hmm skusal si iny HDD Inac ten reinstal by som spravil ako prvy. (najlepsie full format...si zatial zalohuj data inde.) V grafike to nieje ? ... skusal si inu?

XaaD@ Na KX7-333 mas 220FSB Hmm to sa my moc nezda, kedze AGP/PCI by muselo ficat na 44/88 Mhz ... co uz nerozchodi moc komponentov. (aspon nie dlhotrvajuco...)

Standardní

2Semik: Samozřejmě, že nemám 220 MHz na KX7-333, ale na tom asusu A7V880. Abita sem uváděl jako desku kterou sem měl předtím a po výměně za asuse a7v880, systém nebyl stabilní. Toť vše

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Reinstall je to jediné, co jsem nezkoušel, grafárna to není a paměti taky ne. Ale po včerejšku jsem se dopracoval k tomu, že už je jen ta chyba v PRIME, čili jedu na to co mám v podpisu, k tomu jsem přihulil AGP na 1.6V, shodil catalysty a iínstnul omegy 4.7, šoupnul AGP 4x a jeví se to dobře, i 3Dmarky projíždí, jen ta chyba v prime. Zkoušel jsem ale třeba mark03 a jel v podstatě plynule, ale místy(při přechodu na jinou scénu) se zasekal jakoby swapoval, ale samo neswapoval a pak mi mark vypsal něco jako nedostatek videopaměti, pak jsem shodil nero drivespeed a už to neudělalo

Takže zkusím reinstall a uvidíme.

2sofokles.: nejde o to, jesti funguje vše kromě marků(ani jsem to vlastně nezjistil), a nejde o to, lámat rekordy, ale jde o to mít fungující stabilní systém vyhoněný na max, za ty prachy

Standardní

Tú chybu

Rounding was 0,49905...., expected less than 0,4

som občas mával aj ja, ale vždy to súviselo s pretaktovaním či nedostatočným napätím.

Vyhadzuje Ti tú chybu aj pri štandardnej frekvencii CPU?
    ABIT KV7 (bios 17), Mobile Athlon (IQYHA) XP-M 2600+ @ 2355MHz pri 1.65V (11.5x204.8 ), Zalman CNPS7000B-Cu,
    2x512MB PQI DDR-400, Hitachi 120GB HDS722512VLSA80, ... (viac na http://web.naex.sk/mrba )

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal mrba
    Tú chybu

Rounding was 0,49905...., expected less than 0,4

som občas mával aj ja, ale vždy to súviselo s pretaktovaním či nedostatočným napätím.

Vyhadzuje Ti tú chybu aj pri štandardnej frekvencii CPU?
    Nejde o CPU ale o FSB, když bylo CPU třeba na 1100MHz ale FSB těch víc než 170, tak to dělá. Takže CPU to není. Zajímalo by mě, co ta chyba znamená.

Standardní

Skúšal si to aj len s 1 pamäťou(Seitec)?
    ABIT KV7 (bios 17), Mobile Athlon (IQYHA) XP-M 2600+ @ 2355MHz pri 1.65V (11.5x204.8 ), Zalman CNPS7000B-Cu,
    2x512MB PQI DDR-400, Hitachi 120GB HDS722512VLSA80, ... (viac na http://web.naex.sk/mrba )

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal mrba
    Skúšal si to aj len s 1 pamäťou(Seitec)?
    Jistě, říkám, že paměti jsem vyloučil

Standardní

Je to ramkama, znám to. Neni se taky čemu divit když jedna z těch ramek je 266!! max fsb pro ní je 133MHz (266ddr), takže na 170MHz (340DDR) to samo nemůže běžet ))

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal test11
    Je to ramkama, znám to. Neni se taky čemu divit když jedna z těch ramek je 266!! max fsb pro ní je 133MHz (266ddr), takže na 170MHz (340DDR) to samo nemůže běžet ))
    Kolikrát to budu muset opakovat, pamětmi to není.
    Ta APACERKA je prostě hodně dobrý kus a je ověřená na těch frekvencích, na kterých běží i na drsné časování, takže to tvé "nemůže běžet....", je naprosto bezpředmětné. Navíc jsem ty paměti zkoušel i samostatně a měl jsem tam i Kingstonky 400. Prostě pamětmi to není

Standardní

No když myslíš.... V dual chanelu se ramky chovaj o hodně jenak než v single. Tuhle desku mam taky a stejnou chybu v prime sem měl když sem měl přešvihlý časování. Stejně tak to padání aplikací....

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal test11
    No když myslíš.... V dual chanelu se ramky chovaj o hodně jenak než v single. Tuhle desku mam taky a stejnou chybu v prime sem měl když sem měl přešvihlý časování. Stejně tak to padání aplikací....
    Testoval jsem je i zvlášť, dyť to píšu, no a nechme už ten OT

Standardní

takze me to dela na sestave dole to samy!!!!!!!!!!!
    a to sem na to normalne instaloval win na sformatovany disk, takze cista instalace - to nemusis ani zkouset nepomuze to

na default to jede, jeste zkusim vypnout ten agp lock jestli je to tim jak rikas a dam vedet

EDIT:

takze 11*200 s vyplym AGP lockem to projelo prvni test u druhyho vyhodilo chybu (a to sem mel zvyseny voltaze a nejhorsi casovani)

asi je to deskou ponevadz ramku mam tady z fora od quaze a procak od Jeye a ti to meli samo otestovany a maji zvladnou mnohem vic nez co sem testoval, jen desku sem koupil novou

2Millisx mas nainstalovany SP2 do XPcek? ja uz ten servispack podezrivam ze vseho
    Barton 2500+, AC Copper Silent 2, Gf4 Ti4200, Assus A7V880, Kingston 512 DDR, WD 800JB 80GB, DVD-RW NEC 3500, LCD Samsung 710T, Creative I-Trique 3200, PSU 400W, ATI Remote Wonder

Standardní

Stejny problem se resil i tady http://forums.pcper.com/showthread.php?t=351206
    jenze tomu manikovi pomohlo zvysit vcore

tak sem to testoval na default cca 30 min ok a pak znovu a hned ze zacatku to zase hodilo tu chybu, tak vazne nevim co s tim.
    Krome prime me to i parkrat zatuhlo a hodilo BSD, nicmene na default je to o dost lepsi ale stabilni to neni

EDIT: No a tady je ten problem taky http://www.czechcomputer.cz/disc_doc....html?ansid=99
    Barton 2500+, AC Copper Silent 2, Gf4 Ti4200, Assus A7V880, Kingston 512 DDR, WD 800JB 80GB, DVD-RW NEC 3500, LCD Samsung 710T, Creative I-Trique 3200, PSU 400W, ATI Remote Wonder

Standardní

mozna je to jen o nastaveni biosu, ted sem co mozna nejvic veci co byly na auto nastavil rucne a vypada to ze se to zlepsilo (nepretaktovany) dvakrat mi jelo prime cca 1,5 hod pak sem to stopl

Prosim vas kdo mate stabilni system s A7V880 napiste sem jake mate nastaveni Biosu

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Je to jednoduché, systém mám ROCK stable, běží-li na 166FSB a všechno ostatní může být taktnuté na MAX. Paměti asynchronně na 400 s celkem drsným časováním a cpu vyhoněný na MAX, jede to. Jakmile udělám cokoliv, čili snížím RAMky, CPU na minimum, všechno prostě zvolním, ovšem FSB jde nad 170, je problém. Momentálně jedu přesně tak, jak je to v podpisu, moc jsem nezkoušel 3D gamesy, 3Dmark 03 spadl 1x z 10, systém běží stable, dá se na něm pracovat, všechny testy, zátěžové, burn in atd. v poho, až na PRIME a ten jeden pád 3Dmarku. Nemám teď čas přeinstalovávat systém, už z toho důvodu , že prostě polovina mých BOOTovacích CD včetně Win XP prostě nebootuje(u mě na sestavě). Takže budu pokračovat v testech a v pondělí poreferuju. Tak jako tak je to ale deskou.
    (AGP voltage 1.6, AGP 4x, FW off, AGP read synchronization OFF, Vlink 2x ON, omegy 4.7 ,Win XP SP1)

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Není to nějaká chybka, jednoznačně vada desky. Vadný kus. Ode mě vše

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

toto tema bylo zamceno z duvodu presunu veci kolem teto desky do samostatneho threadu http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=69226

dekuji za pochopeni
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání