Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Important info SB Live 5.1 (SB0220)

Standardní Important info SB Live 5.1 (SB0220)

Pred nedavnem jsem sem psal o problemu pri instalaci a celkove nefunkcnosti karty. Po mohutnem zkoumani, browseni jsem zjistil nasledujic veci.

1.) Na foru Creativu je celkem tucny thread o nefunkcnosti a neochote nainstalovat drivery karet s oznacenim SB0220, taktez jsou tam zminkny o stejnem problemu u novych revizi karet Audigy (presny typ nevim). Do teto chvile nikdo z Creativu nebyl schopny dat jakoukoliv vysvetlujici a resici odpoved. Pokud vi, tak na to dlabou. Pokud nevi, coz je realnejsi tak.... skoda slov.

2.) Jak poznat Liva, ktery bude fungovat? Jednoduse... vetsina, mozna vsechny, karty vyrobene China 2003 jsou SB0220, kdezto napriklad karta co mam ted je z roku 2002 a je SB01xx - ta nema sebemensi problem pri instalaci a funkcnosti.

3.) Jak se problem projevuje. Karty se SB0220 se po startu WIN nadetekuji jako New PCI audio device a WIN je nerozpoznaji ! Starsi karty tenhleten problem nemaji. Pri pokusu o nainstalovani Livedrvpacku se pak objevi hlaska, ze nemate zadny SB HW v pocitaci. Tim je defakto vsechno vyreseno. Jedine co se mi podarilo zprovoznit, bylo AudioHQ, lec jelo jen na 4 repro, bez centru.

4.) Urcite bych, pro zajemce o Audigy karty, prozkoumal napred forum na Creativu aby se vyhli potencialnim problemum s vracenim karty, ktera nejde poradne nainstalovat.

Pokud nekdo ma nejakou dalsi perlicku, navod, vysvetleni atd. necht je poskytne pro dobro vsem. Samozrejme je mozne, ze se vam podari nainstalovat i SB0220 kartu, ale...

Standardní

Zabýval jsem se teď trochu kartami Audigy (ne Audigy 2), a situace je nejspíš (nikde o tom nic moc není) taková, že Creative udělali nové Audigy LS (a jejich bulk verzi ES, obě bez firewire), které se ovšem od původní Audigy 1 dost zásadně liší (nepouživají Emu10k2, ale (možná mírně modifikovaný) Emu10k1 jako Live!), takže na ně např. ani nejdou nainstalovat ovladače pro klasickou Audigy 1. Je dost dobře možné, že něco podobného provedli i s původní Live!, což bych si vysvětloval tak, že Live! a Audigy LS/ES použivají stejné DSP (modifikace Emu10k1) a liší se třeba převodníky a na SW úrovni. Creative jsou v tomhle dost šmejdi, protože vydávají tisíce různých variant svých karet a používají pro ně silně zavádějící jména a specifikace. Thready na fóru Creative k tomuto tématu jsou nesmírně zábavné, protože tech support o těchto věcech zarytě mlčí a odmítá cokoli vysvětlit.
    Sám jsem teď koupil původní Audigy 1 v OEM variantě a slibuju si od ní používání ovladačů k Audigy 2 přes soft-mod, což možná s Audigy LS/ES vůbec nepůjde.
    Všechno je to bez záruku, jak říkám, zdrojů k těm novým kartám je poskrovnu.

Standardní

Jo mam tu samou kartu a mel jsem stejny problem. Vetsina potii se vyresila po nainstalovani SBLIVE_HOTFIX_031226.exe stazeno v breznu 2004 ze stranek creative
    CPU AMD Athlon XP 1600@1800 Palomino (143*10,5) | MB K7S5AL | RAM PQI 512 MB DDR333 | HDD WD 80 GB 7200rpm ATA100 + Seagate 80 GB SATA150 | VGA PowerColor Radeon 9500@9700 64 MB DDR | CD-RW Teac W552E + DVD±RW Lite-On LDW-411S | APC Back-UPS 500 | EIZO F56 + EIZO F55S | Siemens GPRS modem

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání