Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: XP: nenabehne moznost prihlaseni jen uvod...

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní XP: nenabehne moznost prihlaseni jen uvod...

prekopiroval jsem stary disk na novy (vcetne partition) a windows bez stareho disku nabehonou do uvodni obrazovky ale uz se neobjevi prihlasovani k systemu .... a nenabidne moznost zadnani hesla :-.(
    muzete prosim poradit?

na novem disku je cecko aktivni a mbr je funkcni.....presto musim jed ze stareho disku system

diky za kazdou funkcni radu

EDIT: na kazdem z disku (rozdelena 160GB) je nesmazatelny adresar recycle... na starem ne..
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Standardní

ty si to iba rucne prekopiroval? to ti nikdy nemoze fungovat, pouzi specializovany sw na kopirovanie particii (aspon tu systemovu)
    MC
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal MadCap
    ty si to iba rucne prekopiroval? to ti nikdy nemoze fungovat, pouzi specializovany sw na kopirovanie particii (aspon tu systemovu)
    MC
    jj prekopirovani vcetne partition nepomuze.......
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Vliv
    294

Standardní

ne to neni rucne prekopirovane, pouzil jsem norton ghost na zalohovani systemu, mel jsem udelany image systemu ale uz dva mesice stareho tak jsem vybral nabidku prekopirovat cely disk....

jasne ze jsem nekopiroval normalne

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

myslím že něco podobnýho se mi taky stalo. Přinesl jsem novej disk, hodil do PC, udělal partišny. Pak jsem naklonoval tu s xp ze starýho disku na novej, přehodil zapojení a chtěl bootovat z novýho a dělalo to myslím to stejný co tobě. Problém je v tom, že ta instalace win už má v sobě "zafixovaný" že disk c, z kterýho mají bootovat je je ten starý a na tom novým jsou disky e,f nebo tak nějak. Prostě by to chtělo nějak změnit nastavení písmen jednotek. Jde to udělat z win přes správu disků, jenomže tam nezměníte písmeno jednotky ze které win bootují (aspoň jsem na to nepřišel). Hold win si asi pamatujou nastavení jednotek nejenom podle logickýho rozdělení na partišny, ale taky podle fyzickýho disku.
    Doufám že to aspoň trochu dává smysl, blbě se to vysvětluje

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Je to někde v registru LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/Winlogon/... tuhle jsem něco v práci zkoušel a skončilo to tak,že ti to dalo vybrat přihlášení kliknul si na uživatele a ono tě to zalogovalo a zase hned odhlásilo takže

P.S. Ale pokud ti to nenabídne přihlášení tak je ti to k ničemu jako mě protože když se nepřihlásíš tak nemáš ani v nouzovym režimu šanci
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

resil jsem to tady http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=56661
    Ghostem to zkopirovat slo, ale mel jsem stejny problem jako ty.
    Pomuze ti Acronis.True.Image.Server.v7.0
    AMD Barton 2500+@2152MHz(12.5*172/1,65V) AQXFA 0335MPMW @ ASUS A7V8X full @ Cooper Silent 2 TC Rev.2 lapped@ 512MB DDR333 @ GeForce 4 Ti4200 128MB 310/610MHz @ Samsung SpinPoint 160GB S-ATA + WD 80GB JB 8MB @ DVD LG GSA-4163B @ DVD Pioneer 106s @ SB Audigy Player @ Fortron 350W+12cm fan @ Edimax EW-7128G
    Mobile : DELL Inspiron 1520

Vliv
    294

Standardní

no už tam mam kvantum dat ...
    ale kouknu na ten programek.. diky

pridal bych ale dotaz: koukam ve spravci disku a chci zmenit pismeno....
    na novem disku je opravdu prvni systemovy, ale na starem je prvni = cecko oznaceni strankovaci soubor takze mi to nedovoli zmenit.. jestli se nepletu tak ten se vytvori po nabehnuti win ne? tzn. ten klonovat s diskem nesel... tak stejne nechapu proc to nenabehlo..

no jdu udelat dalsi pokus pak se uvidi... snad

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

uz se to tu resilo, ale ted si nevzpomenu s kym sem to resil. bylo nutne pouzit opravu registru. nicmene aspon napoveda > http://www.google.com/search?q=chang...utf-8&oe=utf-8
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Vliv
    294

Standardní

nyni situace:

z image zkopirovan disk C:
    v partition magic prejmenovany svazky
    disk c -> m
    necham - li stary disk nabootuje system z neho prestoze novy ma aktivni partition, je c: a ma z neho system butovat, ma mbr nevim co jeste...

dam pryc stary disk
    system nabehne a konecne i prihlaseni ale po zadani hesla mi rekne PROBLÉM NUMOŽNUJE SYSTEMU WINDOWS PŘESNĚ OVĚŘIT STAV LICENCE PRO TENTO POČÍTAČ, KOD CHYBY 0x8090006 a vyhodi me zase do prihlaseni, recover konsole nepomuze prestoze v ni heslo funguje a staci...

tak ted kouknu na ty stranky a modlim se aby uz to fungovalo, protoze to stoji uz trikrat tolik casu co instalace.....

EDIT: viz misa: tak tyhle zasahy do registru mi nepomuzou, nehlede na to ze uz mam disky prejmenovane a system to vi....

EDIT2: dle vseho je to zalezitost aktivace produktu, novy disk stejny system -> pekne nam zavolejte.... proboha co je to za system?

EDIT3: viz clanek..Pokud máte na mysli tzv. "aktivaci", pak se obávám, že ta nemá s přijetím licenční smlouvy zásadně nic společného. Je možné aplikaci zcela legálně provozovat, aniž by k aktivaci vůbec došlo (např. v případě vývojových instalací z MSDN Microsoft tento postup dokonce výslovně doporučuje. hehe tak mi prijde ze je to vsechno padly na monitor..

Standardní

Ja sem takhle mel problemy s XPckama, kdyz sem predelaval diskove oddily. Nejak widlim vadilo, kdyz se menili oddily PRED xpckama, ackoliv to nechapu, kdyby to psalo aspon naky errory, ale Microsofti produkty maji jedno spolecne...kdyz neco nefunguje, tak se proste vetsinou nedovis proc, ani jak to spravit, jediny co pamaha, je reinstall proste se to seklo pred welcome screenem a ikonky uzivatelnu nenabehli ((
    Ja bych chapal, ze to widlim vadi, ale proc se bootovani os dostalo az takhle daleko a az pak se to seklo To nechapu. Proc xakru nejsou Widle trosku flexibilnejsi jako linuxy?
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Vliv
    294

Standardní

tak to mi delalo to samy a to je prave zmenou hardware a protoze je sys nainstal na jiny... tak musis znovu aktivovat windows... skratka buzerace ..

Standardní

mas mit corporate edition
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

Citace Původně odeslal Wolferine
    A verze corporate funguje kdyz predelas oddily pred XPckama?
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

to nevim,ale nechtej aktivaci
    jinak ja tohle resil 2X zpusobem ze sem win nainstaloval a pak je prehral tema ze stareho disku a slapalo mi to (jendou u win98SE, jednou i WINXP)
    edit:
    ted to tu poradne ctu a ty resis neco jineho..to sme nezkousel....
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Citace Původně odeslal Wolferine
    A verze corporate funguje kdyz predelas oddily pred XPckama?
    mozna by potom pomohl fixboot nebo fixmbr - jsou na instalacnim CD XPcek
    AMD Barton 2500+@2152MHz(12.5*172/1,65V) AQXFA 0335MPMW @ ASUS A7V8X full @ Cooper Silent 2 TC Rev.2 lapped@ 512MB DDR333 @ GeForce 4 Ti4200 128MB 310/610MHz @ Samsung SpinPoint 160GB S-ATA + WD 80GB JB 8MB @ DVD LG GSA-4163B @ DVD Pioneer 106s @ SB Audigy Player @ Fortron 350W+12cm fan @ Edimax EW-7128G
    Mobile : DELL Inspiron 1520

Standardní

Ale tady slo o to, ze XPcka normalne bootovali, chkdsk se taky treba provadel, pak nabehla ta hnusna modra obrazovka 'welcome screen', ale uz se neobjevil seznam uzivatelu, pouze veprostred bylo napsano to hnusny logo Windows XP a konec. Vice nez rok patram po tom, co zpusobuje tuto chybu a jak to opravit. Fixmbr ani fixboot ti v tomhle vubec nepomuze. V nouzovym rezimu to taky nenabehne a vracet se k predchozi zname funkcni konfiguraci, to mi jeste nikdy nepomohlo. XPcka jsou dobry, ale tyhle veci by potrebovali dotahnout poradne do konce, v tomhle ma M$ od zacatku woken porad nedostatky.

Senior Member Avatar uživatele Lord Owl
    Vliv
    273

Standardní

No jak se tak na to koukám, tak tady všichni můžeme založit Svaz Ochránců Čisté Instalace ...
    Core Duo2 2,66Ghz, 2048 DDR2-dual Kingmax, 320 Gb WDG RE2 SataII(16Mb cache),GeForce 7950GT 512 MB PCIe, NEC AD-7173A,DVD-RW/TOSHIBA SD-M2012,DVD, siť int. Realtek, mb-MSI P35 Neo2-FiR,int.Realtek HD Audio, mon. NOKIA 446 Pro.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání