... vím, že mám pro někoho blbý otázky, ale prostě se nemám koho zeptat ... používám Fedoru Core 2 a mám snahu se učit hlavně příkazouvou řádku. Konzole pod grafikou mi tolik nesedí a tak se chci zeptat, jak mám vyskočit z X prostředí![]()
... vím, že mám pro někoho blbý otázky, ale prostě se nemám koho zeptat ... používám Fedoru Core 2 a mám snahu se učit hlavně příkazouvou řádku. Konzole pod grafikou mi tolik nesedí a tak se chci zeptat, jak mám vyskočit z X prostředí![]()
pokud myslis textovy shell, tak ctrl+alf+F(1-6) podle distra. pro F7 byva obvykle graficky terminalPůvodně odeslal Speedy
ctrl + alt + backspace![]()
mno, pokud ma zapnuty gdm nebo kdm, tak se graficky prostredi okamzite po shozeni zase nahodiPůvodně odeslal Lipo
![]()
takze vypnout gdm, pokud ho teda pouzivas
No on tam nepise co ma jinak souhlas je to nekde v nastaveni chce si stim ophrat
takže to mám grafické rozhraní X ... čím ho vypnu, aby se mi zobrazil jen shell??
ako root pouzi prikazPůvodně odeslal Speedy
init 3
v /etc/inittab zmenit riadok
id:5:initdefault:
na
id:3:initdefault:
system bude startovat do textoveho rezimu, grafiku pre uzivatela nastartujes prikazom
startx
Speedy spravne hned v prvej otazke napisal distribuciu na ktoru sa pyta. Preto konkretna odpoved.Původně odeslal Wohmatak
kill gdm by mu vo FC2 nepomohlo lebo v inittabe je
# Run xdm in runlevel 5
x:5:respawn:/etc/X11/prefdm -nodaemon
za chvilu by mal znovu grafiku na obrazovke.![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)