Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Mam nekompatibilni stroj :-(

Standardní Mam nekompatibilni stroj :-(

Muzete mi nekdo poradit kde a jak zjistim v cem je problem, kdyz startuje live distro z CD
    Na mem PC se zatim spolehlive kazda kousne bez jakekoliv chybove hlasky a netusim proc

Knoppix 3.3 - zasek po natazeni jadra
    Morphix - vypise "Error: only one processor found" (ten je nejsdilnejsi)
    SlackLive - zatuh po natazeni jadra a bezchybne detekci disku
    BBC Live - zatuh po natazeni jadra

Zkousel sem menit hodnoty v BIOSu, vyhodit SCSI kartu, volby jako "expert", "noscsi" apod. bez valneho vysledku.

PS: Memtest OK, rock stable - testovano ve Win, netaktovano, HW snad celkem bezproblemovy.. (viz sign.)

Any help
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní

Ted jsem resil problem tuhnuti Knoppixu pri startu. Nemel jsem moc chut si s tim hrat, protoze jsem to potreboval jenom na udrzbu. Pomohlo spoustet

Kód:
    knoppix 2 noscsi nopcmcia nousb ...
    Proste se vsemi volbami "no". Nejspis bych zkusil update BIOSu, jestli nemas. Mozna za tim tuhnutim bude APIC nebo ACPI, podle mne nejvetsi kandidati na problem.

Standardní

Na te tve sestave by to nemelo tuhnout. Zkus parametry "noapic apic=no apic=off disableapic acpi=off disableacpi pci=noacpi" a uvidis (dal jsem to sem pro jistotu vsechno, kazde jadro se chova po svem.

BTW: Co znamena "zatuhne"? Funguje klavesnice (rolovani Shift+PgUp/PgDn, Enter)? pokud jo, zkus odrolovat vypis az nahoru a cist. V tomhle je asi nejlepsi slax, ten je nejvic verbose.

Osobne si myslim ze to bude delat nejaky integrovany smejd na desce.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Na te tve sestave by to nemelo tuhnout. Zkus parametry "noapic apic=no apic=off disableapic acpi=off disableacpi pci=noacpi" a uvidis (dal jsem to sem pro jistotu vsechno, kazde jadro se chova po svem.

BTW: Co znamena "zatuhne"? Funguje klavesnice (rolovani Shift+PgUp/PgDn, Enter)? pokud jo, zkus odrolovat vypis az nahoru a cist. V tomhle je asi nejlepsi slax, ten je nejvic verbose.

Osobne si myslim ze to bude delat nejaky integrovany smejd na desce.
    Ted sedim v praci, takze budu strilet od boku..

"zatuhne" znamena, ze reaguje (nekdy) na numlock a studenej reset, rolovani etc. sem zkousel i kdyz nevim jestli v kazdym distru, jednou fungovalo, ale i kdyz koukam na vypisy (vetsinou se to da stihat), nikde nic nekorektniho nepise. Parametry HW podle me detekuji OK

jednotlivy volby bootu sem samo zkousel, uvest vsechny naraz jeste ne, zkusim o weekendu a poreferuju..

BIOS nemam mozna nejnovejsi, ale vic jak 3/4 roku starej nebude

..nejlepsi for je na tom, ze sem presel pred casem na Intela kvuli dobre kompatibilite a optimalizaci SW (delam do videa a zvuku), z tyhle strany bych zradu cekal nejmin
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní

Citace Původně odeslal Aigor
    ..nejlepsi for je na tom, ze sem presel pred casem na Intela kvuli dobre kompatibilite a optimalizaci SW (delam do videa a zvuku), z tyhle strany bych zradu cekal nejmin
    No vetsinou to funguje, ovladace na AGP a tak by mely chodit naprosto bez problemu - hodne lidi jede na i865 a funguje tam vsechno. Ta kompatibilita se projevuje napr. u VIA nebo nForce, kde chybi ovladace k nekterym zarizenim (zvukovka, sitovka, AGP)... - u Intelu tohle vsechno jede. Na KT600 dokaze zase integrovana sitovka totalne zborit kernel atd...

Nevim nevim cim to je - proste zkusit parametrama jadra vypnout APIC, ACPI a podobne hovadinky...
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní Re: Mam nekompatibilni stroj :-(

Citace Původně odeslal Aigor
    Muzete mi nekdo poradit kde a jak zjistim v cem je problem, kdyz startuje live distro z CD
    Na mem PC se zatim spolehlive kazda kousne bez jakekoliv chybove hlasky a netusim proc

Knoppix 3.3 - zasek po natazeni jadra
    Morphix - vypise "Error: only one processor found" (ten je nejsdilnejsi)
    SlackLive - zatuh po natazeni jadra a bezchybne detekci disku
    BBC Live - zatuh po natazeni jadra

Zkousel sem menit hodnoty v BIOSu, vyhodit SCSI kartu, volby jako "expert", "noscsi" apod. bez valneho vysledku.

PS: Memtest OK, rock stable - testovano ve Win, netaktovano, HW snad celkem bezproblemovy.. (viz sign.)

Any help
    Ozivoval som dnes server s doskou IC7 - MAX3 + 2GB RAM + 4x 160GB WD SATA + 80GB WD ATA
    Danix s jadrom 2.6 skoncil po pridelovani IP adresy
    Danix s jadrom 2.4 pracoval dobre - videl disky na ICH5 radici, na SIL 3114 nie - asi nemal modul.

Standardní

mozna je problem s radicem anebo taky ne. zkus je prepnout do legacy modu. taky me napadlo jestli nemas spatne vypalene cedecka. zkontroluj md5 checksumem. povypinej ACPI, usb, zvukovku, integr. LAN, proste vsechno a uvidis.

jinak, asi pred pul rokem jsem instaloval linux na desku s intel ICH5 radicem a jadro 2.4.21 odmitalo. pokud se pamatuju tak 2.4.23 pak jelo bez problemu (podpora native modu diskoveho radice)
    Slackware...because it works

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

me tuhne knoppix na vsech kompech ve skole, pomuze jedine no usb
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní Vyreseno ?!

Problem se vyresil sam..
    - donesl jsem si nove stazenej Knoppix 3.4 a ten nabehl bez problemu, takze se s tim uz vrtat nebudu
    - vypnuti vsech voleb jsem zkusil aspon u Knoppixu 3.3 a to nepomohlo, dalsi distra sem znovu palit nezkousel, ale vzhledem k tomu ze sem uz nasel "jedno funkcni", povazuju to za vyreseny

(PS: Na jinym kompu me stabilne bezi Debian, tohle potrebuju fakt jako obcasnou nouzovku)

Kazdopadne dik vsem za podnety

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání