Jsou na 54 mbit WIFI potreba 2 anteny? Zkousel jsem fci. hledat ale kdyz jsem zadall "wifi 54" tak me to vyhodilo vetsinou sami blbosti..
Jsou na 54 mbit WIFI potreba 2 anteny? Zkousel jsem fci. hledat ale kdyz jsem zadall "wifi 54" tak me to vyhodilo vetsinou sami blbosti..
CPU Intel Core2 E6600, 2,4@2,9ghz ||| RAM DDRII 2x1GB Kingston 800Mhz ||| MB Gigabyte GA-965GM-S2 ||| GPU Asus 7600GT
bylo by dobré o jakém typu připojení mluvíš: AP-AP , klient-AP, klient-klient
A ty antényjako jedna na jednom zařízení a druhá na druhým ? ( to se hodí no), nebo dvě antény na AP ( proč klidněě stačí jedna)
Pašák erda.
Ja jsem v tomhle oboru lama, takze sorry, mno chcem si s kamosem udelat sit AP - AP. Dival jsem se na ruzny AP na netu a nekde je proste na fotce jedna a jinde zase dve anteny (jako ty co jsou primo na AP, ne externi).
Mno a kdyz bude potreba jen jedna tak proc se pouzivaji nekde dve?
CPU Intel Core2 E6600, 2,4@2,9ghz ||| RAM DDRII 2x1GB Kingston 800Mhz ||| MB Gigabyte GA-965GM-S2 ||| GPU Asus 7600GT
ProtoPůvodně odeslal CODE
, to neres staci jedna, a je to i lepsi, kdyz jsou dve tak jednu musis stejne vypnout.
ITF FreeNet Liberec
![]()
Preci musi existovat nejakej duvod proc tam ty firmy montuj dve anteny mhe?
Používá se to jako diverzitní anténa. Každá anténa má ve svém vyzařovacím poli hluchá místa a tím, že použiješ dvě stejné antény navzájem o kousek posunuté tyto hluchá místa vykreješ. AP pak mezi těmito dvěma anténami v optimálním případě přepíná a všichni klienti mají dobrý signál. Ale pro použití s externí anténou je nejlepší, když AP umí druhou anténu vypnout a používat jen jednu (s tím mají bohužel některé problémyPůvodně odeslal CODE
).
PS: i některá AP, která mají na pohled anténu jednu mají ve skutečnosti dvě - druhá je jen malá uvnitř APčka, zkus si rozdělat třeba D-Linka DWL-900.
Pak mas jeste dalsi moznost, ze jednu, ziskovejsi, antenu pouzijes jako prijimac a horsi jako vysilac, aby ses vesel do GL s vykonem.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
A jak bys to oddělil?Původně odeslal Jezevec
IMHO tohle u 802.11b/g zařízení neuděláš.. Teoreticky bys tam mohl strčit rozbočovač (4 dB útlum a 2000 Kč navíc) a k té vysílací útlumovej člen (taky aspoň 1500 Kč), ale zůstává tu problém s pofidérním přepínáním antén.
Asi to myslel tak, ze se na vysilaci antene nebude nicim srazet vykon a antena uz bude jednoduse mene ziskovaPůvodně odeslal KUBA
![]()
. Chtel bych takoveho cloveka nekdy potkat
. Samo pocitame zde s moznosti pripojit dve anteny a prepinat je.
amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu
Jasne, predpoklada se, ze AP umi anteny prepinat (treba WRT54G, pripadne pokud vim jde to i u WL500G - tam je treba zapojit druhy vyvod na plosnaku)
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)