Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: nVidia ovladče a WinXP :(

Senior Member
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní nVidia ovladče a WinXP :(

Už hodně dlouhou dobu se snažím pochopit chování ovladačů pro karty s chipem od nVidie ale stále se mi to nedaří

Jak udělat, aby po nahrání ovladačů XP pochapali, že při takovém a takovém rozlišení zvládne monitor takové a takové obnovovací frekvence?

Vždycky jsem musel používat nejaké "nvrt" nebo co to bylo a vnucovat XPckum frekvence převzaté z ovladačů pro monitor....

Jde to i jinak?

Teď jsem si musel nahár ty nejnovější ovl. jinak mi totiž blbnou textury u Battelfield:Vietnam......zde ale zase nefunguje (a nejenom zde) stary "nvrt" a novy nemuzu najit tzn. vse bezi na 60Hz coz je na 19" monitoru hruza
    MSI P67A-GD55, Intel Core i5-2500 3,3GHz, 4GB DDR3 1600 KINGSTON (9-9-9-27) dual, Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5850 1GB DDR5, 640GB WD SATA, 160GB SEAGATE SATA, 60GB Seagate šuplík, DVD-RW SAMSUNG SH-S203D, SB X-Fi Xtreme Music, 22" LCD LENOVO 220x, GENIUS Deluxe SW-5.1 Home Theatre dřevo, Microsoft RECLUSA Keyboard, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0A, Revoltec gamepad precision ADV, case ANTEC 1000w, FORTRON Blue Storm II. 500W

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    357

Standardní Re: nVidia ovladče a WinXP :(

Citace Původně odeslal DAFER
    Už hodně dlouhou dobu se snažím pochopit chování ovladačů pro karty s chipem od nVidie ale stále se mi to nedaří

Jak udělat, aby po nahrání ovladačů XP pochapali, že při takovém a takovém rozlišení zvládne monitor takové a takové obnovovací frekvence?

Vždycky jsem musel používat nejaké "nvrt" nebo co to bylo a vnucovat XPckum frekvence převzaté z ovladačů pro monitor....

Jde to i jinak?

Teď jsem si musel nahár ty nejnovější ovl. jinak mi totiž blbnou textury u Battelfield:Vietnam......zde ale zase nefunguje (a nejenom zde) stary "nvrt" a novy nemuzu najit tzn. vse bezi na 60Hz coz je na 19" monitoru hruza
    Uz delsi dobu je na to jedna polozka primo v ovladacich Potlaceni obnovovaci frekvence
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Standardní hihi

i pro OGL ?

este ze us tu nvidii nemam, btw Ti4200 byla moje posledni VGA od nvidie a myslim i celkove posledni rozumna GF ....

Dan
    AMD Opteron 144 @ 2844 Mhz, 311x9 1.6V - H2O, DFI NF4 Ultra-D 704-2BT Moded+NF4 Cooling w/Moded Freezer, 2GB Corsair XMS TwinX 3500LLPRO, Radeon X1900XT Flashed XTX - H2O, Hitachi T7K250 250GB 8MB SATA, SoundBlaster X-Fi Extreme Music + Genius Drewo, LG 4166, Acer 1951as LCD, MX1000 + Icemat, Logitech Wireless Internet Keyboard Pro, Coolermaster Stacker, Fortron Epsilon 700W PSU Fan Mod

Senior Member
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

jo ta položka tam je ale s tím že musím pro každé rozlišení nastavit požadovanou frekvenci což mi přijde dost amatérské proř to nepřevezme rovnou z ovl. monitoru?
    MSI P67A-GD55, Intel Core i5-2500 3,3GHz, 4GB DDR3 1600 KINGSTON (9-9-9-27) dual, Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5850 1GB DDR5, 640GB WD SATA, 160GB SEAGATE SATA, 60GB Seagate šuplík, DVD-RW SAMSUNG SH-S203D, SB X-Fi Xtreme Music, 22" LCD LENOVO 220x, GENIUS Deluxe SW-5.1 Home Theatre dřevo, Microsoft RECLUSA Keyboard, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0A, Revoltec gamepad precision ADV, case ANTEC 1000w, FORTRON Blue Storm II. 500W

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    357

Standardní

jo ta položka tam je ale s tím že musím pro každé rozlišení nastavit požadovanou frekvenci což mi přijde dost amatérské proř to nepřevezme rovnou z ovl. monitoru?
    To bude mozna tim, ze ne kazdy chce pouzivat maximalni frekvenci monitoru v urcitem rozliseni
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Senior Member
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Tomu moc nerozumim? a sorry ale pripadne mi to komicke......od ceho jinak ta frekvence je? snad pro lepsi ergonomii apod. ne?

nechci se divat na 1280*1024 při 60Hz ale při 85Hz....vic muj monitor nezvladne podle ovladačů.......a snad podle toho si i monitor vybiram ne?

Teda lespon u ATI tohle funguje.....maji sice i oni svoje mouchy ale mne ted jde jen zrovna o tuhle...

Jo nechci se hadat jen dojit k logickemu vysvetleni

Standardní

Tomu moc nerozumim? a sorry ale pripadne mi to komicke......od ceho jinak ta frekvence je? snad pro lepsi ergonomii apod. ne?

nechci se divat na 1280*1024 při 60Hz ale při 85Hz....vic muj monitor nezvladne podle ovladačů.......a snad podle toho si i monitor vybiram ne?

Teda lespon u ATI tohle funguje.....maji sice i oni svoje mouchy ale mne ted jde jen zrovna o tuhle...

Zkus Refresh Force, download stranku najdes pres google.
    HP nx7400 - Sharp 550sh

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    51
    Vliv
    297

Standardní

Monitor možno zvládne tú maximálnu frekvenciu, čo mu dokáže karta poslať, ale obraz nemusí byť najlepší...
    Môj monitor napríklad zvládne 1024*768*32 100Hz, ale ten obraz, čo lezie z karty (GF2MX400) je viditeľne horší ako pri 85Hz... Asi tak...
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

Standardní

ja na riesenie tohto problemu pouzivam 3D ovladace od nVidie, sice su urcene pre 3D bryle ale nema to ziaden vplyv ak ich nemas a je tam polozka kde si presne nastavis v akom rozlisku maju byt locknute ake refresch nastavenia a zaroven je tam ta uzitocna vecicka "set this refresh rate for all resolutions"
    Epox 8K9A7I | Thorton 2000+@2700+(13x166) | CoolerSpeeze CopperEagle | Gainward Ti4200 64mb (250/513@300/600)
    512MB PQI 200Mhz@166Mhz 2.0-2-2-6| Hitachi DeskStar 160GB | NEC 3520 | Samsung 757DFX | magNET operator

Standardní

Cože? Vždyť je to ochrana pro tebe.Při malym rozlišení obvikle monitor zvládne více MHz než při velkém.Takže na menší rozlišení si nastavíš logicky vyšší obnovovací freq. než na 1600x1200
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Senior Member
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Sorry ale přečti si ještě jednou co jsem napsl a pochopíš

Jde mi o to proč AUTOMATICKY ovl. grafiky nepřevezmou obnov. frekv. dané ovl. monitoru......tzn. že žádnou ochr. nepotřebuji....tedy alespoň u mých ovl. od monitoru kde jsou udané doporučené a max. frekvence od výrobce - čímž nemůže (nebo by nemělo) dojít k jeho zničení....

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    313

Standardní

tak u ATi zrovna tohle občas nefunguje ...nedávno tu někdo postoval problém s refresh u ATi...ale to jen tak na okraj,když už to sem taháš. Většina zkušenejch uživatelů preferuje manuální nastavení refreshe a funguje to i v OGL.

Standardní tenhle dotaz je absolutni hovadina

Mno, tak já si nemůžu stěžovat. 50-ková řada konečně podporuje potlačení obnovovacích frekvencí jak v DX tak v OpenGL . A přeci nastavit frekvenci u 4, slovy čtyř, rozlišení (víc stejně nepoužiješ) není zas až taková námaha ne?? a to, že se ty frekvence nenastavují automaticky samy je chyba XP, pod radou win 98,ME to funguje.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání