Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Barton @3200+ na EPoX 8RDA3I najednou nestabilní, proč?

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní Barton @3200+ na EPoX 8RDA3I najednou nestabilní, proč?

Problém:

Do víkendu jsem provozoval Bartona 2500+ na 3200+ s 1.75V, Prime běžel přes noc bez chyby (volba Blend)... v neděli jsem jen tak ze srandy zkusil Prime pustit a padl asi po 3 minutách Pak jsem zkusil přepnout položku CPU Interface z aggressive na optimal a Prime byl opět stabilní přes noc...

Včera jsem dělal pořádek v kabelech, tzn, vše jsem rozpojil, posvazoval páskama apod., znovu zapojil, pustil PC, vše najelo. Při hokeji RUS-SWE jsem opět pustil Prime, chtěl jsem se přesvědčit, jak se projeví zlepšení průtoku vzduchu ve skříni po odstranění té strašné skrumáže kabelů... Jenže ouha... Se Zalmanem jsem doteď měl teploty do 55C při Prime, teď najednou 60C , tak jsem měl podezření na chladič (že jsem s ním asi blbě pohl při odpojování napájení desky), tak jsem ho nasadil znovu... Bohužel nepomohlo...

Ke všemu nejen, že se teplota zvedla, ale Prime při nastavení 1.75V padne do tří minut ať je tam aggressive nebo optimal! Při 1.775V padne asi za 8 minut a při 1.8V jede minimálně půl hodiny (zatím nepadl), ale topí jak sviňa, na to že na něm sedí chladič za 1800 60C je fakt hodně...

Poraďte, co jsem kua mohl přehlídnout
    (večer ještě zkusím znovu nasadit chladič, jestli fakt nejsu levej, pasta je tam AS Copper)

Jo a ještě jsem si všimnul, že mi kleslo Vcore o 0.025V a lítá +/- 0.05V... prostě do teď to bylo furt 1.75V a teď mi zobrazuje monitoring 1.7V-1.75V
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní Re: Barton @3200+ na EPoX 8RDA3I najednou nestabilní, proč?

Citace Původně odeslal Vykuk
    Problém:

Do víkendu jsem provozoval Bartona 2500+ na 3200+ s 1.75V, Prime běžel přes noc bez chyby (volba Blend)... v neděli jsem jen tak ze srandy zkusil Prime pustit a padl asi po 3 minutách Pak jsem zkusil přepnout položku CPU Interface z aggressive na optimal a Prime byl opět stabilní přes noc...

Včera jsem dělal pořádek v kabelech, tzn, vše jsem rozpojil, posvazoval páskama apod., znovu zapojil, pustil PC, vše najelo. Při hokeji RUS-SWE jsem opět pustil Prime, chtěl jsem se přesvědčit, jak se projeví zlepšení průtoku vzduchu ve skříni po odstranění té strašné skrumáže kabelů... Jenže ouha... Se Zalmanem jsem doteď měl teploty do 55C při Prime, teď najednou 60C , tak jsem měl podezření na chladič (že jsem s ním asi blbě pohl při odpojování napájení desky), tak jsem ho nasadil znovu... Bohužel nepomohlo...

Ke všemu nejen, že se teplota zvedla, ale Prime při nastavení 1.75V padne do tří minut ať je tam aggressive nebo optimal! Při 1.775V padne asi za 8 minut a při 1.8V jede minimálně půl hodiny (zatím nepadl), ale topí jak sviňa, na to že na něm sedí chladič za 1800 60C je fakt hodně...

Poraďte, co jsem kua mohl přehlídnout
    (večer ještě zkusím znovu nasadit chladič, jestli fakt nejsu levej, pasta je tam AS Copper)

Jo a ještě jsem si všimnul, že mi kleslo Vcore o 0.025V a lítá +/- 0.05V... prostě do teď to bylo furt 1.75V a teď mi zobrazuje monitoring 1.7V-1.75V
    Karlos mi psal něco podobného, že už není schopen mít s fortronem tak vysoké FSB jako dřív, nejspíš ty fortrony dlouhodobě nezvládají takovou zátěž. Já taky míval 215FSB, dnes ANI NÁHODOU, max je 205FSB, s tím samým biosem a vším ostatním jako tenkrát, taky mám vyšší teploty než dřív (možná zasraný GPU blok?) je to divné.
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Standardní

2Vykuk: zkusil bych nejprve change zdroje
    IBM X60

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Citace Původně odeslal player1
    2Vykuk: zkusil bych nejprve change zdroje
    To se lehce řekne, ale hůře udělá... Mám toho Fortrona 1 rok, a měnit se mi nechce...

Tak teplotu jsem asi vyřešil, sundal jsem teď chladič dolů a všiml jsem si takového divného otisku na 1/2 jádra i na chladiči, prostě to vypadalo, jako by všechna pasta "natekla" na polovinu jádra a druhá půlka byla bez pasty... Nahodil jsem pastu znova a teplota je tam kde má být... tedy do 54C... Pustil jsem i Prime, zatím běží 10 minut na hodnotách, kde ještě ráno padal po 3 minutách... Že by špatně nasazenej chladič měl až takovej vliv?

Jinak ten Fortron má přímo ukázkový hodnoty... kromě 12V větve, kde od doby, co mám v komplu katodu je pouze 11.6V (přetíženej zdroj ale voltáž přidává, ne?) - bez katody je voltáž asi 11.75V... jenže 5ti procentní odchylka je prý snad OK, tedy i 11.4V by bylo cajk
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Standardní

Citace Původně odeslal Vykuk
    Jinak ten Fortron má přímo ukázkový hodnoty... kromě 12V větve, kde od doby, co mám v komplu katodu je pouze 11.6V (přetíženej zdroj ale voltáž přidává, ne?) - bez katody je voltáž asi 11.75V... jenže 5ti procentní odchylka je prý snad OK, tedy i 11.4V by bylo cajk
    Na ty hodnoty ser, protoze cidla stejne meri uplne sejdrem. Ono to prva podle toho co si napsal vypadalo i na zroj, myslel sem jen vyzkouset jinej... hlavne, ze ti to vali.
    BTW: se mne taky stanou obcas takovy haluze, ale to asi kazdymu
    FORTRON je prece kvalita, neni se ceho bat.
    IBM X60

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání