Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: GB 7N400PRO2 a double restart

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní GB 7N400PRO2 a double restart

Už jsem dlouhu toleroval, ale teď mě už došla trpělivost, problém je následujícího rázu: Od jisté doby po zapnutí/restartu počítače se po sobě dvakrát restartuje. Časově bych řekl před detekcí GF
    Průběh:
    -zapnu/restartuju
    -self test disku/CD
    -chvilku nic(zřejmě detekce nepoužitých IDE zařízení)
    -a teď by se měl zapnout monitor, vypis verze biosu GF a dále BIOS test ale šup a znova restart
    -kroky se znova opakují, ale monitor už naběhne a je dál vše OK

Nevím čím jsem si to způsobil, Default hodnoty v BIOSu jsem zkoušel... Mám podezření na ten DUAL BIOS...

Mám takový pocit, že se to děje od doby kdy jsem vyměnoval na GF chladič, tak jestli třeba nehaluzí GF - nevylučuju tuto možnost.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Vliv
    292

Standardní

Koukám, že mám zas nějaký advanced problém Včera jsem to chvilku řešil, a zjistil jsem, že to má co dělat s nastavení frekvence pamětí(přes děličku FSB)... zkoušel jsem nějaký paměti, nechtělo se mi zchazovat FSB, tak jsem nastavil tohle(50%) a najednou se mi zobrzazilo logo, které jsem tam kdysi dávno flashnul, ale který se už hodně dlouho neukázalo a restartovalo se to korektně. Jenže to fungovalo jenom jednou, další restart se zas realizoval dvakrát.

To fakt nikdo neví?
    BA95 positive

Standardní

a co tu chces poradit, to treba porste pretestovat, napalit novy korektny bios a hotovo, mam ti napisat ,ze daj default hodnoty zozen si inu grafiku aj pamet, popripade aj proc, odpoj disky a testuj....a ked sa dozvies co s tym je tak napis...
    AMD 64bit 2800+@3200+ 250x9, 1.55v, Epox 8NPA7I, 512 A data Vitesta, Radeon X800GTO2 R430@16pipes,432mhz, 1134mhz GDDRAM, Soundblaster Audigy, Leadtek TV Expert, Fortron 350W 12cm Fan, Eurocase s displejom, 3Dmark05-5560, 3Dmark06-1860

Administrátor Avatar uživatele Spec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    Koukám, že mám zas nějaký advanced problém Včera jsem to chvilku řešil, a zjistil jsem, že to má co dělat s nastavení frekvence pamětí(přes děličku FSB)... zkoušel jsem nějaký paměti, nechtělo se mi zchazovat FSB, tak jsem nastavil tohle(50%) a najednou se mi zobrzazilo logo, které jsem tam kdysi dávno flashnul, ale který se už hodně dlouho neukázalo a restartovalo se to korektně. Jenže to fungovalo jenom jednou, další restart se zas realizoval dvakrát.

To fakt nikdo neví?
    Správně by se to mělo "restartovat" 2x jen pokud by došlo ke změně FSB (CPU / MEM), nebo VCore/Vmem voltage. Je to nutné pro správnou inicializaci PLL a VRM/VRD. Má to na starosti Attansic ATXP1 controler a někdy ten Watchdog prostě inicializuje 2x i když se nic neměnilo. Asi bych zkusil flashnout jiný bios a clear CMOS.

Co se týče DUAL BIOS, tak někdy z neznámých důvodů se bootuje ze záložního i když k žádné chybě v primárním biosu nedošlo. Počítám, že když jsi flashoval bios, tak jsi ten záložní nechal jako původní a flashl si jen ten primární.
    Je tedy možné, že jeden z těch biosů - tam kde je to logo je OK a problémy nedělá a ten druhý ti dělá potíže.
    Prostě se mrkni z kterého biosu defaultně bootuješ a jak máš nastaveny parametry DUAL BIOS.
    AMD Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 9x250 | Asus A7N8X DLX rev. 1.04 bios 1009 modded BPL + ROMSIP | Trig T40-7 Plus | 2x 512MB PC3500 DDR KingSton HyperX CL2 |ATI Radeon X800GTO@16 pipelines 256Mb TVOUT/DVI | Maxtor DiamondMax9 80GB 7200rpm 8Mb cache| Z-Com Xi626 | DVD-ROM Pioneer 120S | LC Power 550W | Compaq MV700 monitor | w2k/sp4 |

Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal Kil
    a co tu chces poradit, to treba porste pretestovat, napalit novy korektny bios a hotovo, mam ti napisat ,ze daj default hodnoty zozen si inu grafiku aj pamet, popripade aj proc, odpoj disky a testuj....a ked sa dozvies co s tym je tak napis...
    [no flame]Chytrlolíne, třeba čekám na lidi, kterí tohle znají a vyřešily, nebo vědí o čem mluví jako SPEC... takže díky za tvé vyčerpávající přispění do diskuze, a radši sem nechoť.

2SPEC: BIOS sem ještě neflešoval, mám aktuální již od počátku. Ale s tím DUALem máš pravdu... po testování pamětí(Martymu odešla, tak jsme ji zkoušeli u mě), zničeho nic se objevilo logo, které jsem ta flashnul už dávno a od reset CMOS se tam neukazovalo(bootup logo bylo na DISabled) a najednou si ho zapnul, takže máš recht, děla to na 100% Dual Bios....

Jenže jaksi se s DB teprve seznamuji, takže jak zjistim z jakýho biosu bootuju? Předpokládám, že to bude v menu toho Dual biosu(nebo jak se to jmenuje.)

Jinak ten Watchdog mě taky napadl, vlastně jako první, prostě jsem si říkal, že tam je nastavenýho něco, co není OK, ale po Clear CMOS to dělalo pořád (100MHz FSB atd... prostě nekonfliktní nastavení)
    BA95 positive

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání