Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: problem s proxi

Standardní problem s proxi

pls potrebuju vedet jak si mam nastavit pripojeni k internetu, abych mohl prijmat soubory pres icq, uzivat direct connect v active modu atp. myslim, ze problem je prave v tom ze jsem pripojenej k serveru (asi proxi) a server je pripojenej miccrovlnou(256Kbit) k providerovi. ted to mam nastaveny na: Prostrednictvim site LAN. pls moc o radu jak to nejak obejit, nebo neco takoveho

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Je potřeba zjistit jméno softu (firewall, proxy), který běží na té bráně do internetu, pak se bude možná radit lépe
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Standardní Re: problem s proxi

Citace Původně odeslal eraser
    pls potrebuju vedet jak si mam nastavit pripojeni k internetu, abych mohl prijmat soubory pres icq, uzivat direct connect v active modu atp. myslim, ze problem je prave v tom ze jsem pripojenej k serveru (asi proxi) a server je pripojenej miccrovlnou(256Kbit) k providerovi. ted to mam nastaveny na: Prostrednictvim site LAN. pls moc o radu jak to nejak obejit, nebo neco takoveho
    Musi to byt jedine SOCKS PROXY nebo budes muset pouzivat ICQ2Go - jede na portu 80 - WWW

Standardní proxi

vim jen ze tam je nainstalovany linux, taky me zajima ip? ale nechci slyset ze mam 192.168.1.2 (server ma192.....1) a DNS mam nastaveny na 195.39.80.1 snad to pomuze, potrebuju to nejak obejit,nebo povolit porty nebo neco tak, pls help uz jsem zoufaly

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

neco sem slysel o tom z epomuze v icq na data transfer nastavit jen urcite porty a tyto porty forwardit na linuxu na tve ip.
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

a) IP zjistis treba pomoci tracert, pr: tracert www.seznam.cz a bude ti vypisovat cestu a prvni verejna IP je ta vase (toho serveru)
    b) aktivni rezim DC, to se musis dohodnou, aby na tebe presmerovali port (na tom serveru), kterej si pak nastavis v DC
    c) ICQ by snad melo fungovat normalne, teda pokud spravce serveru nejni paranoidni a nezakazal uplne vsechno. Co se tejce souboru pres ICQ, tady nevim, jakej to pouziva protokol, ale jestli je to jako ftp, tak se to taky musi nastavit na tom serveru aby to chodilo. Pod linuxem je modul, kterej umozni fungovat ftp pres NAT, ale nevim, jestli to funguje i pro ICQ - to doma testnu .

Moc jsem te asi nepotesil co ? Protose to vsechno zalezi na tom, aby se to nastavilo na tom serveru co je pripojenej do netu. Doma to mam podobne, ale spravcem toho routeru jsem ja takze si to nastavim jak potrebuju .

Standardní

tak jsem zkousel to trace, jako prvni verejne ip mi to napsalo 192.168.1.1 -tomu neverim a druhe bylo 195.39.80.129 - je to mozne? Slo by zjistit jestli to je opravdu ono. No tak dekuju za odpovedi- budu muset zajit za providerm aby povolil ty porty.

Vliv
    300

Standardní

to 192.168 prave neni verejne IP, to je vnitrni IP tvyho routeru. Ta druha IP je verejna. To je IP adresa routeru z venku.

add verejna IP: verejnou IP se rozumi IP viditelna a routovatelna v internetu.

Tohle je cast cesty ode me k tomu routeru:

7 940 ms 572 ms 612 ms nix.kpnqwest.cz [194.50.100.50]
    8 210 ms 478 ms 648 ms gw2-bb5.gts.cz [62.168.24.5]
    9 187 ms 193 ms 685 ms 195.39.63.162
    10 825 ms 654 ms 625 ms ns.domazlice-net.cz [195.39.81.70]
    11 157 ms 267 ms 397 ms 195.39.80.129

Je z toho videt, ze si pripojenej nejspis v Domazlicich a tvuj provider si s RFC hlavu nelame. Nemas tam totiz zadny domenovy jmeno. Jenom nevim, k cemu ti bude znat tu IP, kdyz ty potrebuhes hlavne pristup na ten router
    Jo, tvuj provider se jmenuje RADACOMP a ma pridelenejch pozehnane IP, takze muze bejt docela velkej.

add ICQ: pro prenos souboru tam jde vyhradit porty, jak uz tu bylo receno. Pro pouziti za FW - tvuj pripad - je to nutne, ale zase potrebujes forwardit ty porty na tom routeru. Takze asi nic

Standardní

ano ve vsem mas pravdu, jsem pripojenej v Domazlicich a mam internet od Radycomputer, nepochopil jsem co jsi myslel tim ze si provider s RFC hlavu nelame, k cemu je to domenovy jmeno? Ten muj provider spravuje ten router(u me na pude). Rekni mi teda pls co mam lidem v Radacomputer rict(abych mohl delat vyse zminovane veci). Maji mi teda povolit nejake porty, nebo .....?

Vliv
    300

Standardní

Pockej, ted zase trochu nechapu ja. Ten router spravuhe kdo. Negdo, kdo ma koupenou konektivitu od zmineneho providera a poskytuje ti ji za nejaky ten baksis, nebo primo provider ?

Tak jako tak, si se spravcem toho routeru dohodni, jestli na tebe presmeruje naky porty. V pripade DC by asi byly vhodny 411,412,1411,1412 - nejcasteji pouzivane, staci jeden z nich. Jinak je to celkem fuk. V DC si pak ten port nastavis a pojede active - mozna . Pro DC je potreba TCP i UDP. Funguje to tak, ze kdyz negdo posle pozadavek na IP routeru a na ten port, tak router pochopi, ze to ma postlat tobe. Pro toho cloveka se to tvari, jako by se bavil s routerem. Do DC si pak nastavis IP - tu venkovni routeru - a ten port.

add RFC: jsou to normy pro komunikaci po sitich, popis protokolu atd. Dle RFC musi mit kazda IP prirazeno domenove jmeno. Dobry je to treba ktomu, aby sis nemusel pamatovat IP Bych chtel videt, jak misto www.overclocking.cz pises treba 217.11.236.6

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    a) IP zjistis treba pomoci tracert, pr: tracert www.seznam.cz a bude ti vypisovat cestu a prvni verejna IP je ta vase (toho serveru)
    Není to pravda.
    Jedině, kde bezpečně zjistíš svou IP je JS server, který zobrazuje Tvoji IP, např okno odeslání sms z http://www.t-mobile.cz/
    b) aktivni rezim DC, to se musis dohodnou, aby na tebe presmerovali port (na tom serveru), kterej si pak nastavis v DC
    c) ICQ by snad melo fungovat normalne, teda pokud spravce serveru nejni paranoidni a nezakazal uplne vsechno. Co se tejce souboru pres ICQ, tady nevim, jakej to pouziva protokol, ale jestli je to jako ftp, tak se to taky musi nastavit na tom serveru aby to chodilo. Pod linuxem je modul, kterej umozni fungovat ftp pres NAT, ale nevim, jestli to funguje i pro ICQ - to doma testnu .
    jj, ten modul podporuje i ICQ (ja sam provozuji Linux)
    Moc jsem te asi nepotesil co ? Protose to vsechno zalezi na tom, aby se to nastavilo na tom serveru co je pripojenej do netu. Doma to mam podobne, ale spravcem toho routeru jsem ja takze si to nastavim jak potrebuju .
    jj

Pokud neuspěješ, tak ještě zbývá ICQ2Go.

Vliv
    300

Standardní

[quote="Paolo"]Není to pravda.
    Jedině, kde bezpečně zjistíš svou IP je JS server, který zobrazuje Tvoji IP, např okno odeslání sms z http://www.t-mobile.cz/
    [quote]

Pokud pouzije proxy, tak zjisti maximalne jeji IP, ale ne IP svyho routeru. Teda pokud ta proxyna nebezi na tom routeru. Proto maj lidi, ktery jsou za proxynou problemy s odesilanim SMS, protoze casovej limit je na IP a oni maj vsichni stejny.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

jjto same kabelovka i bez proxi. vsichni za natem )))
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s PC - Samovolne vypinanie
    Založil B7u3A v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 21:00
  2. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 30.10.2005, 07:24
  3. !! Power DVD 4.0 velky problem !!
    Založil GABO v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6