Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Jde přepnout Switch na 10Mb/s ?

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní Jde přepnout Switch na 10Mb/s ?

Mám propojené dva switche, potřebuju je přepnout tak, aby mezy sebou komunikovaly ne ve 100vkovém režimu, ale v 10Mb/s. Jde o to, že mi pak nejede síť. Nevím proč, pátral jsem potom dlouho, ale bezvísledně. Síť běhala jen na 10Mb/s, to mi nevadí, ale po přidání druhého switche se to automaticky přepne na 100 a je to v pr...... Co s tím? Jeden switch je 8 port Edimax a druhej je 5 port taky edimax.
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Nemanagovatelný switche předpokládám nepřepneš. Otázka je, jestli předpokládám správně .
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal KUBA
    Nemanagovatelný switche předpokládám nepřepneš. Otázka je, jestli předpokládám správně .
    Predpokladas spravne.

Jak daleko je mas ? nektery switche nezvladnou vzajemny propojeni vic jak 5m.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

mám je 80 metrů od sebe ale vidíme se, to jo, ale to je asi tak všechno. To mi dělá i bez switche, při 100Mb/s při 10Mb/s je vše OK
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak nakonec jsem přeházel konektory, vynechal jsem auto uplink kterej je na tom jednom switchy, a jede to při 100Mb/s na 50% = zázrak )) Jinak dík za rychlý odpovědi. Snad to vydrží..............
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Na 100Mbps je potreba dodrzet i zapojeni jednotlivych dratu. Jak to mas v tom konektoru zapojene ?
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Standardní

Citace Původně odeslal VOiD
    Na 100Mbps je potreba dodrzet i zapojeni jednotlivych dratu. Jak to mas v tom konektoru zapojene ?
    na to je potreba dodrzet jen ty dva pary. a ty jsou potreba i na 10mbit. az na gbit je potreba dodrzovat vsechny 4 pary .

spis ... netahnes ten kabel kolem nejakyho potencialniho zdroje RFI nebo jinyho ruseni ? (udajne tomu muze delat bordel i paralelni elektricky vedeni -zvlaste kdyz na nem vysi nejakej vykonnejsi spotrebic)
    kdyz jsou ty switche hned vedle sebe spojeny 2m kabelem fungujou ok? je ten (80m) kabel stinenej? neni nekde terba narizlej nebo nejak porusenej?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Ten kabel je stíněnej. Nařízlej snat neni, přeměřoval jsem ho multimetrem. Konektory jsme přecvakaly. Vede, přes půdu u mě v baráku, pak venku 20 cm podzemí asi 0,5 m od pouličního osvětlení. Je na tom divný to, že sme měly nejprv spojený 2 PC kříženým kabelem a jelo to na 98% při 100Mb/s. Pak kámošovy vyhožel PC od zdroje. No a od tý doby smw musely jet na 10Mb/s. Zádná síťovka to na 100Mb/s nedokázala tak, aby to jelo líp než na 0,2 % využití. Jen sme se vyděly a nic. Pak se koupil jeden switsch u kámoše na druhý straně kabelu. Tak sme ho přecvakaly aby byl 1:1, zase přeměřily a zase to jelo jen na 10Mb/s. Teť si naši koupily PC a tak jsem koupil swisch a problém byl v tom, že se automaticky přepne na 100Mb/s. No kupodivu to teť šlape na těh 100Mb/s na 30-50% využití. Jen sem přehodil na swicthy přívody a jede to. No nevím co s tím je, ale asi bude něco v zemi, bludný proudy nebo tak něco. Jo máme nacvakaný plechový konektory na kabelech, a ty se dotýkaj síťovky, asi je to uzemněný, ale na obou stranách. Jednu sem skoušel zaizolovat, aby to bylo jen na jedný straně, ale je to stejný.
    Taky mi jdem na jeden počítač v síti posílat data s využitím sítě na 80% a na ostatní tak 40%. Je to divný
    IBM ThinkPad T40

Standardní

Možná by bylo dobrý si někde půjčit měřák na kabely a zkusit to proměřit co s tim je.
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání