Dotaz:
Možnosti a hranice stařičké desky od PC CHIPS (100) m756mrt.![]()
Předem zdravím všechny příznivce overclockingu a děkuji za jakoukoli radu či informaci k mému dotazu. Již minule jsem se ptal, jestli bych mohl na své základní desce od PC Chips 100 - M726MRT, přetaktovat PPGA Celeron 533 na frekvenci vyšší než 600 MHz. Odpovědi byly jednoznačné - "Buď rád, že ti to vůbec šlapale na těch 600 MHz". Kdyby bylo po mém, tak ten starý comp už dávno zahrabu, ale nyní situaci neřídím já, ale má peněženka. Proto jsem se chtěl zeptat na nějaké možné a fungující alternativy vzhledem k mé základní desce. Velice by mě zajímalo jakým nejlepším a nejvýkonnějším procesorem bych mohl základní desku osadit ovšem kromě procesorů s frekvencí 600 MHz, mám na mysli třeba takovou osmistovku Pentium III či vyšší. Taky bych byl rád kdyby to byl procesor, kterým bych mohl osadit socket 370 na mé základní desce v horším případě bych možná bral něco i na slot 1, ale jelikož jsem se dozvěděl z ostatních příspěvků, že na tento socket 370 jdou jen PPGA celerony, byl bych rád kdyby mi někdo objasnil problematiku slotu 1 a objasnil instalaci, používání a nákup nějakých redukcí - kdybych tam chtěl dát něco silnějšího (kromě 0,6 GHz). Velice by mě zajímalo co a kolik by to maximálně útáhlo, tak aby to šlapalo. Mám veliký zájem o pentium III, ale silnější celeron by se taky hodil.
Ještě jednou moc děkuji za jakékoli informace a rady.
S pozdravem Oox (-:![]()