Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Audigy 2 - Pískání s novými ovladači

Standardní Audigy 2 - Pískání s novými ovladači

Zdravím
    mám problém s A2 při novějších ovladačích.Dneska jsem naistaloval Colina 4 a ten má podporu Eax 4 a proto jsem musel použít nové ovladače s podporou Eax 4 (předtím jsem používal original z cd Audigy 2).
    Po instalaci uz Eax fungoval a dokonce mi to v Creative menu ukazovalo Audigy 2 (předtím mě to ukazovalo Audigy [D000] ) ale a teď se na to radči posadte at to s váme nesekne.Začal se mi z počítače ozívat pískot (mám dost tichej comp) tak je to slišet jak prase ale píská to jen we Win jakmile spustím nějakou hru nebo film nebo comp něco dělá např. koduje video tak pískaní hned zmizí ale jak nic nedělá tak píská jak blbej.Byl jsem donucen naistalovat zpátky staré ovladače a s těmi už to nedělá.Tak netuším v čem muže být problém. Používám Win Xp sp1. V PCI slotu mám ještě Tv tuner Genius Video Wonder Pro 3 a používám k němu neoriginalní soft (Fly2000Tv v2.35) a driver Philips WDM 2.1.0.5.
    AMD Athlon II X3 435 ;Asus M2N-E nForce 570 Ultra;Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe + Fan Arctic 9225 PWM;A-Data 2x2GB DDR2 800MHz CL5;Gigabyte GV-R785WF2-2GB,Western Digital 640 AAKS,Optiarc 7203S;NEC 3540A;Creative Audigy 2;Thermaltake Soprano;Coler Master Aerogate III;Enermax MODU82+ 525W;Benq 2420 HDB;Genius SW 5.1 Home Theatre.

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

hm,zatim jsem se setkal jen s pískající grafikou

Standardní

Přes víkend to snad vyzkouším na jiným compu a uvidím jestli je to zvukovkou a nebo je chyba nekde u mě v hardwaru.Reklamačku by mě kdyžtak měli snad uznat.
    AMD Athlon II X3 435 ;Asus M2N-E nForce 570 Ultra;Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe + Fan Arctic 9225 PWM;A-Data 2x2GB DDR2 800MHz CL5;Gigabyte GV-R785WF2-2GB,Western Digital 640 AAKS,Optiarc 7203S;NEC 3540A;Creative Audigy 2;Thermaltake Soprano;Coler Master Aerogate III;Enermax MODU82+ 525W;Benq 2420 HDB;Genius SW 5.1 Home Theatre.

Standardní

Doporučuju vyzkoušet vypnout SW chlazení (viz. články, kde se tomu věnují), případně nastavit dělitele frekvence na 8x a rychlost přepínání na Ultra Fast (viz. můj program).

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    293

Standardní

No vzhledem k tvému FSB není vyloučeno, že nové ovladače s kartou pracují trochu jinak, či od ní vyžadují něco jiného v jiném čase ... pokud to pískání vychází přímo z karty, tak je to závislé na frekvenci, s kterými ona pracuje. Je možné, že staré ovladače nepoužívali jistlou část čipu a nové ji používají a ta píská...

Jinak prosím o smysluplné nazvání tredů... Myslel jsem, že už to na fóru chápete!!!

>>Změněno
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Pískání vychází z asi(na 99%) z desky.Dělá to i při 133Fsb a žádné softwarové chlazení nepoužívám.Před chvílí jsem to testoval na jíném počítači o skoro schodné konfiguraci jako mám já a vůbec nic nepískalo.Zkoušel jsem i novou instalaci Xp - v Pci slotu jsem nechal jen A2 a pískalo to taky. Na 99,9% je to deskoů - Shuttle AN35N 400 - mám ji od začatku února.Předtím jsem měl AN35N Ultra a ní jsem už myslím nové ovladače od Creative používal a tam nic nepískalo.Jenže musela na reklamačku měla špatnou epronku na které byl Bios a něšela přepsat a uplně odešla.Z reklamačky mě poslali místo Ultra verzi 400 a s ní nejsem moc spokojen(nepodporuje dual channel - v té době jsem měl dualové paměti) ale nechtělo se mi ji posílat zpátky a čekat až mi pošlou tu povodní.Ted už to ale budu muset nějak řešit.
    Mám 3.možnosti. 1.že budu používat staré ovladače a připravím se o Eax4. 2.budu používat nové ale bude to pískat. 3.Pošlu desku zpátky a budu chtít AN35N Ultra.

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    No vzhledem k tvému FSB není vyloučeno, že nové ovladače s kartou pracují trochu jinak, či od ní vyžadují něco jiného v jiném čase ... pokud to pískání vychází přímo z karty, tak je to závislé na frekvenci, s kterými ona pracuje. Je možné, že staré ovladače nepoužívali jistlou část čipu a nové ji používají a ta píská...

Jinak prosím o smysluplné nazvání tredů... Myslel jsem, že už to na fóru chápete!!!

>>Změněno
    Moc se za název tredu omlouvám ale byl jsem včera tak naštvanej že jsem si to vůbec neuvědomil. P.S. diky že jsi ho nesmazal

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání