Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Kolaps PC a hledani zavady

Standardní Kolaps PC a hledani zavady

Deska K7T Pro, Duron 700MHz, ...

Obcas - treba pri hrani Mafie - zcerna monitor a PC zdechne. Pak nenaskoci treba 4-6h ! Zkousel jsem vsechno menit, krome procesoru a desky. LED diody zustavaji bud cervene nebo na prvnim kroku.

Po case se to najednou rozjede / vetsinou pomuze nekolikrat smazat CMOS a vyndat procesor z patice a dat ho zpet a pak se to zase normalne rozjede. Netusim, co by to mohlo byt. Pocitac je mimo provoz tak 4-6h, nez se to umoudri.

Ze by nejaky studeny spoj ?

Standardní

Zkus vymenit zdroj... Mrkni jestli se ti neprehriva procak, hod 3D Mark, Prime atd.. Je toho hafo.
    XP 1700+@2400+ (JUIGB, 1,675 V, FSB 166), MSI KT4V, 256 DDR 400 CL 2,5 Samsung, 256 DDR CL ?? Kingmax, GF Ti 4200 AGP 8x 128 MB@TI 4800SE, 80 GB Maxtor Diamond 9+

Standardní

ja bych si tipoval zdroj, ale taky bych skus nejakej program na zjisteny stability treba PRIME95 atd... a teploty prociku je taky dulezita!
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Standardní

Psal jsem ,ze jsem menil vse - krome desky a procaku. Zdroju jsem zkousel nekolik. Navic, ten co tam je by prece neodpocival takovou dobu.

Kdyz to proste zdechne, tak nepomuze ani 300W zdroj. Necham v desce jen procesor a pameti a stejne to nenabehne a LED D1-D4 sviti cervene.
    I bez pameti je to stejne...

Po vychladnuti by to melo prece normalne nabehnout. A ono ne.

Standardní

Mno v tom pripade bych zkusil desku. Jestli ma procik normalni teplotu a zdroju si zkousel nekolik, jaxi podotknul, tak uz to ani nicim jinym byt nemuze. Zkontroluj kondenzatory na desce vedle prociku jestli nejsou sloupany, jestli maji vsechny stab. napeti heatsinky atd. MSI sou s timdle desny mrdky
    XP 1700+@2400+ (JUIGB, 1,675 V, FSB 166), MSI KT4V, 256 DDR 400 CL 2,5 Samsung, 256 DDR CL ?? Kingmax, GF Ti 4200 AGP 8x 128 MB@TI 4800SE, 80 GB Maxtor Diamond 9+

Standardní

Kondiky by to byt nemely a teplota taky. Proste to pak stavkuje tak dlouho, az to zase samo nabehne... Nekdy po ctvrthodine, ale nekdy az po nekolika hodinach...

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

No zkusil bych jěstě sehnat ňákej jinej procák(jestli máš kde)

a jinak bych hledal jestli ta deska neni třeba někde škrábnutá a jak to tepelně pracuje že se to rozpojí nebo tak něco. Víc mě nenapadá
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Standardní

Znamej mel ten samej problem....akorat mel MSI 6163 (440BX) proste z niceho nic mu to spadlo a pka to nekolik hodin nejelo...LEDky pry svitily vsechny 4 cervene....tak to dal spravit.....a kdyz sem se ho pak ptal co tomu bylo, rikal, ze ani ten co to spravoval to nevedel...proste to zapl a najednou to jelo ...a zatim furt jede....divny...hoooodne divny....
    Tak si zkus nekde vypujcit MoBo ja bych videl zavadu prave v tom...
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Standardní

kamosovi stavkoval Matsonic vecne hlasil nejaky chyby pri nabehu -CPU RAM..., mrkni jak moc je ta deska zaprasena on mnel zespodu desky takovej humus ze to bylo az strasny,stcilo to vysat a uz to bylo v poho
    | AMD Athlon 64 3500+ (Orleans) | Asus M2N-E | 2× Apacer 512MB PC2-5300 | GigaByte MAYA GV-NX76T128D-RH | Crative SoundBlaster Live! 5.1 Digital SB0220 | Western Digital Caviar SE WD3200AAKS | LG SuperMulti GSA-H10N | CoolerMaster Elite 330 | Arch Linux 64bit |

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání