Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: WIFI síť prosím poraďte se vzdáleností.

Standardní WIFI síť prosím poraďte se vzdáleností.

Mám známého a on poskytuje připojení na WIFI. Nabídl mi slušnou cenu. Problém je, že na něj asi mám přímou viditelnost ale je to cca. 6-7Km. On mi tvrdí, že má všesměrovou anténu s dosahem do 12Km. Pokud tedy koupím anténu s 21 nebo 24dB ziskem myslíte, že mám šanci se připojit? Máte někdo připojení na takovouhle dálku? A jak je to potom když to chytím se zpětnou komunikací a TX dat ode mne k němu? Ve WIFI se moc nevyznám tak doufám, že poradíte. Díkes
    ASUS P5Q | C2D E7200@3.6GHz [9x400@1.25V] | PATRIOT 4086MB RAM | NVIDIA 8800GT 512MB | 24"LCD BENQ | Seagate 7200.7 120GB & IBM 180GXP 60GB & 2xWD640AAKS |

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

no, jet by to mohle, ale žádná sláva to nebude . U nás mame spoj (asi tak 4 max. 5 km) je na tom 18dbi antena a je to pripojeny na vsesmerovku a....no skoro to nejede, jestli to obcas vytahne 50 kB/s tak pomalu slavime . Nejlepsi by bylo kdybys mel moznost půjčení kvalitní anteny a odzkouset, neb wifi je věc záludna ). Jinak je na takovyhle spoje lepsi antena proti anteně, to bys to měl jisty, tady to chce vazne odzkouset.
    C2D E8200, ASUS P5Q Pro, 2x2 GB RAM, Ati 4870, HDD WD 640 GB, Seagate 320 GB

Standardní

Hm, jen by mě zajímalo, jestli na tý všesměrovce reguluje výkon .

Jinak jak bylo řečeno, tak proti všesměru horko těžko. Mrkni třeba sem - http://strizkov.wz.cz/dosah/ .

Standardní

Ja osobne vlastnim WI/FI antenu typu sito zisk cca 30 Dbi,je to na vzdalenost 3 km,prima viditelnost.20m Kabelu Belden H 1000/ten je asi nejlepsi/Z comaxe 626.No ztrata celkova vc kabelu ja asi 7 Dbi,takze signal 24 Dbi cistota,bez ztraty paketu,plny signal.Ve Tvem pripade bych provedl mereni zapujcenym HW at vis do ceho des.
    P.S. Pokud chces muzu Ti sehnat antenu se ziskem pres 30 Dbi za 1000Kc.
    Dum spiro, spero

Standardní

Diky vsem. Zkusim si pujcit tu antenu a pripinej bod na vyzkouseni a uvidime.
    ASUS P5Q | C2D E7200@3.6GHz [9x400@1.25V] | PATRIOT 4086MB RAM | NVIDIA 8800GT 512MB | 24"LCD BENQ | Seagate 7200.7 120GB & IBM 180GXP 60GB & 2xWD640AAKS |

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal sodom
    No ztrata celkova vc kabelu ja asi 7 Dbi,takze signal 24 Dbi cistota,bez ztraty paketu,plny signal.
    A že ořekračuješ povolené normy ti je asi určitě jdeno, že
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

Myslis si ze to nevim,ale omezovac se mi kupovat teda nechce a na mobilni site seru.Nestudoval jsem jestli jde signal nejak softwarove upravit,tusim ale ze jde.
    Dum spiro, spero

Standardní

Ono ani nejde o mobily navic ty sou v komercnim pasmu na jiny frekvenci ale jednak o lidi v tvem okoli a ve smeru vyzarovani je to celkem sobecky pokud to zjisti ctu ale nevim jak sou mastny pokuty...

[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201

Standardní

A ze se ptam kolik povoluje CTU ?

Standardní

No tim "sobectvim" bych se zas az tak neohanel.Nevic si myslim ze kolem nasich hlav lita daleko vice sracek nez si Ty i ja vubec umime predstavit.Nikdo zatim neuvedl studii o pozkozovani lidskeho organismu v zavislosti na zareni v tehto pasmech a pokud ano,jsou to jen spekulace a zadne exaktni zkusenosti.Dle meho soudu to jednou vsichni zjistime.Ale sracky to urcite jsou.
    Stran tech pokut,jsou to urcite radove tisice.Kolega MUDr rikal ze kolem 10000kc.
    Dum spiro, spero

Standardní

No tim "sobectvim" bych se zas az tak neohanel.Nevic si myslim ze kolem nasich hlav lita daleko vice sracek nez si Ty i ja vubec umime predstavit.Nikdo zatim neuvedl studii o pozkozovani lidskeho organismu v zavislosti na zareni v tehto pasmech a pokud ano,jsou to jen spekulace a zadne exaktni zkusenosti.Dle meho soudu to jednou vsichni zjistime.Ale sracky to urcite jsou.
    Stran tech pokut,jsou to urcite radove tisice.Kolega MUDr rikal ze kolem 10000kc.
    Ale tady nejde o nějaký vyzařování a vlivy na lidskej organismus. To že si tady vysíláme nějakejma mW asi nikoho nevytrhne, když na jinejch pásmech se vysílá v řádech W i kW. Ale jde o to, že když uděláš takovej spoj, jako děláš, tak ti totálně zarušíš WiFi pásmo a to tak čtyři kanály, takže pak jinejm lidem okolo nemusí WiFi pořádně fungovat, když limity dodržujou.

Standardní

Wha,no ja jsem tou svou praci jak posedlej.
    No dobra,uznavam ze to trosku prekracuju a o techto ucincich jsem jaksi netusil.Uvidim co se da delat a mozna ten signal i trosku srazim.
    Paradoxem ale je,ze poskytuju pripojeni jeste sousedovi a napojovala to firma/u ktere on pracuje/zabyvajici se poskytovanim bezdratoveho i-netu,jinak bych to udelal ja sam.Neni to prinejmensim ironie ,ze pouzili muj HW a nijak je nezajimaly limity vyzarovani.
    Dum spiro, spero

Standardní

Wha,no ja jsem tou svou praci jak posedlej.
    No dobra,uznavam ze to trosku prekracuju a o techto ucincich jsem jaksi netusil.Uvidim co se da delat a mozna ten signal i trosku srazim.
    Paradoxem ale je,ze poskytuju pripojeni jeste sousedovi a napojovala to firma/u ktere on pracuje/zabyvajici se poskytovanim bezdratoveho i-netu,jinak bych to udelal ja sam.Neni to prinejmensim ironie ,ze pouzili muj HW a nijak je nezajimaly limity vyzarovani.
    To je krutá realita. Firmy překračujou úplně běžně. Jednou jsem se dokonce setkal u nějakýho pidi-providera s názorem, že to pásmo je jen pro komerční poskytování konektivity a amatéři by ho vůbec neměli používat .

Standardní

Ale pokud je to takhle,urcite s tim neco udelam a silu signlu zmirnim na povolene hodnoty.Jenom abych nemel nejake ztraty paketu.No uvidime,zmerime a uvidime.
    Dum spiro, spero

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Nevim co tady trapčíte dyt ty 24dB síta jsou na každý druhý střeše stačí se jen koukat a silně pochybuju,že to někdo reguluje navíc mi připadne že tak do 200mW to je o ničem
    Neřikam kdyby to měl osolený na 1W nebo víc

P.S. U nás na síti je spoj cca 7km vzdušnou čarou proti sobě 2 síta ale kolik to dává nevim
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

Citace Původně odeslal globalkiller
    Nevim co tady trapčíte dyt ty 24dB síta jsou na každý druhý střeše stačí se jen koukat a silně pochybuju,že to někdo reguluje navíc mi připadne že tak do 200mW to je o ničem
    Neřikam kdyby to měl osolený na 1W nebo víc

P.S. U nás na síti je spoj cca 7km vzdušnou čarou proti sobě 2 síta ale kolik to dává nevim
    Jo, protože když to je zarušený, tak aby ti to chodilo, tak seš nucenej použít pořádnou anténu, čímž to zase zarušíš dál, takže je to takovej kolotoč. Ale na druhou stranu maj tyhle super duper antény výhodu v tom, že jsou hodně směrový, takže to zarušíš jen lidem, který jsou mezi tebou a APčkem .

Senior Member mince Avatar uživatele TiGeR
    Vliv
    284
    NTB: Toshiba Satellite 1M8
    CPU:C2D T7100 1.8Ghz
    RAM:DDR2 2x1024 667Mhz
    VIDEO: ATI HD2600 256DDR2
    DISK:Toshiba 160GB 5400 rpm
    Logitech MX510

WIN 7

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání