Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Programky pro TI-89, rozsah Matematika 2

Standardní Programky pro TI-89, rozsah Matematika 2

Pokud byste mel nekdo tipy nebo zkusenosti s programy pro TI-89 v rozsahu Mat2, tedy dvojne (trojne) a krivkove integraly, teorie pole, soustavy dif. rovnic atd. dejte plz vedet. Konkretne bych potreboval neco pro vypocet mezi v dvojnem nebo trojnem integralu, v archivu stranky ticalc.org jsem nic nenasel.

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

"N-né" integrály počítá sám od sebe snad, ne
    Teorie pole , soustavy dif. rovnic - dej si vyhledat v google nebo projdi odkazy z ticalcu. Pokud si pamatuji tak na nějaké francouzské stránce ...wanadoo... fr. bylo něco a na několika dalších taky.
    Pokud máš na mysli pod "Teorii pole" jeho fyz. interpretace resp. matematické disciplíny - parc.dif. a integr. rovnice, funkcionální analýzu, variační počet . pak to je kapánek silné kafe na kalkulátor - tady moc pšenka nepokvete. Jednou jsem zkoušel nějaký progam na 2D laplaceovu rovnici (numericky) počítalo to snad půl hodiny.
    Ovšem pokud máš na mysli - matematický "podklad" -skalární, vektorová pole přes definice, dále následovýny zákl. vektorovými identitami (a následně algebrou) div, grad, rot, laplac. oper. a následně integrálními počty - cirkulace pole, tok pole viz. Stokesova a Greenova věta ... Pak jsem tuším někde něco viděl tzn. mohl bystto někde vyhledat.

Co ještě dobře jede a je dobře implementováno jsou integrální transformace.
    Co studuješ , na jaký předmět to máš ?
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

Strojarnu v LBC, konkretne je to na Matematiku 2B, neco uz jsem sehnal ale stale nemuzu vubec nic najit na urceni mezi v dvojnem/trojnem integralu

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal marq
    Strojarnu v LBC, konkretne je to na Matematiku 2B, neco uz jsem sehnal ale stale nemuzu vubec nic najit na urceni mezi v dvojnem/trojnem integralu
    Mylsel jsem jestli to nemáš do fyziky.
    Matematika 2B -Hmm, neznám.
    Aha , takže teorie míry a Lebesgueův integrál ti dělají problémy Tam stačí Fubiniova věta, ne, No asi ne, ale je to brnkačka (Čebyševova nerovnost, nějaké ty věty od Lebesgueva, nějaké to lema od Leviho, Borel Canteliho ). Hlavně nezapomeň - Riemann vs Lebesgueův integrál
    Umíš převést N-ný na N-násobný ?

nemuzu vubec nic najit na urceni mezi v dvojnem/trojnem integralu - to si děláš legraci? co na to chceš najít? vždyť to je normální algebra.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

Nikoliv, to bych to sem nepsal Vim, ze na TI-89 neco takoveho existuje, proto jsem se ptal

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání