Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Odvaril sem procesor? Nejde taktovat.

Standardní Odvaril sem procesor? Nejde taktovat.

Tak sem menil desku z An7 zpet na mou NF7-S v1.1 a pri te prilezitosti sem chtel otestovat novej chladak od Gigabyte - samozrejme sem ho nasadil blbe a nedosedal. Deska jen rvala. Po vymene procaku sem zjistil ze to jede. Nakonec sem to rozjel i se starym ale nejde vubec menit nasobic ani frekvenci - jakmile cokoliv z toho zmenim a dam save, tak se nastaveni neulozi, pc se resetne a nenajede vubec. Pak musim resetovat cmosku a nabootovat s PCI grafikou, pak ji prohodit za AGP a pak teprve to jede. Tak ted nevim jestli sem odpalil procak nebo desku. Cpu presne na tehle desce predtim jelo v pohode nekolik mesicu na 10.5 x 200Mhz.
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Standardní

Tak jsem na to konecne prisel, sice sem mezitim jeste stihl zbytecne vymenit desku, takze bude vice prace, ale mam to. Bylo to pametma - mam samsungy 2x256 DDR400 - jely naprosto v pohode pres pul roku a ted najednou delaj tohle. Pokud tam nemam PCI grafiku, tak deska s nimi nenabehne vubec (i po resetu biosu). Kdyz sem tam dal misto nich infineony nebo seitecy tak deska startuje naprosto v pohode, jde taktovat, zatim mam overeny 9x200Mhz. Pritom ty samsungy jedou v Epoxu 8RDAI (ted z kompu s touto deskou pisu) a jely i na Jetway V266B - test pameti projel bez chyb (goldmem i docmem). Je to zahada - jaktoze pameti co mi jely tak dlouho najednou nechcou poradne pracovat. Napada mne jen bios - predtim sem mel 21 s tim to asi zaclo blbnout, ale predtim to s nim jelo, pak sem jeste zkusil 22 ale s tim sem se dostal sem. Tak asi jeste otestuju nakou starsi verzi.

PS:mozna by neskodil presun do sekce pameti nebo Nforce desek - ted kdyz vim cim to je, tak by to asi bylo lepsi.
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání