Jake odporove diody mam koupit abych na grafice kde mam 5V vetrak (zakl. napajeni je 5V, ne 12) snizil otacky = chtel bych tam dat aspon jednu nebo dve diody, kdysi jsem je mel na Radeonu SDR, ted mam 9100. Zapomnel jsem nazev....
THX
Jake odporove diody mam koupit abych na grafice kde mam 5V vetrak (zakl. napajeni je 5V, ne 12) snizil otacky = chtel bych tam dat aspon jednu nebo dve diody, kdysi jsem je mel na Radeonu SDR, ted mam 9100. Zapomnel jsem nazev....
THX
odporova dioda neexistuje. dioda ma pouze prechodovy odpor, ktery zpusobi urcity ubytek napeti, nicmene se jedna +- kolem 0.3-0.7V. ty mluvis o odporu, ktery by mel byt tak 2W az 3W a s urcitou hodnotou.
for je v tom, ze jestli mas vetrak, ktery je delan na 12V a mas ho na 5V, muze se stat, ze niz ( pod 5V ) uz se neroztoci...
zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku
Vetrak je delany na 5V a zapojit ho na niž nejde! tak sem to chtel vyresit tema diodama...
nevim jak si zbehly, ale co vzit potenciometr, zkusit jak nejniz to jeste funguje jak ma ( neprehriva se jadro ) a pak zmerit odpor a dat tam nejblizsi vyssi v rade.Původně odeslal Baffer
diodou to jde proc ne. pokud to chces jen to trosku.
zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku
...mužeš to klidně řešit seriově řezenýma diodama, to však není moc elegantní. Lze použít i jedna zenerka (dle požadovaného úbytku), nezapomeň zohlednit ztrátový výkon (Uz*I).
WS - iPentium D 945+ 3,4 GHz | self - made water cooling | Asus P5WD2 Premium | Transcend DDR2 2GB (2x1GB/800) | Matrox Millenium P650 | EIZO FlexScan L568 (17") | Hitachi HDT72250VLA380 (4x 250GB SATA2 - RAID 0 + 10) | LG GSA-4163B | Logitech Internet Navigator Keyboard | Logitech MX1000 Laser | Aver TV | Adaptec AHA 2940AU | CanoScan FS4000US | HP 930c | MSI Bluetooth USB |
NB - Asus V1S
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)