Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: MSI KT266 Pro2-A + ATI 9600

Standardní MSI KT266 Pro2-A + ATI 9600

Zdravím
    přemýšlím (resp. sem rozhodnutý) o koupi grafické karty s TV out za max. neco pres 4000 kč.
    Rád bych šel do ATI, ale váhám z důvodu údajných problémů s kompatibiltou VIA a ATI čipsetů. Desku mám MSI K7T Pro2-A (někdy označována také jako KT266 Pro2-A). Mezi ATI bych se rozhodval nejspíš mezi:
    ATI (Club3D) Radeon 9600, 256 MB DDR, VGA/DVI/TV-out
    (hxxp://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=43627)

ATI Excalibur Radeon 9600 (Pro) VIVO
    (hxxp://www.levi.cz/clanek.php?kod=CBR2140)
    (zde je zdůrazněna zpětná kompatibilita s agp 4x a 2x)

Sapphire Atlantis ATI Radeon 9600 128MB
    hxxp://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24732

Na živě.cz jsem pročítal všechny možné diskuze a výše zmíněné problémy s kompatibilitou se vyskytovaly hlavně kvůli agp 8x. Po snížení agp na 4x bylo většinou vše ok. Moje deska podporuje max agp 4x a tak si říkám, že bych se tomu problému mohl vyvarovat (ale taky nemusel, žejo...). Karty s agp 8x dle techniků z czechcomputer.cz a taky pár známých, co se v branži pohybují na deskách s agp 4x chodí bez problémů.

Chtěl jsem se zeptat, jestli mátě nějaké zkušenosti s těmito kombinacemi (MSI KT266 Pro2-A + ATI 9600), popř. další info, které by mi ulehčilo rozhodování.

Díky moc za každý názor

Standardní Re: MSI KT266 Pro2-A + ATI 9600

Citace Původně odeslal sbiker
    Zdravím
    přemýšlím (resp. sem rozhodnutý) o koupi grafické karty s TV out za max. neco pres 4000 kč.
    Rád bych šel do ATI, ale váhám z důvodu údajných problémů s kompatibiltou VIA a ATI čipsetů. Desku mám MSI K7T Pro2-A (někdy označována také jako KT266 Pro2-A). Mezi ATI bych se rozhodval nejspíš mezi:
    ATI (Club3D) Radeon 9600, 256 MB DDR, VGA/DVI/TV-out
    (hxxp://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=43627)

ATI Excalibur Radeon 9600 (Pro) VIVO
    (hxxp://www.levi.cz/clanek.php?kod=CBR2140)
    (zde je zdůrazněna zpětná kompatibilita s agp 4x a 2x)

Sapphire Atlantis ATI Radeon 9600 128MB
    hxxp://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24732

Na živě.cz jsem pročítal všechny možné diskuze a výše zmíněné problémy s kompatibilitou se vyskytovaly hlavně kvůli agp 8x. Po snížení agp na 4x bylo většinou vše ok. Moje deska podporuje max agp 4x a tak si říkám, že bych se tomu problému mohl vyvarovat (ale taky nemusel, žejo...). Karty s agp 8x dle techniků z czechcomputer.cz a taky pár známých, co se v branži pohybují na deskách s agp 4x chodí bez problémů.

Chtěl jsem se zeptat, jestli mátě nějaké zkušenosti s těmito kombinacemi (MSI KT266 Pro2-A + ATI 9600), popř. další info, které by mi ulehčilo rozhodování.

Díky moc za každý názor
    tak poporadku: bud si na 95% jisty ze ti jakakoli AGP 8x/4x karta na tom KT226A pojede - navic, jak sam pises, pojede to v rezimu 4x takze se vyvarujes pripadnych ojedinelych preblemu... no kazdopadne si naflashuj do sve desky novy BIOS. A este jedna vec, nech vyple AGP Fast Writes, vse ostatni enabled, ale tohle nech projistotu vyple, na vykon to nema prakticky zadny vliv...

co se tyce toho vyberu, nejlepsi by asi bylo vzit Radeon 9600 128MB TV od Sapphire a nebo vem tohle : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25842 - zde mas dobrou sanci pretaktovatelnosti, navic muzes softwarove (pomoci nainstalovani Omega ovladacu - bez rizika poskozeni karty!) otevrit plnych 8 pipelines coz dava 9500 Pro, dale je tahle karta taktovana def. na 270/275 (DDR) a je tak rychlejsi nez R9600 non-Pro (a take levnejsi), fuknce obou karet jsou shodne.

mimochodem, vsechny AGP 8x karty maji zpenou kompatibilitu z AGP 4x deskama.

takze male shrnuti:
    - nekompatibility se neboj
    - nahraj si VIA 4in1 Hyperion 4.51
    - naflashuj si nejnovejsi BIOS pro desku
    - vypni Fast Writes
    - dle meho nazoru je nejlepsi volba ATi Radeon 9500 64B + dane /velke!/ vyhody (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25842)
    - pokud ji vezmes, usetris 500,- !!!

the end.
    Veganism is an answer for your cruelty, selfish, bloody profity, nature destruction and endless ignorance.
    AMD Athlon XP 2500+@3200+/1.60V (!!!)
    512MB DDR 400MHz/2.5 (~436+) @ 2.0-3-3-11/2.9V
    EPoX 8RDA3I (rev2.0), GeForce3 oc., atd..

Prime testing in progress..

Standardní

diky moc za vycerpavajici odpoved

mrknu a zvazim

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání